شرکتهای بزرگ دنیای فناوری دربارهی نیاز به شفافیت بیشتر در زمینهی درخواستهای سازمان امنیتی ملی آمریکا جهت دسترسی به اطلاعات کاربران، بسیار صحبت کردهاند؛.
موسسه خبری سایبربان:شرکتهای بزرگ دنیای فناوری دربارهی نیاز به شفافیت بیشتر در زمینهی درخواستهای سازمان امنیتی ملی آمریکا جهت دسترسی به اطلاعات کاربران، بسیار صحبت کردهاند؛ اما تاکنون خود را از مبارزهی سیاسی علیه جاسوسیهای دولت آمریکا، بهخصوص جاسوسیهای NSA دور نگاه داشته بودند.
شرکتهای گوگل، اپل، فیسبوک، مایکروسافت، AOL و یاهو، با همکاری یکدیگر نامهای به چهار قانونگذار در کمیتهی قضایی مجلس نمایندگان آمریکا نوشته و در آن خواستار اجازه جهت انتشار جزئیات درخواستهای NSA و همچنین اصلاح روند جاسوسیها شدهاند.
در این نامه آمده است: «شرکتهای ما معتقد هستند که اعمال جاسوسی دولت باید اصلاح شده و حفاظت از حریم خصوصی و نظارت و مسئولیتپذیری سازوکارهای این برنامهها، مشمول بهبود گستردهای شوند.» این نامه چند روز پس از آن منتشر میشود که آخرین افشاگری ادوارد اسنودن آشکار ساخت NSA قادر به شنود جریان اطلاعات رمزنگارینشده میان مراکز دادهی یاهو و گوگل، از طریق جاسوسی از کابلهای فیبرنوری بینالمللی، است.در طی چند ماه گذشته، این شرکتها به سختی تلاش کردهاند تا این تصور را که آنها با سازمان امنیت ملی آمریکا، NSA، جهت دسترسی مستقیم به کارگزارها و اطلاعات کاربران ، همکاری داشتهاند، از میان ببرند.
آنها در نامهی خود نوشتهاند: «شرکتهای ما مکرراً اعلام کردهاند که تنها به تقاضاهای قانونی برای دسترسی به اطلاعات کاربران و مشتریان، که به صورت موردی باشند، پاسخ خواهند داد. اجازه دادن به شرکتها جهت شفافسازی در مورد تعداد و نوع درخواستها، کمک خواهد کرد تا عموم مردم درک بهتری در مورد قدرت دولت جهت مجبور ساختن شرکتها برای افشای اطلاعات کاربران و چگونگی پاسخ شرکتها به درخواستهای قانونی، داشته باشند.»با این حال، طی چند روز اخیر، سنای آمریکا لایحهی جدیدی را مطرح کرد که امکان ذخیرهسازی گستردهی اطلاعات تماسهای تلفنی را فراهم میسازد.
دیان فینستن، از تنظیمکنندگان این لایحه میگوید: «برنامهی NSA برای ذخیرهسازی اطلاعات تماسهای تلفنی قانونی است و کنگره و قوهی قضاییه از آن اطلاع کامل دارند، و معتقدم به امنیت ملی آمریکا کمک خواهد کرد.»
اسناد افشا شده در مورد دسترسی NSA به اطلاعات یاهو و گوگل نشان میدهد که این سازمان، ظرف مدت ۳۰ روز، بیش از ۱۸۱ میلیون مدخل داده را پردازش کرده است، که نهتنها شامل اطلاعات تماس تلفنی میشوند، بلکه محتوای رایانامهها، مانند متن، صدا و تصویر نیز در آنها وجود داشته است.