طراحی یک مدار چشایی مجهز به هوش مصنوعی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان به نقل از اینترستینگ اینجنیرینگ (IE)، این دستگاه که تحت عنوان زبان الکترونیکی نیز شناخته میشود، توسط پژوهشگران دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا ساخته شده و قادر است به لطف حسگرهای الکترویکی ریز مبتنی بر گرافن خود، طعمهای مختلف را تشخیص دهد.
این گروه با الگوبرداری از چشایی انسان و با استفاده از مواد دو بعدی، یک «زبان» الکترونیکی و یک «قشر چشایی» الکترونیکی را توسعه داده که به پرزهای چشایی مصنوعی مجهز است. این پرزها از حسگرهای الکترونیکی ریز مبتنی بر گرافن به نام ترانزیستورهای شیمیایی تشکیل شده که میتوانند گاز یا مولکولهای شیمیایی را تمیز و طعمهای مختلف را تشخیص دهند.
اندرو پانون، از پژوهشگران این گروه تحقیقاتی میگوید: اگرچه گرافن یک حسگر شیمیایی عالی است، اما برای تقلید از مدار مغز چندان مناسب نیست؛ به همین دلیل، از دی سولفید مولیبدن استفاده کردیم که یک نیمه رسانا است. با ترکیب این نانومواد، توانستیم مداری ایجاد کنیم که سیستم چشایی را تقلید میکند.
این مدار چشایی در آزمایشهای خود، توانست با موفقیت یونهای سدیم در نمک را تشخیص دهد، اما محققان میگویند با توسعه بیشتر این فناوری، میتوان از آن برای تشخیص هر پنج طعم اصلی بهره برد و روی رباتها مورد آزمایش قرار داد.
این تحقیق در مجله Nature Communications به چاپ رسیده است.