طرح پیشنهادی نیروی فضایی به ترامپ از سوی شورای ملی فضایی
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ شورای ملی فضایی امریکا ، یک سری از اقدامات پیشنهادی را به منظور آغاز مراحل راه اندازی نیروی فضایی ایالات متحده، به رئیس جمهور ترامپ ارائه داده است.
6 مورد از اقدامات پیشنهادی مذکور، به شرح زیر است:
1) ایجاد یک فرمان جدید واحد، برای فرماندهی فضا به نام فرمان فضایی ایالات متحده
2) پیشنهاد قانونی که پنتاگون، تسلیم کاخ سفید خواهد نمود
3) درخواست بودجه, به منظور پشتوانه خدمات نوین در سال مالی 2020
4) مروری بر اختیارات آژانسها به منظور حصول اطمینان از قدرتمندی فرماندهان فضا در مواقعی که باید اقدامات لازم را انجام دهند.
5) افتتاح آژانس توسعه فضایی در راستای نظارت بر سرمایهگذاریها در حوزه فناوری
6) تحکیم روابط بین انجمن اطلاعات و خدمات نوین
مایک پنس (Mike Pence), معاون رئیس جمهور که ریاست شورای یاد شده را بر عهده دارد، بر اهمیت ایجاد شاخه نوین نظامی تأکید نموده است.
وی خاطر نشان کرد که اختیارات کنگره که از سوی قانون تفویض شدهاند، ملزم به تشکیل یک شاخه نوین در حوزه نظامی است. وی همچنین اطمینان داد که ترامپ، اقدامات لازم را در خصوص تغییر زبان قانونمند برای ایجاد نیروی فضایی با مجوز دفاع ملی تا سال مالی 2020, انجام خواهد داد.
معاون رییس جمهور، پیش از نشست شورا که در دانشگاه دفاع ملی برگزار شد، در مورد نیروی فضایی در رویداد واشنگتن پست سخنرانی کرد و به ذکر دلایلی که ترامپ این موضوع را بحث داغ روز مینامد، پرداخت. وی اظهاراتی داشت مبنی بر اینکه رئیس جمهور، هوشیار است تا اطلاعاتی را در زمینه تحکیم فعالیتهای فضایی روسیه و چین و ادغام آن به شاخهای مفرد، کسب نماید. وی همچنین، از برنامههای دولت در خصوص سلاحهای مورد نیاز در فضا سخن به میان آورد.
وی در این باره افزود:
ما قصد داریم حامی منافع آمریکا در فضا باشیم؛ درک دفاع امروز آمریکا، درک روابط داخلی بین فناوری ماهواره و هواپیماها، کشتیها در دریا، زیردریاییها و جنگجویان نیروی زمینی ما است. اولویت حرفه ما، حصول اطمینان از حفاظت زیرساختهای فناوری ماهوارههای ما است، زیرا تسلیحات ضد ماهوارهای روسیه و چین، در حال گسترش هستند.
این مقام مسئول، در باره وضعیت معاهده بلند مدت دیگر که با تسلیحات در فضا مرتبط بود، توضیحاتی روشنی ارائه نکرد.
وی تصدیق کرد که در قرارداد 1967 فضا، هرگونه استفاده از تسلیحات اتمی در مدار زمین، ممنوع اعلام شده است؛ لیکن وی در توضیح موارد خاص، پاسخ روشنی نداد؛ اوافزود:
به عقیده من، آنچه که لازم است ما انجام دهیم، حصول اطمینان از دفاع عادی از مردم آمریکا است که این امر، یکی از اهداف اصلی رئیس جمهور است.
طرحهای مربوط به نیروی فضایی، با توجه به گزارشهای رسیده در خصوص آمادگی چین، روسیه، کره شمالی و ایران، در زمینه حملات هستهای پالس الکترومغناطیس از فضا، به منظور مختل نمودن شبکه برق ایالات متحده، ممکن است تسریع یابد.
در گزارش اخیر منتشر شده از سوی کمیسیون گنکرهای ارزیابی تهدیدها بر ایالات متحده از سمت حملات پالس الکترومغناطیس، اینطور آمده است: زیر ساختهای حیاتی ایالات متحده، با تهدیدهای خارجی مداومی روبرو است. این تهدیدها از جنگ افزار ترکیبی گرفته که شامل حوزه سایبری و حملات پالس الکترومغناطیسی ساخته دست بشر است تا پالسهای الکترومغناطیسی طبیعی حاصل از ابرطوفانهای خورشیدی را شامل میشود.
جنگ سردی که از سوی روسیه رخ داد و منجر به خاموشی اجباری ارتباطات هستهای آمریکا شد، موجب افزایش خطر حملات اخلالگرانه پالسهای الکترومغناطیسی از طریق انفجار اتمی در سطوح بالایی اتمسفر خواهد شد.
طی دهه گذشته، دشمنان نوین هستهای، نظیر کره شمالی، در حال تلاش برای گسترش توانمندیهای خود و تهدید نمودن ایالات متحده از طریق حملات یاد شده هستند.
با توجه به نحوه مذاکرات ترامپ و نگرانیهایی که در خصوص امنیت ملی وجود دارد، جای هیچگونه تعجبی برای کاربرد تسلیحات هستهای به عنوان بخشی از زرادخانههای نیروی فضا وجود نخواهد داشت.