شناسایی بدافزار اندرویدی جدیدی با قابلیت روت کردن گوشی های هوشمند
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ یک بازیگر مخرب ناشناس به یک بدافزار اندرویدی جدیدی ارتباط داده شده است که می تواند با روت کردن گوشی های هوشمند، کنترل گوشی های آلوده را به دست بگیرد و در عین حال از رادار شناسایی این دستگاه ها دور بماند.
این بدافزار که "AbstractEmu" نام دارد، طوری مهندسی شده است که بدون هیچ گونه ملاحظه ای دستگاه ها و کاربران را مورد هدف قرار می دهد.
آزمایشگاه تهدید Lookout (لوک اوت) مدعی شد 19 اپلیکیشن اندرویدی مانند برنامه های مدیریت کننده پسورد، مدیریت کننده پول، اپ لانچرها و ذخیره کننده داده ها را شناسایی کرده است که دارای قابلیت روتینگ می باشند.
یکی از این برنامه ها به نام لایت لانچر پیش از حذف شدن توانسته بود 10 هزار دانلود را در فروشگاه گوگل پلی به ثبت برساند.
گفته می شود این برنامه ها عمدتا توسط فروشگاه های ثالثی مانند آمازون، سامسونگ گلکسی، Aptoide و APKPure منتشر شده اند.
بدافزار روتینگ می تواند بسیار خطرناک باشد چون بازیگر مخرب می تواند با استفاده از پروسه روت کردن به سیستم عامل اندروید دسترسی پیدا و به صورت مخفیانه مجوز دسترسی های خطرناکی را صادر کند. نصب بدافزارهای اضافی نیز از دیگر احتمالات به شمار می رود.
هنگامی که این بدافزار نصب می شود زنجیره حمله، برای یکی از 5 کد مخرب آسیب پذیری های امنیتی قدیمی تر طراحی می شود. این موضوع می تواند مجوز دسترسی روت، کنترل کامل دستگاه، انتقال غیر مجاز داده و ارسال آن به یک سرور از راه دور را صادر می کند.
این 5 کد مخرب عبارتند از:
- CVE-2015-3636 (PongPongRoot)
- CVE-2015-1805 (iovyroot)
- CVE-2019-2215 (Qu1ckr00t)
- CVE-2020-0041
- CVE-2020-0069
گزارش ها حاکی از آن است که کاربران اندوریدی آمریکا بیش تر از سایر کاربران، تحت الشعاع این بدافزار قرار گرفته اند.
گوشی های موبایل ابزار بی نظیری برای مجرمین سایبری محسوب می شوند!