شیوه کنترل اپلیکیشنهای اندروید برای جلوگیری از سرقت اطلاعات
گوگل در خصوص شرایط و قوانین تایید برنامههای توسعه دهندگان سیستم عامل اندروید به اندازه اپل سخت گیر نیست.
گوگل در خصوص شرایط و قوانین تایید برنامههای توسعه دهندگان سیستم عامل اندروید به اندازه اپل سخت گیر نیست. اما در خصوص قیمت اپلیکیشنها آنقدر دست و دلباز نیست و محدودیت هایی را اعمال میکند. یکی از شرکتهای ناظر امنیت به تازگی کشف کرده که بیش از ۸۰ درصد اپلیکیشنهای والپیپر اندروید اطلاعات شخصی کاربران را جمع آوری کرده و برای سروری در چین ارسال میکنند.
وقتی شما برنامه ای را از مارکت نصب میکنید، صفحه ای ظاهر شده و قبل از نصب به شما میگوید که این اپلیکیشن به چه چیزهایی از تلفن همراه تان دسترسی خواهد داشت. این موارد ممکن است شامل مکان شما، شیوه ارتباط با شبکه ، اطلاعات شخصی، فضای خالی حافظه و نوع موبایل و حتی اکانتهای شما باشند.
پس همیشه قبل از نصب اپلیکیشن ها، محتوای این صفحه را به دقت مطالعه کنید تا دریابید که برنامه به چه دسترسی هایی نیاز دارد.
در خصوص برنامه هایی هم که قبلا روی گوشی اندرویدی خود نصب کرده اید، میتوانید در صفحه Manage Applications نحوه دسترسی برنامههای نصب شده به اطلاعات موبایل تان را بررسی کنید. در اغلب ابزارهای اندرویدی تنها کافی است که به بخش Menu رفته و گزینه Settings را انتخاب کنید. حال عبارت Applications را تپ (کلیک) کنید. در لیستی که باز میشود، اپلیکیشن مورد نظر را انتخاب کرده و به پایین اسکرول کنید تا مجوزها (permissions) و دسترسیهای آن را ببینید.
هر اپلیکیشن با دسترسی و مجوز غیر عادی را سریعا از روی دستگاه اندرویدی خود پاک کنید. مثلا والپیپری که دسترسی به کانتکت یا شمارههای تماس را جزو مجوزها نیاز داشته باشد، حتما دارای مشکل است و باید حذف شود.