شکل دادن به هوش مصنوعی و آینده رباتیک نیجریه
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ کارشناسان معتقدند که با پایان یافتن سال 2022، پس از آن که «OpenAI»، شرکت هوش مصنوعی مستقر در ایالات متحده، راهحلی پیشگامانه به نام «chatGPT» را منتشر کرد که میتوانست مکالمه کند، به پیامهای متنی ارسال شده از سوی انسانها و تقریباً به هر سؤالی پاسخ دهد، جهان با دوران جدیدی روبرو شد؛ گویی خود انسان و دانا است. این راهحل حتی ثابت میکند که ظرفیت نوشتن مقالات خبری، سخنرانیهای عمومی، مقالات دانشگاهی و کدهای کامپیوتری را دارد و میتواند تا بحث در مورد مسائل مربوط به دستورالعملهای سنتی محلی شما پیش برود.
امروزه، برخلاف یک دهه پیش، کشورها اکنون به شدت برای دستیابی به برتری هوش مصنوعی رقابت میکنند.
به گفته محققان، این موضوع تعجبآور نیست، زیرا رویدادهای اخیر ثابت کردهاند که هوش مصنوعی، رباتیک، بلاکچین و امنیت سایبری تأثیر زیادی بر امنیت ملی، اطلاعات، مراقبتهای بهداشتی و امنیت غذایی دارند. با پیشرفتهای سریع در فناوری، بدون شک دهه آینده فرصتی برای کشورها فراهم میکند تا آینده خود را بازتعریف کنند و کیفیت زندگی، مراقبتهای بهداشتی و در دسترس بودن مشاغل را از طریق ارتقاء مهارتهای مورد نیاز نیروی کار و مدلسازی مجدد صنایع آنها بهبود بخشند.
با انحراف از سنت دیرینه نیجریه که صرفاً منتظر واردات و مصرف آخرین فناوری در جهان به جای مشارکت در توسعه آن بود، این کشور خوش شانس است که رهبرانی دارد که تحولات جهانی را زیر نظر دارند و به شدت از ساحل محافظت میکنند.
به عنوان مثال، در سال 2019، یک جوان نیجریهای به نام اولوسولا آیولا (Olusola Ayoola)، پس از اخذ مدرک دکترای خود. در زمینه رباتیک هستهای و همکاری گسترده با دولت بریتانیا تصمیم گرفت به کشور بازگردد تا اولین مرکز رباتیک و هوش مصنوعی نیجریه کاملاً کاربردی را برای آموزش، تحقیق و توسعه محصول ایجاد کند.
از زمان تأسیس، رباتیک و هوش مصنوعی نیجریه (RAIN) ثابت کرده که در سطح جهانی است و حتی دانشجویان بینالمللی را از آمینه جی محمد (Amina J. Mohammed)، معاون دبیرکل سازمان ملل، برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP)، مأموریتهای ایالات متحده و کانادا در نیجریه و همچنین اولین بانک نیجریه (First Bank of Nigeria)، مؤسسه حسابداران خبره نیجریه (ICAN)، انجمن مهندسین نیجریه (NSE)، مؤسسه ملی مهندسین برق و الکترونیک (NIEEE)، دفتر نقشهبردار کل فدراسیون، وزارت فدرال جوانان و ورزش، آژانس ملی توسعه فناوری اطلاعات (NITDA) و آژانس ملی تحقیق و توسعه فضایی (NASRDA) جذب کرده است.
برخی تحقیقات پیشگامانه انجام شده در رباتیک و هوش مصنوعی نیجریه شامل تشخیص چمدان بدون مراقبت، یک ایستگاه هواشناسی کوچک، سیستم چراغ راهنمایی مبتنی بر هوش مصنوعی، یک وسیله نقلیه روبات زمینی و هواپیمای بدون سرنشین ویتول (IMORP)، «CETHED» و «RAINSC75/76» هستند.
آیولا، رئیس اجرایی سازمان رباتیک و هوش مصنوعی نیجریه، تأیید کرد که برنامههای بلندمدتی از جمله ساخت مرکز تعالی در پهپادها و وسایل نقلیه بدون سرنشین برای اطلاعات مکانی و ارائه بورسیههای آموزشی به جوانان نیجریه وجود دارد.