شرکت های فناوری محور آمریکا، بازیگر پشت پرده جنگ سایبری روسیه و اوکراین
به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبربان؛ طبق ادعای واشنگتن تایمز، جامعه اطلاعاتی آمریکا با تکیه بر شرکت های فناوری محور این کشور به مقابله با حملات سایبری انجام شده به اوکراین پرداخته است تا بتواند از وقوع یک جنگ سایبری فاجعه بار که قابلیت گسترش در آتلانتیک را دارد، جلوگیری کند.
یکی از شرکت هایی که همکاری های نزدیکی با اژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) داشته، شرکتی نیست به جز مایکروسافت! شرکت نام برده در این مدت سعی داشته تا با همکاری اِن اِس اِی پیش از وقوع حملات فاجعه آمیز به شبکه های اوکراین، از آن ها جلوگیری کند. (چرا که این حملات به اوکراین می تواند مقدمه ای برای حمله به آمریکا باشد)
شرکت مایکروسافت تا به حال به صورت علنی نقش خود در همکاری با اوکراین را اعلام نکرده بود اما ظاهرا عمق همکاری آن با آژانس های اطلاعاتی آمریکا بسیار بیشتر از حد تصورات است. این همکاری می تواند شامل تبادلات تحلیلی عمیق و اشتراک گذاری نشانگرهای تهدید قابل اجرا باشد که امکان ردیابی مهاجمین دیجیتال را مهیا می کند.
مقامات آمریکایی مدعی هستند این همکاری پشت پرده می تواند تاثیرات بسزایی بر روی قدرت دفاع اوکراین از شبکه های خود داشته باشد.
مایکروسافت و دیگر شرکت ها با انتشار سریع آپدیت های امنیتی، سعی بر جلوگیری از حملات سایبری روسیه به اوکراین داشته اند.
یکی دیگر از شرکت های مقابله کننده با حملات روسیه به اوکراین، مَندیِنت است.
مندینت همان شرکتی است که حمله بزرگ سایبری به شرکت سولارویندز آمریکا را شناسایی کرد.
مایکروسافت و مندینت عضو همکاری مشترک دفاع سایبری (JCDC) دولت بایدن هستند. شرکت ها و آژانس های دولتی در این همکاری، با هکرها و حملات سایبری وارده به آمریکا مقابله می کنند.
نگرانی هایی نیز در مورد شناسایی آنها توسط روسیه و هدف قرار گرفتن شان توسط هکرهای روس وجود دارد!
طبق اعلام گوگل، تیم مندینت این شرکت به صورت مستقیم دولت اوکراین را در امر خنثی سازی حملات سایبری یاری می کرده است.