ضرورت همکاریهای دوجانبه در مقابله با تهدیدات سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ معاون دبیر شورای امنیت ملی روسیه اعلام کرد هیچ ابرقدرت جهانی بهتنهایی قادر به مقابله با تهدیدات سایبری نیست و حملات سایبریای که علیه تأسیسات زیرساختی ایالاتمتحده منجمله خطوط انتقال نفت کلونیال پایپ لاین و کارخانههای فرآوری گوشت JBS انجام شد مؤید این قضیه است. بنابراین، ایجاد مشارکت حقوقی و توسعه همکاریها در بررسی و رسیدگی به این رویدادها یک ضرورت عینی است.
آلک خراموف معتقد است در شرایط کنونی همکاریهای دوجانبه مستقیم بیشترین نتایج عملی را به دنبال خواهد داشت. ضمن اینکه ایجاد شرایط قانونی و حقوقی برای برقراری ارتباط حرفهای مستقیم نهادهای دولتی روسیه با همتایان خود در کشورهای شریک یک اولویت در تأمین امنیت اطلاعات بینالملل به حساب میآید. این امر پایه و اساس پیشرفت در سطح منطقهای و جهانی است.
به گفته این مقام دولتی، امسال توافقنامههای میان دولتی در زمینه همکاری با ایران و قرقیزستان امضا شد. اسناد مشابه برای همکاری با اندونزی، نیکاراگوئه و ازبکستان نیز برای امضا آماده هستند. بیش از دها پیشنویس توافقنامه نیز در مرحله بررسی تخصصی یا هماهنگی داخلی قرار دارند.
خراموف بر این باور است رویکردهای روسیه در مورد شکلگیری نظام امنیت اطلاعات بینالملل از سوی بسیاری از اعضای جامعه جهانی حمایت میشود. بااینوجود، خطمشی کشورهای غربی برای مهار پیشرفت روسیه منجر به توقف شکلگیری و تخریب سازوکارهای تعاملی پیشین امنیت اطلاعات خصوصا در قالب دوجانبه میگردد.
معاون دبیر شورای امنیت ملی روسیه معتقد است برخی کشورها بهجای تعامل حرفهای برای جلوگیری از سو تفاهمها و تشدید ناخواسته حوادث فضای سایبری، بررسیهای مشترک کلاهبرداریهای اینترنتی و باجخواهی و مجازات مجرمان، اتهامات سیاسی علیه روسیه مبنی بر انجام حملات رایانهای و تهدید به انجام اقدامات تلافیجویانه بر روی زیرساختهای اطلاعاتی روسیه مطرح میکنند که بیاساس هستند، چراکه سیاست فدراسیون روسیه در زمینه امنیت اطلاعات بینالملل بر پایه پیشگیری از مناقشات بینالملل در فضای اطلاعاتی جهانی هدفگذاری شده است.