شناسایی 8 هزار دامنه جعلی تجارت سهام و ارزهای دیجیتال توسط گروپ آیبی
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ محققان شرکت امنیت سایبری گروپ آیبی اعلام کردند از سال 2018 تا سهماهه سوم سال 2021، بیش از 8 هزار دامنه تجارت سهام و ارزهای دیجیتال شناسایی کردهاند.
در گزارش سرویس مطبوعاتی این شرکت گفته شده است:
شرکت گروپ آیبی بیش از 50 روش مختلف از طرحهای سرمایهگذاری جعلی و بیش از 8000 دامنه مرتبط با زیرساختهای کلاهبرداری را شناسایی کرده است. به افرادی که مایل به ثروتمند شدن سریع هستند پیشنهاد میکنند در ارزهای دیجیتال، خرید سهام شرکتهای نفت و گاز، طلا، داروها و سایر داراییها سرمایهگذاری کنند... بهطورکلی، از زمان آغاز این کلاهبرداریها – در سال 2018 - تا سهماهه سوم سال 2021، با سیستم تجزیهوتحلیل زیرساخت شبکه، متخصصان گروپ آیبی بیش از 8000 دامنه فعال در اجرای طرحهای سرمایهگذاری جعلی کشف کردهاند.
بر طبق گزارش این شرکت، از ژوئن تا جولای 2021، یک مهاجم 322 دامنه ثبت کرده است. علاوه بر این، 50 قالب لندینگ پیج با سناریوهای سرمایهگذاری آماده در مورد نحوه سرمایهگذاری برای ثروتمند شدن سریع شناسایی شده است. در 9 ماه سال 2021، شمار دامنههای پروژههای سرمایهگذاری نسبت به سالهای گذشته 163 درصد رشد داشته است.
در بهار سال 2021، کارشناسان تیم واکنش به رخدادهای رایانهای گروپ آیبی متوجه یک کمپین تبلیغاتی گسترده جعلی در شبکههای اجتماعی میشوند که در آن، کارآفرینان و سیاستمداران مشهور از سرمایهگذاران خصوصی دعوت میکنند تا در پروژههای سرمایهگذاری فوقالعاده سودآور شرکت کنند.
نام پاول دوروف، بنیانگذار پیامرسان تلگرام نیز بیش از دیگران در پستهای جعلی استفاده میشود. هنگام طراحی لندینگ پیجها و پستهای تبلیغاتی، کلاهبرداران بهطور غیرقانونی از سبک منابع خبری محبوب نیز بهره میبرند.
در این کمپین، سرمایهگذار خصوصی با درخواست شماره تلفن به یک سایت نظرسنجی بانک ظاهرا مشهور یا به صفحات لندینگ یک پروژه سرمایهگذاری هدایت میشده است. چنین پروژههایی وعده درآمد از 300 هزار روبل تا 10 میلیون روبل در ماه را میدادهاند. کلاهبردار از طریق تلفن در مورد یک پروژه منحصربهفرد صحبت میکرده که در آن یک برنامه ربات مخصوص ظاهرا به کسب درآمد در تجارت کمک میکند و همچنین به کاربر پیشنهاد داده تا در سیستم ثبتنام و مبلغ 250 دلار یا بیشتر سپردهگذاری نماید. چنانچه مشتری شک میکرد، به او توصیه میشد که با پیشپرداخت از طریق مبدل ارز دیجیتال، در پروژه سهیم باشد.
در برخی موارد از مشتری درخواست شده اطلاعات کارتبانکی را که قصد سرمایهگذاری با آن را دارد ارائه کند، سپس کلاهبردار از طریق آن بهظاهر درخواستی را برای تأیید سپرده به بانک ارسال کرده است.
در برخی از روشهای کلاهبرداری، قربانی از طریق یک پست تبلیغاتی در شبکه اجتماعی به گوگل پلی هدایت شده تا یک برنامه تلفن همراه - یک پایانه تجاری را دانلود کند. سرمایهگذار پس از یک دوره آموزشی کوتاه، مبلغ 250، 500 یا 1000 دلار را سپردهگذاری کرده، درصورتیکه مشتری قصد داشته پس از مدتی پول مجازی را برداشت کند، سیستم از مشتری درخواست میکرده تا «کارمزد درگاه پرداخت» را پرداخت نماید. بهاینترتیب، به کمک یک پایانه معاملاتی کلاهبردار، سرمایهگذار را دوباره فریب میدادهاند.