about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

به نقل از خبرگزاری ایسنا، مهندس نصرالله جهانگرد، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات، در حاشیه بازدید از خبرگزاری ایسنا تمامی فعالیت‌ها و برنامه‌های سال اخیر این سازمان شامل طراحی و راه‌اندازی سیستم‌عامل، ایمیل و جست‌وجوگرهای بومی، افزایش ضریب نفوذ و کاربران اینترنت، افزایش پورت‌های اینترنت پرسرعت را مسیری در راستای پیشبرد پروژه کلانی با نام «طرح شبکه ملی اطلاعات» خواند و گفت: پیشرفت در شبکه ملی اطلاعات مسئله‌ای نیست که نیازمند گزارش باشد بلکه اتفاق محسوسی در این زمینه در سطح کشور افتاده است.

وی با اشاره به عقب‌ماندگی‌های گذشته درزمینهٔ فناوری اطلاعات از برنامه‌های این وزارتخانه برای جبران وضعیت موجود خبر داد و ضمن محرز خواندن اهمیت فناوری ارتباطات و اطلاعات در تمام جهان به عنوان زیرساخت، ابزار و پیشران توسعه، افزود: به تدریج که موضوع شبکه‌های تأسیسی حل‌وفصل و از نظر دسترسی به بخش دیتا و سرویس غنی می‌شود، این امر اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.  در این شرایط حداقل این نیاز به وجود می‌آید که این خط‌های ارتباط اینترنتی برقرار و کیفیت آن بهتر شود تا آنجایی که می‌گوییم هرکسی در هر نقطه‌ای که می‌خواهد به دیگری دسترسی داشته باشد، امکاناتش را از این طریق فراهم کنیم.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات افزود: فایده این امکانات این است که در آن‌ها سرویس، خدمات، دیتا یا تفریحات می‌تواند در دسترس قرار بگیرد. امروز می‌توانیم بگوییم دسترسی به اطلاعات و ارتباطات در کشور ما آزاد است و در دورترین روستا می‌توانیم اینترنت داشته باشید. ارتباطات دورترین نقاط کشور به مرکز و همچنین امکان ارتباط بین‌الملل به وجود آمده است.

وی درباره وضعیت شبکه‌های اجتماعی داخلی اظهار کرد: شبکه‌های اجتماعی بدین دلیل که ارتباطات بین گروه‌های مختلف جامعه را با سرعت بسیار بالایی فراهم می‌کند جاذبه زیادی دارد. شبکه‌های بیرون از ایران زودتر راه افتاده‌اند و شبکه‌های مشهوری با شمار بالا و کاربران زیاد هستند. وقتی یک شبکه اجتماعی ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون کاربر دارد به این معناست که این شبکه محدود به یک کشور نیست و گستردگی آن به بیش از ۱۰۰ کشور می‌رسد، پس شرایط بین‌المللی از این لحاظ نزدیک به هم است. 

جهانگرد با تأکید بر اینکه استفاده از ظرفیت چنین امکاناتی برای امر توسعه کاری عقلانی است، اظهار کرد: در کنار آن، احتیاط‌های لازم و دقت در مضرات جزو ضرورت عقلی هرکسی اعم از  شخص، بنگاه یا کشور است و بنابراین ما اصرار داریم که شبکه‌های اجتماعی استفاده شوند، چراکه قدرت رسانه‌ای آن‌ها بالاست.

وی درباره قدرت اطلاع‌رسانی و عملکرد رسانه‌ای شبکه‌های اجتماعی در سطح کشور و بین‌المللی تصریح کرد: جمع کل شمار نشریات روزانه از این میزان مشاهده یک پست در شبکه اجتماعی پایین‌تر است پس می‌توان گفت شبکه‌های اجتماعی رسانه‌های مهمی هستند. ما مصریم که شخصیت‌های سیاسی، فرهنگی در سطح ملی از بستر‌ شبکه‌های ایرانی استفاده کنند. مثلاً در حال حاضر پنج یا شش شبکه اجتماعی ایرانی در بخش خصوصی درست‌شده است و تعدادی از وزرا روی آن رفته‌اند و صفحه بازکرده‌اند و از همین طریق یک تعامل زنده‌ای را با متن جامعه پیداکرده‌اند. 
 
