طراحی سیستم تشخیص محتوای دیپ فیک در روسیه
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ کلاهبرداران در روسیه معمولا از فناوری هوش مصنوعی و دیپ فیک بهره گرفته و از صدا و تلفن همراه کاربران در عملیاتهای کلاهبرداری سوءاستفاده میکنند. آنها برخی مواقع با دستکاری محتوا و انتشار ویدئوها و تصاویر دیپفیک محتوای غلط و ساختگی در اختیار کاربران قرار میدهند.
این موضوع سبب شده محققان دانشگاه ملی سامارای روسیه یک اسکنر دیپ فیک طراحی کنند تا امکان تشخیص تصاویر و ویدئوهای واقعی را فراهم سازند.
دیپ فیک، تکنیک جدیدی برمبنای فناوریهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین است که بهواسطهی آن تصاویر و ویدئوهای دروغین واقعگرایانه ساخته میشود. این تکنیک نگرانیهای جدی به بار آورده و بسیاری از افراد در سراسر جهان سعی دارند از آن برای دستیابی به اهداف شخصی خود بهره بگيرند.
مجموعه نرمافزاری متخصصان دانشگاه سامارا با بهرهگیری از الگوریتمهای شناسایی موارد جعلی، آثار تغییرات واردشده در تصاویر و ویدئوها را بهصورت خودکار تشخیص خواهد داد. بهاینترتیب، محتوای واقعی و معتبر دیجیتال منجمله تصاویر و ویدئوها تفکیک خواهند شد.
در گزارش این دانشگاه آمده است:
درواقع ما ابزاری برای مبارزه با اخبار فیک را که در آنها از بهاصطلاح دیپ فیک استفاده میشود، طراحی میکنیم. تا پایان امسال ما در نظر داریم در این دانشگاه یک سرویس وب بسازیم تا به کمک آن بتوان صحت تصاویر و ویدئو را چک کرد.