شکایت همسر جمال خاشقجی علیه سازنده نرم افزارهای جاسوسی پگاسوس
به گزارش کارگروه تروریسم سایبری، وی ضمن طرح شکایت خود، مدعی شده است که با قرار دادن نرم افزار پیچیده پگاسوس (Pegasus) بر روی تلفنش، این شرکت او را مجبور به توقف کار کرده است و باعث شده تا درباره امنیت خانواده اش احساس ترس کرده و همچنین همواره احساس کند که همواره کسانی به دنبالش هستند.
حنان الاتر خاشقجی به دنبال خسارات نامشخص در دعوی است که مدعی است گروه ان اس او با فروش نرم افزارهای جاسوسی قدرتمند و اغلب غیرقابل کشف خود به دولت های سرکوبگر خارجی، قوانین هک فدرال و ویرجینیا را نقض کرده است.
نرم افزار پگاسوس از زمان قتل خاشقجی توجه بین المللی را به خود جلب کرده است و اخیراً در کمپین هایی به منظور هدف قرار دادن مخالفان، سیاستمداران مخالف و روزنامه نگاران در اسپانیا، یونان، لهستان، مجارستان و سایر کشورها ظاهر شده است.
در شکایت الاتر خاشقجی آمده است که در آوریل 2018، در حالی که به عنوان مهماندار هواپیما کار می کرده است، به فرودگاه بین المللی دبی رسیده و با چشم بند و دستبند به سلول بازجویی منتقل شده و در آنجا برای چند ساعت در مورد جمال خاشقجی مورد بازجویی قرار گرفته است.
در دادخواست او آمده است که محققان تشخیص دادهاند که احتمالاً در طول بازجویی، نرمافزارهای جاسوسی روی دستگاه او نصب شده است.
در این شکایت آمده است:
حنان بازداشت شده و ربایندگانش هر دو تلفن همراه او را که او برای برقراری ارتباط با جمال استفاده میکرده است، برداشته اند.
در سال 2021، واشنگتن پست گزارش داد که امارات متحده عربی، متحد نزدیک عربستان سعودی و یک دولت سرکوبگر که به خاطر زندانی کردن فعالان حقوق بشر مورد هدف پگاسوس شناخته می شود، این نرم افزار جاسوسی پیشرفته را روی تلفن الاتر خاشقجی قرار داده است.
جمال خاشقجی که در آن زمان 59 سال داشت، ماهها پس از بازداشت همسرش در 2 اکتبر 2018 در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول کشته می شود.
همچنین گمان میرود که او توسط پگاسوس ردیابی شده باشد.
گروه ان اس او، یکی از شرکتهای تابعه شرکت فناوری کیو سایبر (Q Cyber Technologies)، هیچ اظهارنظری ارائه نداده است.
با تأکید بر قدرت فناوری خود، شرکت پیمانکار دفاعی ال 3 هریس، قبل از انصراف از شرکت پس از فشارهای عمومی شدید دولت بایدن، که شرکت جاسوس افزار را در سال 2021 در لیست سیاه قرار داد، تمایل به مذاکره درباره به دست آوردن این شرکت داشته است.
همچنین در این شکایت تاکید شده است که خاشقجی به دلیل ترس از امنیت جسمانی خود سال ها قادر به سفر به خاورمیانه نبوده و همین امر، او را از خانواده منزوی کرده است.
در این دادخواست آمده است:
حنان هنوز از تأثیرات نفوذ گروه ان اس او به دستگاههایش، حتی تا به امروز رنج میبرد. او در حالت بیهوشی دائمی زندگی میکند، نمیتواند با خیال راحت در فعالیتهای اجتماعی شرکت کند، و دائماً با ترس زندگی را ادامه می دهد.
این دادخواست که به دنبال جبران خسارت و مجازات است، گروه ان اس او را به نقض طولانی مدت اصول اساسی آزادی شخصی و حق اساسی حریم خصوصی از طریق ایجاد، فروش و بهره برداری از نرم افزارهای جاسوسی بسیار پیچیده و مخرب محکوم می کند.
همچنین استدلال میکند که اقدامات گروه ان اس او، نتیجههای فاجعهباری از جمله ارعاب، جراحت فیزیکی و مرگ را در پی داشته است و برای الاتر خاشقجی، این ارعاب، عامل تغییری همیشگی برای زندگی او بوده است.