about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

شبکه اجتماعی یا پیاده نظام سایبری؟

به گزارش واحد امنیت سایبربان؛ فضای مجازی و شبکه اینترنت مدت‌هاست که به ابزاری برای استفاده قدرت‌‌ها به منظور ضربه زدن به منافع حیاتی کشورهای مستقل و همچنین تغییر در باورهای جوامع گوناگون تبدیل شده است. واقعیت آن است که از زمان شکل‌گیری شبکه جهانی اینترنت تا به اکنون در کنار فرصت‌های فراوانی که این دستاورد بشری برای کشور‌ها و ملت‌های دنیا به همراه خود آورده است چالش‌‌ها و خطراتی هم از این فضا ملت‌های مختلف دنیا را تهدید می‌کند.

 

در این میان شبکه‌های اجتماعی شاید بهترین وسیله به منظور جهت‌دهی افکار عمومی‌کشورهای جهان بوده و نقش خاصی را در پازل اطلاعاتی و امنیتی سرویس‌های جاسوسی کشورهایی همچون ایالات متحده آمریکا بازی می‌کنند. انقلاب اسلامی‌به دلیل ایستادگی 36 ساله در مقابل نظام سلطه در نقطه مرکزی سیبل تهاجمات فرهنگی دشمن قرار دارد. از این رو قطعاً یکی از ابزارهای این تهاجم، فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی است. نمونه بارز این سوءاستفاده آمریکا از شبکه‌هایی مثل فیس‌بوک و توئیتر در جریان فتنه سال 88 است.

 

تصریح آمریکا به تاثیر‌گذاری از طریق شبکه‌های اجتماعی

به تازگی جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در سخنانی، صراحتاً از استفاده دولت آمریکا از ظرفیت شبکه اینترنت و شبکه‌های اجتماعی به منظور تاثیرگذاری بر افکار عمومی‌مردم خاورمیانه و به ویژه جوانان این منطقه جغرافیایی از جهان سخن به میان آورده است. وی دراظهاراتی به صراحت بیان داشت: اگر از این همه انرژی و جاه‌طلبی به درستی استفاده شود می‌توان آینده این منطقه را در اختیار گرفت چرا که جوانان و ملت‌‌های خاورمیانه با دنیا ارتباط مستقیم برقرار می‌کنند و همه آن چیزی را که در غرب در دسترس ملت‌هاست از دولت‌‌های خود طلب می‌کنند. لذا باید از این فرصت‌‌های بزرگ به خوبی استفاده و بهره‌برداری کرد. برآیند کلی به دست آمده از اظهارات مسئولان آمریکایی دلالت بر آن دارد که ما شاهد به وجود آمدن صحنه نبرد جدیدی هستیم.

 

شبکه‌های اجتماعی، محمل براندازی نرم

به عبارتی بهتر شبکه‌های اجتماعی به محملی برای براندازی نرم حکومت‌های مخالف نظام سلطه تبدیل شده از این رو باید بگوییم فضای مجازی همچنان که فواید بسیاری برای گسترش ارتباطات جهانی در اختیار کشورهای همچون ما قرار داده به مثابه چاقوی‌ دولبه‌ای است که طرف دیگر آن به ابزار کودتای نوین ضد کشورهایی مثل ما تبدیل شده است.  اما فارغ از اظهارات صریح مقامات آمریکایی چند نکته قابل تامل وجود دارد که بایستی به آن‌ها توجه داشت:

 

 

  • نخست آنکه مسئولین امر در نهادهای مرتبط همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای عالی فضای مجازی، شورای انقلاب فرهنگی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات چقدر نسبت به آسیب‌های ناشی از نفوذ شبکه‌‌های اجتماعی دربین مردم به ویژه نسل جوان فکر و برنامه‌ریزی مناسب کرده‌اند و در قبال تهدیداتی که از این فضا علیه ما به وجود آمده تدبیر درستی را به کار برده‌اند؟
  • وقتی هنوز شبکه ملی اطلاعات در کشور ما در گیردار بحث‌‌ها و اختلاف‌نظرهای مسئولین به وجود نیامده، چگونه می‌توان انتظار درستی از متولیان امر فضای صفر و یک در کشور برای مقابله با تهدیدات اینچنینی داشت؟

 

برنامه‌ریزی، تنها راه جلوگیری از مخاطرات

تاثیر و استفاده از شبکه‌‌های اجتماعی که در گذشته اینترنت‌پایه بود اما امروز بر اساس تلفن همراه توسعه یافته، ضروری است کنترل شود زیرا توسعه شبکه موبایلی ابزار سایبری است که بر حوزه‌‌های مرتبط به افکار عمومی ‌و ایجاد پروپاگاندا علیه مردم ایجاد شده است همانطور که در سال 88 شاهد چنین دخالتی در انتخابات بودیم.

 

از این رو باید مسئولین متوجه این مسئله باشند هر گونه انفعال و وادادگی و عدم برنامه‌ریزی صحیح، همگرایی و همدلی در این عرصه می‌تواند خطرات مهم و حتی جبران‌ناپذیری را متوجه کشورمان کند.

 

از سوی دیگر، نباید از نقش خود مردم غافل شد چرا که یک اصل کلی می‌گوید تا تقاضا باشد سوداگری هم وجود دارد. به عبارتی ما مردم هم نباید از این امر غافل باشیم که آمریکا مشغول بهره‌برداری سودجویانه از اشتیاق ملت‌‌های منطقه به شبکه‌‌های اجتماعی به منظور رسیدن به اهداف خود است.

این همان نکته ایست که در صحبت‌‌های وزیر خارجه آمریکا به روشنی قابل مشاهده است. لذا این موضوع هوشیاری همه ملت‌‌های منطقه و به خصوص ما ایرانیان را در استفاده از فضای مجازی و شبکه‌‌های اجتماعی همچون فیس بوک و توئیتر را می‌طلبد.

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.