ظرف یک سال از انحصار تلگرام خارج میشویم
به گزارش کارگروه شبکههای اجتماعی سایبربان؛ سید ابوالحسن فیروزآبادی در پاسخ به سؤال خبرنگار که پرسید رفع فیلتر تلگرام با دستور چه نهادی انجام شد، گفت: رئیسجمهور، رئیس شورای امنیت است و رفع فیلتر تلگرام با نظر شورای امنیت و دستور رئیسجمهور انجامشده است.
* تلگرام میگوید به تعهداتش عمل کرده اما ما قبول نداریم
وی همچنین درباره رفع فیلتر تلگرام بدون حاصل شدن شرایط موردتقاضا، گفت: مدیران تلگرام بهزعم خودشان به این تعهدها عمل کردند.
وی در پاسخ به این سؤال که موارد تروریستی و غیراخلاقی همچنان در این شبکه دیده میشود که به نظر میرسد تعهد عملی نشده، گفت: قبول داریم که این موارد هنوز وجود دارد و حذف نشده و برای ما قانعکننده نیست، اما آنها به نظر خود به این تعهد عمل کردهاند و دراینباره اختلافنظر داریم.
وی گفت: دراینباره در حال مذاکره هستیم و انشاءالله حل شود.
*وضعیت پیامرسان در ایران کاملاً انحصاری است
فیروزآبادی همچنین در سخنانی در مراسم معارفه مدیران جدید مخابرات و همراه اول، درباره توسعه نامتوازن حوزه ICT در کشور گفت: در حال حاضر از بازار ۶۰ هزار میلیارد تومانی ICT در کشور ۶۰ درصد متعلق به CT (ارتباطات) است درحالیکه باید سهم CT و IT (فناوری اطلاعات) در توسعه اقتصاد دیجیتالی متوازن باشد.
وی گفت: درنتیجه عدم توازن در توسعه این بخش شاهد توسعه بیشتر زیرساخت هستیم که آن را پایپ (لوله) میخوانیم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به توسعه اقتصاد دیجیتالی در جهان گفت: بهزودی تعداد اشیاء متصل به اینترنت در جهان از ۱۲ میلیارد به ۵۰ میلیارد افزایش مییابد و شاهد مباحث متعددی ازجمله اینترنت اشیاء هستیم.
وی ادامه داد: روزی را در آینده میبینیم که در ایران نیز به تبعیت از روند جهانی شبکههای اقتصادی رشد کردهاند که این شبکهها روی پلتفرمهایی مانند پیامرسانها شکل میگیرند. در حال حاضر در وضعیت انحصاری پیامرسان در ایران فقط کاربرد رسانهای پیامرسان مورد بهرهبرداری قرارگرفته است، اما در آینده این پلتفرمها ارائهدهنده خدماتی ازجمله تجارت الکترونیک در سطح وسیع خواهند بود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: اکنون وضعیت پیامرسان در ایران کاملاً انحصاری است آنهم انحصاری که پیامرسان مورداستفاده بیشترین سرویسدهی را در کشور ایران دارد.
فیروزآبادی اظهار داشت: درنتیجه برای اینکه بتوانیم خدمات جدی را روی این پلتفرمها قرار دهیم باید پلتفرم پایدار باشد و باید در چارچوب قوانین سرزمین ایران قابلاتکا باشد و اگر از چارچوبهای ایران تبعیت نکند نمیتوانیم ثروت و داراییهای خود را روی آن قرار دهیم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی توضیح داد: بخشی از استواری موردنظر براساس پایپ (زیرساخت) است که در دولت یازدهم از متوسط سرعت دسترسی ۶۴ تا ۱۲۸ کیلوبیت بر ثانیه به عددی نزدیک به حداقل ۲ مگابیت بر ثانیه رسیدهایم.
* این روند ادامه داشته باشد لولهکش پیامرسانهای خارجی میشویم
وی ادامه داد: علاوه بر زیرساخت ازجمله نیازهای دیگر توسعه اقتصاد دیجیتالی شبکه دیجیتالی است که سال گذشته تمامی مدیران عامل اپراتورها را دعوت کردیم و اعلام کردیم که باید توجه داشته باشند که از حوزه پایپ بیرون بیایند.
فیروزآبادی گفت: ۵۰ میلیارد شیئی که در آینده به اینترنت متصل خواهد شد روی پایپ سوار میشود و علاوه بر اینیک پلتفرم میخواهد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی اظهار داشت: از بین سیستمعاملهای موجود در دنیا که قبلاً حتی اروپایی هم بودند امروز فقط سیستمعاملهای آمریکایی ماندند و روی موبایل نیز سیستمعاملهای اندروید و IOS قرار دارند که آنها نیز آمریکایی هستند. از سوی دیگر سرویسهای ابری نیز در اختیار شرکتهای آمریکایی ازجمله آمازون و گوگل هستند و به عبارتی شرکتهای آمریکایی صاحب پلتفرم و سرویسهای ابری تا پشت دروازههای ما میآیند و پلتفرم داخل سیستم (سیستمعامل) نیز آمریکایی است. با این حساب دیگر حاکمیتی نمیماند و با ادامه این روند لولهکش دیگران میشویم که در سیستم آنها حرکت میکنیم.
وی افزود: هماکنون نیز گاهی شنیده میشود که در حوزه پلتفرم با خارجیها صحبت شده که بزرگان این بازار نیز آمریکایی هستند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: در سالهایی که باید توجه درست به حوزه مجازی نداشتیم که این امر باعث عقبماندگی شد و نتیجه آن را در حوزه پیامرسانها بهعنوان عارضه میبینیم.
وی خاطرنشان کرد: در شورای عالی فضای مجازی برای رفع موانع این بحثهای اساسی آماده همفکری و همکاری با دوستان هستیم.
* وام ۵ میلیاردی به پیامرسانهای داخلی
فیروزآبادی همچنین از ابلاغ مصوبه شورای عالی فضای مجازی درباره حمایت از پیامرسانهای داخلی خبر داد و گفت: دیروز این مصوبه ابلاغ شد که بهوسیله آن وام بدون بهره تا سقف ۵ میلیارد تومان بدون ضمانتنامه سخت و با سفته بهتمامی پیامرسانهای داخلی داده میشود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: در حال حاضر برای حمایت از پیامرسانهای داخلی بهتمامی آنها مکان و تخفیف پهنای باند دادهشده است که هزینه استفاده مردم از پیامرسان داخلی با یکسوم تعرفه عادی محاسبه میشود.
وی همچنین اعلام کرد: همچنین ۵ پیامرسان منتخب را اعلام کردهایم که اکنون شاید اعلام اسامی آنها صلاح نباشد اما مردم آنها را میشناسند.
* ظرف یک سال از انحصار پیامرسان خارجی خارج میشویم
فیروزآبادی در پاسخ به این سؤال که پیشبینی میکنید برنامه حمایت از پیامرسانهای داخلی چه زمانی نتیجه دهد، اظهار داشت: دولت و حاکمیت وظیفهدارند موانع سر راه را بردارند تا مانعی وجود نداشته باشد و باقی کار به عهده بخش خصوصی است که با این تسهیلات بهشرط کمک بخش خصوصی پیشبینی میکنیم طی یک سال از انحصار پیامرسان خارجی خارج شویم.