صدور بایدها و نبایدهای امنیت سایبری در هند
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ پلیس سایبری بمبئی با تکرار اقدامات احتیاطی برای مقابله با کلاهبرداریهای خانگی و سایر کلاهبرداریهای آنلاین، توصیهای را برای شهروندان در مورد بایدها و نبایدها و ایمن نگه داشتن امور مالی خود به صورت آنلاین صادر کرد.
به گفته پلیس بمبئی، کلاهبرداران پیامها/ایمیلهای جعلی را ارسال، مشاغل پارهوقت را پیشنهاد و ادعا میکنند که از شرکتهای معتبر هستند و زمانی که قربانی متقاعد شد، کلاهبردار بهجای آموزش و هزینههای ثبت نام و غیره درخواست پول میکند.
همراجسینگ راجپوت (Hemrajsingh Rajput)، معاون کمیسیونر پلیس سایبری بمبئی، در این خصوص گفت :
«با افزایش کلاهبرداریهای دورکاری و سایر کلاهبرداریهای سایبری، ما بهروزرسانی و صدور توصیههایی را برای شهروندان با هدف خواندن و پیگیری آنها ادامه میدهیم تا از ورود به چنین تلههایی جلوگیری شود. شهروندان باید هنگام کلیک کردن روی لینکها و گشت و گذار در اینترنت مراقب باشند.»
یکی از قربانیان کلاهبرداری سایبری، تینا وارگِسه (Teena Varghese)، 29 ساله، ساکن «Santacruz West»، که با 3000 روپیه آنلاین به منظور یافتن شغل فریب خورد، اما موفق شد آن را پس بگیرد، اظهار داشت :
«کلاهبرداران هیچ همدلی با مردم ندارند؛ و سوابق مالی خود را تا جای ممکن از قربانیان بیگناه خود استخراج خواهند کرد. و بدترین بخش این است که آنها بدون هیچ اثری ناپدید میشوند و تمام پول قربانی از بین رفته است.»
وی افزود که مردم به دلیل از دست دادن مشاغل در قرنطینه، که منجر به بسیاری از این کلاهبرداریهای سایبری شده، ناامید شدند. چنین جنایاتی نه تنها منجر به از دست دادن پول قربانیان میشود، بلکه بر روح آنها نیز تأثیر میگذارد؛ وارگِسه تصریح کرد که شهروندان هندی باید فوراً با مسئولان جرایم سایبری تماس بگیرند تا پول خود را پس بگیرند و کلاهبرداران را به مجازات شایستهای محکوم کنند.
رعایت نکات ایمنی با توجه به توصیههای مربوط به کلاهبرداری دورکاری/ پیشنهاد شغلی، شامل خودداری از کلیک کردن روی پیوندهای تأیید نشده، صرف نظر از وسوسهانگیز بودن و احتیاط قبل از انجام هر گونه تراکنش مالی با افراد ناشناس است و باید اعداد/URLهای مشکوک را گزارش و مسدود کرد.
مشاور پلیس سایبری هند خاطرنشان کرد :
«هرگز قبل از تأیید به پیامهای فرستندگان ناشناس در واتسآپ پاسخ ندهید. هرگز بارکدهای ارسال شده از فرستنده ناشناس را اسکن نکنید. اگر به یک گروه مشکوک واتسآپ اضافه شدهاید، فورا خارج شوید و شمارهها را مسدود کنید. فریب تبلیغاتی که فرصتهای دورکاری را ارائه میدهند، بدون بررسی کامل پیشنهاداتشان، نخورید.»
برخی دیگر از بایدها و نبایدهای صادر شده بهوسیله پلیس بمبئی عبارتند از :
- رمزهای عبور خود را پیچیده کنید و هرگز آنها را به اشتراک نگذارید.
- احراز هویت 2 مرحلهای فاکتور را در رسانههای اجتماعی فعال کنید.
- تنظیمات حریم خصوصی خود را در سایتهای شبکههای اجتماعی بررسی کنید.
- روی لینکهای تصادفی کلیک یا فایلهای ناشناخته را دانلود نکنید.
- همیشه نمایه را قفل کنید و خصوصی نگه دارید.
- کوکیها و تاریخچه مرور به طور منظم باید حذف شود.
- درخواست افراد غریبه را نپذیرید.
- فیلم، تصاویر زشت و غیره را به اشتراک نگذارید/دانلود نکنید.
- همیشه صحت برنامهها را قبل از دانلود بررسی کنید.