جهانگرد با تأکید بر اینکه وزارت ارتباطات اصرار دارد کار این شبکه‌های اجتماعی را توسعه ببخشد، گفت: در کنار این امر لازم است به جوانان یاد بدهیم که چطور در شبکه‌های اجتماعی فعالیت کنند، زیرا این شبکه‌ها درست مثل شبکه‌های عادی هستند؛ همان‌طور که ما در زندگی شخصی خود ملاحظات و آدابی را در روابطمان حفظ می‌کنیم باید یاد بگیریم که بنا به مصالحمان در این شبکه‌ها جلو برویم.

جهانگرد درباره تفاوت‌های شبکه‌های اجتماعی داخلی و خارجی، تصریح کرد: این‌طور نباشد که فکر کنیم مثلاً چون منبع یک شبکه ایرانی بیرون از ایران است، کاملاً شبکه بی‌طرفی است و اگر در ایران باشد طرفدار کار خاصی خواهد بود و باید بدانیم که چقدر از اطلاعاتمان را روی آن منتشر کنیم. 

وی با اشاره به اینکه مسئله حفظ حریم شخصی در شبکه‌های اجتماعی امری بین‌المللی است، گفت: کمترین میزان اطلاعات شخصی را آمریکایی‌ها روی فیس‌بوک می‌گذارند و بیش‌ترین اطلاعات شخصی را عرب‌ها می‌گذارند و بعدازآن ما ایرانی‌ها می‌گذاریم، این رتبه‌بندی خیلی مهم‌ است. ایران از نظر ارائه‌ اطلاعات شخصی در شبکه فیس‌بوک، رتبه دوم را دارد که این رتبه منفی است. دیگران از این شبکه اجتماعی استفاده می‌کنند بدون آنکه اطلاعات شخصی خود را بگذارند.  در حال حاضر در محاکم اروپا این مورد به‌گونه‌ای مطرح است که می‌گویند حق پاک شدن سابقه شخصی را به شهروندان اروپا بدهند و گوگل ملزم شود اطلاعات آن‌ها را در صورت خواستشان بردارد. پس ما اصرار داریم که از شبکه‌های اجتماعی استفاده کنیم و یاد بگیریم داخل آنچه بگذاریم و یاد بگیریم که اگر یک شبکه‌ای متعلق به ماست علاوه بر رعایت جنبه‌های امنیتی به جنبه‌های اقتصادی آن نیز توجه کنیم.

معاون وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه سازمان فناوری اطلاعات ایران برای این معماری جامعه نگر که در کل فضای فناوری اطلاعات برنامه‌ای را شامل چند بخش مختلف در نظر دارد، تصریح کرد: یک بخش آن حوزه شبکه دسترسی است و برنامه ملی شبکه اطلاعات را در این زمینه طراحی کرده‌ایم. یعنی امروز که در کشور شاید بیش از ۲۰ میلیون گوشی هوشمند با یکدیگر دیتا مبادله می‌کنند، بیش از هشت میلیون خطوط پرظرفیت دیتا در حال انتقال ترافیک است و حجم اطلاعات فارسی چند برابر شده است و میزبانی این شبکه‌ها در کشور قرار دارد و  شبکه ملی درحال‌توسعه است. انتظار داریم به ویژه تا سال آینده وضعیت طوری باشد که تقریباً بگوییم که ما هیچ محدودیتی برای سرعت نداشته باشیم اما در کنار آن ملاحظات امنیتی و فنی را رعایت می‌کنیم.

وی ادامه داد: کار دیگر ما سرویس‌های دولت الکترونیکی است که در سطح ملی تأسیس‌شده و اعمال اجرا می‌شود؛ سال آینده سال بروز این سرویس‌هاست. کار سوم این است که ابزار‌های حضور زبان فارسی در فضای وب و اینترنت را زیاد کنیم، یعنی انواع ابزارهای موتور جست‌وجو، وب، افزایش حجم داده‌های فارسی ازجمله برنامه‌های سازمان است. حمایت ما در وهله اول یک حمایت شروع کار و تولد است. 

جهانگرد درباره ادامه فعالیت شبکه‌ها و موتورهای جست‌وجوی طراحی‌شده با حمایت وزارت ارتباطات گفت: ادامه‌ی این موضوع و بقای این شبکه‌ها بسته به بازار خواهد بود، چراکه با دستورالعمل و بخش‌نامه هیچ محصولی در فضای اینترنت رشد و بقاء پیدا نمی‌کند و تنها راه آن استفاده کاربران است. کاربر باید ببیند که این شبکه به دردش می‌خورد و قابل‌استفاده است یا نه. اگر این دو ویژگی را نداشته باشد، رشد نکرده و باقی نخواهد ماند.

