عدم تمایل اسرائیل به استفاده از انتخابات الکترونیک
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ کارشناسان غربی معتقدند که اسرائیل به عنوان کشور استارتآپ، قادر به یکپارچهسازی فناوری هایتک (High-tech) در زندگی مردم نیست. در اینجا این سؤال مطرح میشود که اگر دادههای الکترونیکی به عنوان موج آینده و حلال مسائل تمام مردمی باشند که رفتن به مراکز رأیگیری برای آنها دشوار است، چرا اسرائیل مانند بقیه از رأیگیری الکترونیک استفاده نمیکند؟
اگرچه پیش از سال 2016، نگرانیهای عمومی در مورد متغیرهای غیرقابل پیش بینی و مطالعه خطرات احتمالی وجود داشت، اما هک شدن انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در آن سال شرایط را تغییر داد. اگر انتخابات ایالات متحده در سال 2000 زمانی بود که اکثر متخصصان خواستار استفاده از رأیگیری الکترونیک بودند و سؤالات در مورد نحوه انجام این کار مطرح میشدند، اما نفوذ در انتخابات باعث تغییر کامل این رویه شد.
در سال 2000، جورج دبلیو بوش برنده انتخاباتی شد که در آنها بسیاری افراد سردرگمی در آراء غیرالکترونیک در برخی نواحی رأیگیری در فلوریدا را عاملی برای موفقیت او در پیروزی نهایی میدانستند. اما افشای آسیبپذیری بزرگتر الکترونیکی انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در سال 2016، مانعی برای حرکت به سوی رأیگیری الکترونیک شد.
تهیلا شوارتز آرشولر (Tehilla Shwartz Altshuler)، عضو ارشد مؤسسه دموکراسی رژیم صهیونیستی گفت که اسرائیل تمایلی به انتخاب رأیگیری الکترونیک به علت آسیبپذیری در برابر حملات سایبری و دستکاری ندارد. ترس در اسرائیل پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2016، انتخابات میان دورهای این کشور در سال 2018، هک کردن و نفوذ در انتخابات آلمان و کشورهای دیگر بسیار شدت گرفته است و شاید پایانی برای ایده رأیگیری الکترونیک محسوب شود.
آلشولر اعلام کرد:
درست است که کمیسیون مرکزی انتخابات میتواند به اداره سایبری ملی – که موازی با شینبت (آژانس امنیتی اسرائیل) فعالیت میکند – در برابر حملات سایبری دفاع کند. با این حال، اگر اطمینان نسبت به عدالت در انتخابات کاهش یافته و مردم نگران دستکاری در آرای نهایی شوند، شدت آسیبها میتواند ضربات سهمگینی به کشور وارد کند.
وی افزود:
هفته گذشته، در انتخابات محلی اسرائیل وبسایت وزارت داخلی تعداد زیادی اعداد نادرست به عنوان خطای انسانی منتشر کرد. حتماً داستانهای زیادی در مورد افسران بیمسئولیت انتخابات محلی برای محافظت کلی از امنیت اطلاعات و دادههای شخصی وجود دارند. با وجود تصادفی بودن خطای انسانی، اما اگر نتایج نادرست به علت حملات سایبری عمدی باشد، اتفاقات وحشتناکی در پی خواهد داشت.
عضو ارشد مؤسسه دموکراسی رژیم صهیونیستی اظهار داشت:
با وجود تمام اقداماتی که ایالات متحده برای دفاع از سیستمهای انتخابات میاندورهای 2018 از زمان نفوذ به انتخابات در سال 2016 انجام داده است، اما بسیاری از ایالتها هنوز هم نگران ناکافی بودن حفاظتها و روند بازگشت به انتخابات کاغذی هستند.
به گفته کارشناسان غربی، در هفته های اخیر گزارش های متعددی از هکهای خاص سایبری سیستمهای رأیگیری آمریکا و استفاده از کمپینهای غلط رسانه اجتماعی از سوی چین و روسیه برای تغییر نظر مردم، هنوز هم هیچ گزارشی مبنی بر هک شدن نتایج نهایی آرا وجود ندارد. برخی متخصصان سایبری معتقدند که گاهی اختلافات حزبی در مورد ترس از نفوذهای گذشته و نفع انتخاباتی، مانع از تلاشهای ایالات متحده برای دفاع از خودش در برابر نفوذ خارجی میشود.
آلشولر براین باور است که پایگاه داده های بیومتریک ملی و پایگاه های پزشکی رژیم صهیونیستی ایمنی لازم را ندارند. شرکتهایی مانند «eVote» سیاستمدارانی مانند موش فیگلین (Moshe Feiglin) – که هنوز هم این مسئله را مطرح میکنند – در حال حاضر مخالف این جریان هستند.
او ادامه داد:
رأیگیری الکترونیک به سربازان، افراد معلول و ناتوان و کاهش شدید استفاده از منابع انسانی در انتخابات کمک میکند؛ اما هنوز هم در مقایسه با مسئله امنیت سایبری جای کار دارد. بدون رأیگیری الکترونیک هم مشکلات الکترونیکی مانند کمپینهای غلط رسانه اجتماعی از سوی کشورهای خارجی و رقبا در انتخابات وجود دارند. برای مقابله با این مشکلات باید قوانینی با هدف جمعآوری اطلاعات شخصی افراد برای جلوگیری از به اشتراکگذاری بدون محدودیتهای شدید وضع شوند.
این مقام اسرائیلی خاطرنشان کرد:
هدفگیری جمعکنندههای داده که می توانند داده ها را به شرکت های خارجی، احزاب سیاسی یا شرکت های اعتباری ارائه دهند، کلیدی برای برطرف کردن مشکل استفاده از اطلاعات خصوصی یا افراد کوچک هدف در منبع محسوب میشود. به علاوه، اگر این اطلاعات رایگان در دسترس نباشند، باتها و دیگر تکنیکهای هوش مصنوعی برای استفاده از دادهها مؤثر نخواهند بود.