شهرهای گیگابیتی؛ طعمهی سازمانهای جاسوسی (بخش اول)
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ امروزه شرکتهای مختلف مخابراتی در تلاش هستند تا با نصب فیبر نوری در شهرهای مختلف دنیا، آنها را به شهرهای گیگابیتی تبدیل کنند. همچنین برخی شهرها در پی این هستند که به شهر هوشمند تبدیل شوند. در برخی از گزارشها آمده است که ایجاد فیبر نوری در یک شهر، سرعت اینترنت آن را دو برابر از سرعت فعلی آنها میکند. شبکهی گیگابیتی در شهرها موجب افزایش کارآمدی دولت، پشتیبانی از خدمات عمومی دیجیتال، بهبود ظرفیتهای آموزشی و درمانی میشود. همچنین از اقدامات شرکتها ایجاد شبکهی فیبر نوری در متروهاست. بهعلاوه دو نشست نیز در سال جاری میلادی در مورد همین شهرها برگزار شد. قصد ما از این نوشتار آشنایی با برخی از این شهرها و بحث مختصری راجع به آنها است که شرکتهای مخابراتی قصد دارند این شهرها را به شهرهای گیگابیتی تبدیل کنند. همچنین باید گفت که بخش بزرگی از اطلاعاتی که از راه فیبرهای نوری جابهجا میشوند در اختیار سازمان امنیت ملی آمریکا (NSA) قرار میگیرند. در دو بخش این نوشتار با برخی شهرهای بریتانیا، آمریکا و کانادا که از این فناوری استفاده کردهاند آشنا میشویم.
توضیح کوتاهی در مورد مزیتها و معایب فیبر نوری
مزیتهای فیبر نوری:
پهنای باند: میزان انتقال اطلاعاتی که از طریق فیبر نوری صورت میگیرد، بزرگترین مزیت این کابلها است. یک فیبر نوری ساده میتواند اطلاعات را تا فاصله 1.5 کیلومتری با سرعت ده گیگابیت بر ثانیه انتقال دهد.
ایمنی: فیبر نوری نسبت به تداخلهای الکترومغناطیسی کاملاً ایمن است. این نوع فیبر برای انتقال دادههای حساس بسیار امنتر از روشهای انتقال مرسوم است.
ابعاد: کابلهای فیبر نوری با اینکه ۴٫۵ برابر بیشتر از کابلهای معمولی ظرفیت دارند، فضای کمتری را اشغال کرده و بسیار نازکتر و سبکتر هستند. همچنین مواد خام برای تولید آنها مثل شیشه بسیار فراوان هستند.
معایب فیبر نوری:
بزرگترین مشکل این کابلها قیمت بسیار گران آنها است. همچنین این فیبرها اگر تنها یک سانتیمتر دچار خمیدگی شوند. ممکن است بشکنند یا در انتقال اطلاعات دچار مشکل شوند و بنابراین به حفاظت امنیتی و فیزیکی بیشتری نسبت به کابلهای مسی نیاز دارند.