شرکت F-Secure گسترش یافت
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ شرکت امنیت سایبری «F-Secure» امروز به طور رسمی مالکیت مرکز تحقیقات و مشاوره امنیت سایبری «MWR InfoSecurity» را اعلام کرده است.
مرکز «MWR InfoSecurity» در بسیاری از کشورها، مانند: انگلستان، آمریکا، آفریقای جنوبی و سنگاپور شعبه فعال دارد.
شرکت «F-Secure» مرکز یاد شده را طی چند مرحله خریداری کرده است به عبارت دیگر مبلغ 150 میلیون پوند را طی چند وجه و با پشتیبانی برخی بانک ها خریداری کرده است.
سامو کونتین «Samu Konttine» مدیر عامل شرکت «F-Secure»، طی اطلاعیه ای اعلام کرد که روند رشد تهاجمات سایبری سیر صعودی به خود گرفته و نیاز به مراکز امنیت سایبری بیش از پیش احساس می شود.
در میان تهاجمات سایبری، حملات فیشینگ فراوانی بیشتری پیدا کرده است زیرا رویکرد اکثر آنها سرقت و نفوذ به حوزه پولی و بانکی است.
در ادامه به برخی از حملات سایبری گسترده که بخش اعظمی از کشورها را تحت تاثیر قرار داده اشاره می نماییم.
WannaCry
WannaCry یکی از پر حاشیه ترین حملات امسال بود که قطعاً همه با آن آشنا هستید. این باج افزار توانست تا مخفیانه به سیستم عامل نفوذ کند؛ داده ها را قفل کند و به ازای پس دادن آن به کاربران، از آنها باج بگیرد. بررسی های نشان داده است که 230,000 سیستم در 150 کشور، قربانی این حمله ی سایبری بوده اند. هدف اصلی این باج افزار آسیب زدن به سازمان های مهم بوده که میتوان به بیمارستان ها و مراکز درمانی در انگلستان، سیستم قطار در آلمان و سیستم مخابراتی در اسپانیا اشاره کرد. خوشبختانه کاربران خانگی از این حمله ی خطرناک در امان بودند و مشکلی برایشان ایجاد نشده است.
Shamoon یا Disttrack
Shamoon یک ویروس کامپیوتری است که بخش انرژی سیستم را مورد حمله قرار میدهد. Shamoon در سال 2012 توسط یک تیم به نام Cutting Swords of Justice توسعه یافت. هدف این تیم آسیب رساندن به شرکت Saudi Aramco در خاورمیانه بود که تا حدودی موفقیت آمیز بود و بیش از 30,000 ایستگاه کاری را تحت تاثیر قرار داد و مانع اتصال آنها به اینترنت شد. این ویروس شرکت قطری ریگانس و شرکت LNG را نیز مورد حمله قرار داد.
Stuxnet
این حمله در پایان دولت بوش در آمریکا رخ داد و این دولت تلاش کرد تا با استفاده از این حمله سایبری تسلیحات هسته ای ایران را خراب کند. ایالات متحده آمریکا با همکاری اسراییل ویروسی به نام Stuxnet به وجود آوردند که می توانست به دستگاه ها متصل شود و آنها را کنترل کند. این حمله توانست تا 1000 سانتریفیوژ را در ایران ناتوان کند و یک سلاح بسیار قدرتمند بود.
عملیات Shady RAT
در سال 2008 یک حمله ی سایبری حرفه ای به نام Operation Shady RAT علیه نهاد های دولتی و سازمان های خصوصی در 14 کشور مختلف صورت گرفت. بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که این حملات از سوی دولت چین مورد حمایت قرار گرفته بود.