شتاب دهی به تحقیقات علمی با ارورا
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ دولت آمریکا به منظور تسریع تحقیقات در زمینههای مختلف قصد دارد تا سال 2021، یک ابر رایانهی قدرتمند به وجود آورد.
وزارت انرژی آمریکا به تازگی اعلام کرد به منظور توسعه ابررایانهای به نام «ارورا» (Aurora) که توان پردازشی آن به اگزافلاپس (exaflops) میرسد، 500 میلیون دلار روی آن سرمایهگذاری میکند. ارورا میتواند در هر ثانیه 218 ممیز شناور را به صورت کامل پردازش کند.
ریک پری (Rich Perry)، وزیر انرژی آمریکا گفت:
دستیابی به توان پردازشی با مقیاس اگزافلاپس ضروری است؛ زیرا نه تنها باعث بهبود عملکرد جامعه عملی میشود؛ بلکه روی زندگی شهروندان آمریکایی نیز تأثیر مثبت دارد. ارورا نسل بعدی چنین سامانههایی است که امکان بهکارگیری هوش مصنوعی در زمینههایی تحقیقاتی مختلف مانند بهداشت و درمان را فراهم میکند.
ارورا توسط شرکتهای اینتل و کری (Cray) ساخته شده و در آزمایشگاه ملی آرگون (Argonne National Laboratory)، واقع در شیکاگو به کار گرفته خواهد شد.
پل کرنز (Paul Kearns)، مدیر آزمایشگاه ملی آرگون، توضیح داد:
ابررایانه ارورا به توسعه نسل بعدی هوش مصنوعی و تسریع رفع مشکلات دنیای واقعی، مانند شبیهسازی، پیشبینی هوا، بهداشت و درمان، نقشهبرداری از ذهن انسان و تولید مواد جدید کمک خواهد کرد.
در حال حاضر جزئیات بسیار کمی از فناوری به کار گرفته شده در ساخت ارورا منتشر شده است؛ اما به نظر میرسد اینتل از نسل بعدی پردازندههای مقیاسپذیر زئون (Xeon)، نسل بعدی اینتل اپتانا (Optane) و نرمافزار «One API»، برای این کار استفاده کند.
ارورا اولین رایانهای است که با مقیاس اگزا در آمریکا به کار گرفته خواهد شد؛ اما با توجه به اطلاعات منتشر شده به نظر میرسد چین در سال 2020 به این توان دست پیدا میکند.