طرح جامع رگولاتوری در اختیار سازمان تنظیم مقررات
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ وحید یزدانیان با بیان این مطلب اظهار داشت: این طرح نحوه مواجهه با فناوریهای نوین و نوظهور حوزه ICT که به کشور وارد میشود را در زمینه تنظیم مقررات و تعرفهگذاری مشخص و جایگاه رگولاتوری را شفاف نموده و در حقیقت نقشه راه رگولاتوری در سالهای آینده را ترسیم میکند.
وی با بیان اینکه طی سالهای گذشته با توجه به ساختار شبکه ارتباطات کشور، طراحی و ساختار رگولاتوری بر همان اساس بود، افزود: در این پروژه، مدل پویا برای رگولاتوری استخراج شد که الزاماً وابسته به فناوری نیست، در نتیجه هر فناوری که در سالهای آتی وارد کشور شود بر اساس این خطمشی قابلیت تعرفه و مقررات گذاری را دارد.
او همچنین از انجام مطالعات در زمینه استانداردهای پستی خبر داد و خاطرنشان کرد: در گذشته تدوین استانداردهای پستی صرفاً بر اساس ترجمه استانداردهای پستی بینالمللی انجام میشد که به همت پژوهشکده سیاستگذاری و مطالعات راهبردی، برای نخستین بار و بر اساس شرایط بومی کشور، 29 استاندارد پستی، تدوین و با تعامل با سازمان ملی استاندارد تائید و دارای کد شد.
یزدانیان از دیگر پروژههای در دست اجرا به تدوین پیوستهای شبکه ملی اطلاعات اشاره کرد و گفت: مجموعاً 10 پیوست شامل پیوستهای فناوری، فرهنگی، آموزشی و زیستمحیطی در مرکز در دست اجرا است.
رئیس پژوهشکده سیاستگذاری و آیندهپژوهی مرکز تحقیقات مخابرات در ادامه درباره برنامه ششم با اشاره به مطالعه تجارب جهانی گفت: باید دید پیشنهادهایی که برای درج در برنامه ششم توسعه، عرضه میشود چه میزان با روندهای علمی حال و آینده این بخش انطباق دارد.
وی اظهار داشت: نقش ما بیشتر مشاور فعال است و سعی داریم برنامه ششم را از حالت اجرایی صرف به یک حالت دانشبنیان سوق دهیم.
او در عین حال با بیان اینکه در تدوین برنامه ششم به صورت دستگاهی با دستگاههای مختلف همکاری داریم، افزود: پیشنهاد مبسوط و مفصلی برای تدوین برنامه ششم به سازمان IT عرضه کردهایم که در این راستا طرح جامع رگولاتوری تا حد زیادی نیازهای رگولاتوری را در برنامه ششم پوشش داده است. همچنین با حضور در جلسات تدوین برنامه ششم شرکت ارتباطات زیرساخت، در فرآیند آن مشارکت داشتیم.