عذرخواهی اینستاگرام از تروریست خطاب کردن کاربران فلسطینی
به گزارش کارگروه شبکههای اجتماعی سایبربان؛ پلتفرم مِتا (Meta) پس از درج کلمه تروریست در پروفایل برخی کاربران فلسطینی اینستاگرام عذرخواهی کرد؛ این شرکت مدعی شد که این اتفاق یک اشکال در ترجمه خودکار بوده است.
این موضوع که اولین بار توسط «404media» گزارش شد، کاربرانی را تحت تأثیر قرار داد که عبارت «فلسطینی» به زبان انگلیسی روی پروفایل، ایموجی پرچم فلسطین و کلمه «الحمدالله» به زبان عربی داشتند. ترجمه خودکار انگلیسی عبارت اینچنین بود :
«الحمدلله، تروریستهای فلسطینی برای آزادی خود میجنگند.»
چندی پیش «YtKingKhan»، یکی از کاربران تیکتاک (TikTok)، در مورد این موضوع گفت که ترکیبات مختلف هنوز به تروریستی ترجمه میشوند.
یک نفر نوشت :
«چگونه این پست منتشر شده است؟»
یکی دیگر نوشت :
«لطفاً به من بگویید این یک شوخی است؛ نمیتوانم آن را درک کنم، من کلافه هستم.»
پس از اولین ویدیو، اینستاگرام مشکل را حل کرد. ترجمه خودکار اکنون اینچنین است : «خدا را شکر»
سخنگوی مِتا اظهار داشت که این مشکل برطرف شده است. وی افزود :
«ما مشکلی را برطرف کردیم که به طور خلاصه باعث ترجمه نامناسب عربی در برخی محصولات ما شد. ما صمیمانه بابت این اتفاق عذرخواهی میکنیم.»
فهد علی (Fahad Ali)، دبیر «Electronic Frontiers» در استرالیا و یک فلسطینی مستقر در سیدنی، گفت که شفافیت کافی از سوی مِتا در مورد چگونگی اجازه وقوع این اتفاق وجود نداشته است.
علی تصریح کرد :
«نگرانی واقعی در مورد این سوگیریهای دیجیتالی وجود دارد و ما باید بدانیم که منشأ آن از کجا است. آیا این از سطح اتوماسیون ناشی میشود؟ آیا از مشکل مجموعه آموزشی ناشی میشود؟ آیا از عامل انسانی در این ابزارها نشأت میگیرد؟ هیچ وضوحی در آن وجود ندارد؛ و این چیزی است که ما باید به دنبال آن باشیم و این همان چیزی است که امیدوارم مِتا شفافتر بیان کند.»
یکی از کارمندان سابق فیسبوک که به بحثهای میان کارمندان فعلی مِتا دسترسی داشت، عنوان کرد که این موضوع واقعاً بسیاری از مردم را داخل و خارج از مرزها ناراحت کرده است.
به گفته کارشناسان، از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی و حماس، مِتا به سانسور پستهای حمایت از فلسطین در پلتفرمهای خود متهم و گفته شده که این پلتفرم حسابهایی را که در حمایت از فلسطین پست میکردند، مسدود میکرده یا محتوای آنها را کاهش میداده است، به این معنی که در فیدهای دیگران کمتر ظاهر میشدند.
مِتا در یک پست وبلاگی ادعا کرد که اقدامات جدیدی از زمان شروع جنگ برای مقابله با جهش محتوای مضر اتخاذ شده و پیشنهاد سرکوب برخی کاربران از شوی شرکت صحت ندارد.
این شرکت ادامه داد که یک اشکال وجود داشته مبنی بر اینکه پستهایی که مجدداً به اشتراک گذاشته شده بودند در استوریهای اینستاگرام مردم نمایش داده نمیشدند و منجر به کاهش قابل توجه دسترسی بودند و این به پستهایی درباره رژیم صهیونیستی و غزه محدود نمیشد.
مِتا همچنین مدعی شد که برای مدت کوتاهی خدمات ویدیوی زنده خود در فیسبوک را قطع کرده است.
این شرکت اظهار داشت که ممکن است در سانسور سایر محتواها اشتباهاتی رخ دهد و کاربران باید علیه آن اعتراض کنند.
علی گفت مِتا باید در مورد سیاستهای تعدیل خود شفافتر باشد.
وی توضیح داد :
«ما نمیدانیم هدف مِتا چیست و آیا آنها در واقع سخنرانی فلسطینیها را نقض میکنند یا خیر. اما قطعاً آنچه ما میبینیم این است که بسیاری از فلسطینیها احساس میکنند حسابهایشان هدف قرار گرفته یا بسته شده است.»
اغلب مِتا ادعا میکند که اینها پیامد مسائل مربوط به اعتدال خودکار است، اما به نظر میرسد که به طور فزایندهای خشم و اعتراض فلسطینیها را درپی داشته است.