وی درباره وضعیت موتورهای جست‌وجوی طراحی‌شده و نحوه نمایش نتایج جست‌وجو در آن‌ها تصریح کرد: در مورد موتورهای جست‌وجو هیچ‌گونه مدیریتی از سمت سازمان بر آن‌ها نمی‌شود، یعنی روی این‌که چه محتوایی می‌توانند بگذارند نظارت نداریم و این یک کار خودکار است که موتور جست‌وجو بر اساس الگوریتم آن را انجام می‌دهد و این موتورها دیتا را جمع کرده و نشان می‌دهند. مزیت آن نسبت به موتورهای جست‌وجوی بین‌المللی این است که با توجه به نوع کد‌گذاری انجام‌شده، داده‌های بیشتری را از زبان فارسی نمایش می‌دهد. 

معاون وزیر ارتباطات درباره برنامه‌های وزارت ارتباطات برای جبران عقب‌ماندگی‌های گذشته، گفت: در این زمینه بررسی کرده‌ایم که باید ظرفیت بین‌الملل ما درزمینهٔ ارتباطات ۱۰۰ برابر شود تابه‌حال حاضر کشور‌های منطقه برسیم اما تا دو سال آینده بقیه کشور‌های منطقه هم رشد می‌کنند و معلوم نیست تا آن زمان با این میزان پیشرفت نیز در رتبه پنجم و ششم قرار می‌گیریم یا نه.

وی با اشاره به اینکه شبکه ملی اطلاعات کمک می‌کند عملیات دولتی سریع‌تر و امن‌تر اجرا شود، گفت: حاصل آنچه به صورت مبهم طراحی می‌کنیم، ارتباط خوب بین مردم و سازمان‌هاست تا نیازهای داخلی در این زمینه برطرف شود. 

جهانگرد شبکه ملی اطلاعات را شفاف‌ترین برنامه اجرایی سازمان فناوری اطلاعات دانست و افزود: این شبکه قابلیت اندازه‌گیری توسط کل مردم را دارد و همه می‌بینند و میزان پیشرفت این شبکه را نیز همه حس می‌کنند. 

وی با اشاره به تأکید معاون اول رئیس‌جمهور به لزوم راه‌اندازی دولت موبایلی، تصریح کرد: به خصوص با وجود این‌که موبایل نسل ۳ و ۴ است، قابلیت تحرک سرویس‌های دولت نیز افزایش پیدا می‌کند و امیدواریم که سازمان‌ها خدمات خود را روی ترمینال‌های موبایلی و همچنین کل شبکه وارد کنند.

معاون وزیر ارتباطات همچنین حمایت از خط و زبان و محتوای فارسی در فضای اینترنت را از دیگر برنامه‌های وزارت ICT دانست و افزود: در این راستا از هر نوع پروژه‌ای که در این زمینه باشد ازجمله پروژه‌های فرهنگی و اجتماعی حمایت می‌کنیم و خبر خواهیم داد که می‌توانیم منابع مالی خوبی را به این بخش در بحث محتوا تزریق کنیم و موجب رونق بیشتری در این بخش بشود.

جهانگرد با اشاره به اینکه به زودی شهرها مجهز به اینترنت بی‌سیم می‌شوند، عنوان کرد: بر اساس این طرح بیشتر نقاط پرترافیک مجهز به اینترنت بدون سیم می‌شود. این دسترسی را به اینترنت فوق‌العاده، ارزان و راحت می‌کند که کاربران می‌توانند در دانشگاه تا ترمینال‌های بزرگ، میدان‌های بزرگ، معابر بزرگ و عمومی به راحتی با هر ابزاری که وای فای دارد به اینترنت وصل شود. 

وی درباره نحوه برقراری این ارتباط اینترنتی اظهار کرد: ممکن است از میدان انقلاب تا ولیعصر(عج) با دو سه وای فای، شبکه اینترنت به وجود آید. بعضی از این شبکه‌ها می‌تواند رایگان باشد و برخی با اشتراک سیم‌کارت، سرویس بدهد و این امر دیگر بستگی به انواع سبد‌های خدماتی دارد. این برنامه در حال حاضر ابلاغ‌شده است و تا سال ۹۴ در بیشتر مکان‌ها اجرا می‌شود.

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.