عجیب اما واقعی؛ توکنهای غیرمثلی اعداد تصادفی حجم بازار ۴۰ میلیون دلاری دارند!
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان به نقل ازدیکریپت، سازندگان این مجموعه توکن غیرمثلی که ناشناس هم هستند، بهاحتمال زیاد حتی کاربردی برای این اعداد در نظر نگرفتهاند، اما معاملهگران این توکنها را با قیمتهایی باورنکردنی خریدوفروش میکنند؛ بهطوری که ارزش بازار این مجموعه به ۴۰ میلیون دلار رسیده است.
فکر میکنید اگر ۸,۸۸۸ صفحه سیاه را با اعدادی بین ۰ تا ۱۴ و فونت انگلیسی سریف (Serif) سفید پر کنید و به مردم بگویید هر طور که میخواهند از آنها استفاده کنند، چه اتفاقی میافتد؟
شاید خندهدار باشد اما در این صورت یک مجموعه توکن غیرمثلی (NFT) با ارزش بازار ۱۰,۲۵۶ اتریوم، معادل ۴۰ میلیون دلار، خواهید داشت که اِن پراجکت (The N Project) نام دارد. این مجموعه تنها ۳ روز پس از راهاندازی، به پنجمین پروژه NFT محبوب بازار تبدیل شد و هماکنون میانگین قیمت هر توکن آن ۱.۱۵ اتریوم، معادل ۴,۵۳۷ دلار است.
اگر آدم بدبینی باشید ممکن است بگویید که خالق ناشناس اِن پراجکت در حال سوءاستفاده از نسخه اصلی مجموعه توکن غیرمثلی دان هافمن (Don Hofmann)، یعنی لوت (Loot) است. چراکه توکنهای مجموعه لوت هم بعضاً قیمتهایی چندصدهزار دلاری دارند و دارای نسخههای فرعی زیادی هستند.
گفتنی است توکنهای مجموعه لوت هم مانند اِن پراجکت صفحات سیاهی هستند که با نام ابزارهای فانتزی جادویی مربوط به افسانههای قدیمی پر شدهاند و میان معاملهگران هم محبوبیت زیادی کسب کردهاند. گفته میشود که توسعهدهندگان لوت قصد دارند یک بازی جدید عرضه کنند که بر مبنای توکنهای همین مجموعه طراحی شده است.
اما اگر آدم خوشبینی باشید ممکن است بگویید آثار خالق مجموعه اِن پراجکت، که یکی از کاربران پیامرسان و شبکه اجتماعی دیسکورد (Discord) آن را یک «اعجوبه و نابغه بزرگ» توصیف کرده است، بسیار انتزاعیتر از مجموعه لوت است و بنابراین از آنجا که توسعهدهنده این مجموعه میتواند اعداد تصادفی را در هر بازیای جای دهد، نسبت به لوت از پتانسیل بینهایت بیشتری برخوردار است.
توسعهدهندگان مجموعه اِن پراجکت پیش از این هم NFTهایی را با الهام از تجسمات ذهنی حاصل از مصرف مواد روانگردان و شخصیتهای رباتی در تعداد محدود (تنها ۶ نسخه) طراحی کرده بودند که یک انجمن طرفداری ۱,۴۰۰ نفری قدرتمند هم در شبکه اجتماعی دیسکورد دارد. میتوان گفت مجموعه اِن پراجکت به هنر مدرن نزدیکتر است و این در حالی است که دنیای لوت از افسانههای قرون وسطی نشأت گرفته است.
ممکن است باز هم فرد خوشبین دیگری تصور کند که تمام موفقیت اِن پراجکت بهواسطه بلندپروازی همیشگی هافمن است که بهعنوان یک کارآفرین بهطور مداوم ایدههای جدیدی ارائه میدهد. پروژههای قبلی هافمن از جمله واین (Vine)، بایت (Byte) و پیچ (Peach)، تنها زمانی به موفقیت رسیدند که جوامع آنلاین ایدههای اولیه او را به شبکههای اجتماعی ارزشمند تبدیل کردند.
اِن پراجکت هم یک نوآوری دیگر و نمونهای از پروژه مادر یعنی لوت است. همانطور که پیشتر اشاره شد، مجموعه لوت شامل ۸,۰۰۰ فهرست متنی تصادفی است که در هر کدام از آنها نام تعدادی از ابزارهای جادویی مربوط به افسانههای قرون وسطا بهصورت تصادفی نوشته شده است.
اِن پراجکت هم در کنار سایر نوآوریهای مشابه این مجموعه از جمله لوت ویژنز (Loot Visions)، ابسترکت لوت (Abstract Loot) و بازار توکنهای لوت یعنی گرند اکسچنج (The Grand Exchange) قرار میگیرد. گفتنی است که لوت ویژنز و ابسترکت لوت هردو با استفاده از تصاویر مربوط به توکنهای اصلی لوت آثار جدیدی را در قالب توکن غیرمثلی به وجود میآورند.
تاکنون بازار مجموعه لوتِ اصلی بزرگتر از نمونههای مشابه بوده است. این مجموعه غافلگیرکننده در ۲۷ اوت (۵ شهریور) راهاندازی شده، کف قیمتی هر توکن آن ۱۲.۸ اتر، معادل ۵۰,۰۰۰ دلار است و حجم کل معاملات آن به ۲۲۶ میلیون دلار میرسد. با این حال نمیتوان این موضوع را انکار کرد که قیمت توکنهای مجموعه اِن پراجکت هم بهشدت بالا است.