شانس هند برای هدایت صلح دیجیتال در جهان
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ با توجه به جدی بودن مسئله امنیت سایبری، فرصتی برای هند در هدایت صلح دیجیتال بهوجود آمده است. جهان بهطور فزایندهای به سمت حضور آنلاین در حرکت است. از یک دیدگاه، جامعه موجود در وب توسعه یافته است و از وجود جریان دادهها رونق مییابد. با این حال، به دلیل ماهیت، سرعت و مقیاسپذیری انتقال دادههای آنلاین، تهدیدهای امنیتی میتوانند عواقب بسیار واقعی برای افراد یا سازمانهای کلان و حضور آنلاین آنها داشته باشند. کاظم ریزوی (Kazim Rizvi)، کارآفرین سیاست عمومی و مدیر سابق ارتباطات سیاست انرژی در کمیسیون «British High» در این خصوص مقالهای نوشته که به شرح زیر است:
«این حوزه فکری اغلب به عنوان امنیت سایبری شناخته میشود. امنیت فضای سایبری، برای محافظت از نهادهای دموکراتیک، اقتصاد، آزادی بیان، جریان ایدهها و حفظ حریم خصوصی و امنیت مردم ضروری است. نیاز به صلح دیجیتال با رشد حجم ترافیک اینترنتی به مسئلهای مهمتر تبدیل میشود. امروزه، 3.7 میلیارد نفر در اینترنت هستند و ما یک ستون شگفتآور 2.5 کیلو بایتی در روز تولید میکنیم.
با رشد حضور انسان در اینترنت، خطرات بیشتر میشوند و هر روز ما چیزهای بیشتری برای از دست دادن در برابر حملات سایبری داریم. در واقع، در سال 2017 تقریباً یک میلیارد نفر قربانی حملات سایبری شدند. اگر امروز اقدامات مهمی برای محافظت از خودمان در برابر چنین حملاتی انجام دهیم، 10 سال دیگر این موضوع را بهصورت عاقلانه بررسی خواهیم کرد. حملات واناکرای و «NotPetya»، نباید فقط به عنوان ناهنجاریهایی برای عدم تکرار در نظر گرفته شوند، بلکه باید نوعی هشدار محسوب شوند.
با حرکت ما به سمت جهان متصل ترکیبی، توسعه هوش مصنوعی و انقلاب صنعتی چهارم، اتصال آنلاین میتواند عامل رشد آینده باشد. ما نمیتوانیم بقا و رونق جهانی را با قوانین و سیاستهای ضعیف و ناتوان در محافظت از فضای سایبری به سرانجام برسانیم.
امروزه، تهدید سایبری واقعی است و یکی از بزرگترین چالشهای بشریت محسوب میشود. بنابراین، به منظور داشتن جهانی امن و موفقتر برای نسلهای آینده، باید با این چالش مقابله کرد.
درخواست پاریس برای اعتماد و امنیت در فضای سایبری در ماه نوامبر سال 2018 – که بهصورت رسمی از سوی امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه منتشر شد – اقدامی بینظیر برای صلح دیجیتال است. این بیانیه سیاسی سطح بالا، همه ذینفعان علاقهمند (شرکتها، جامعه مدنی و دولت) را دعوت به تعهد تقویت همکاری، افزایش ثبات و کاربرد قوانین بینالملل در فضای سایبری و افزایش توانایی برای مقابله با حملات سایبری میکند.
دلیل رهبری هند
هند، سریعترین اقتصاد روبهرشد جهان با تقسیم جمعیتشناختی است که میتواند کشور را به سمت نقش رهبری جهانی سوق دهد. این کشور، در داخل شاهد رشد قوی اقتصاد دیجیتال و ابرقدرت فناوری اطلاعات نوظهور است. برنامه دیجیتال هند بهآرامی به جوانان قدرت میدهد؛ باعث توانمندی مردم در لمس یک دکمه برای ارتباط با افراد مورد علاقهشان میشود؛ انتقال سریع پول را به همراه دارد و ارائه خدمات سرعت مییابد. کسب و کارها موفق شدهاند؛ مردم میتوانند از خدمات روزافزون برای داشتن زندگی راحتتر استفاده کنند و دیجیتالیسازی هند نیز به ارائه خدمات دولتی بهصورت دیجیتال و ترویج سواد دیجیتالی کمک میکند.
دهلی، به عنوان دومین کشور جهان از نظر تعداد کاربران اینترنت، نفوذ بالای رسانه اجتماعی و بازار روبهرشد خدمات دیجیتال، بزرگترین برنامه شناسایی هویت ملی جهان را دارد و شاید در دهههای آتی گوی سبقت را از چین بگیرد.
از نظر راهبردی، این کشور در زمینه رسیدگی به نگرانیهای امنیت جهانی موفق بوده است. هند، مذاکرات کنترل تسلیحات بینالمللی و خلع سلاح را به همراه فرآیند گروه کارشناسان دولتی سازمان ملل رهبری میکند که در آن از توسعه درک مشترک رفتار مسئولانه دولتی در فضای سایبری دفاع میشود.
هند، عضو هیئت ارشد همکاریهای دیجیتال به رهبری جک ما (Jack Ma) با هدف تقویت تعهد بینالملل در مورد مسائل دیجیتال است. این کشور، همچنین روسیه و چین را تشویق به حمایت از رویکرد چندسهامداری آیکان (ICANN) از طریق فناوری هوشمند به کمک «BRICS» کرد. دهلی، نقشی کلیدی در بیطرفی اینترنت ایفا کرد. بنابراین، تصور هند به عنوان رهبر مسائل مربوط به امنیت جهانی در فضای سایبری امری طبیعی است.
مسیر پیشرو
هند میتواند از زیرساخت، دینامیسم، استعداد و انرژی خود به منظور اجرای مؤثر سیاستهای مناسب برای شکلدهی اقدامات آتی استفاده کند. ذینفعان، شامل : سازمانها، جامعه مدنی و دولت باید به علت صلح دیجیتال پی ببرند. برای جلوگیری از حملات سایبری، واکنش در برابر هکها و حفظ یکپارچگی اینترنت، باید میان سهامداران اطمینان و اعتماد وجود داشته باشد. آنها میتوانند برای جلوگیری از گسترش ابزارها و تکنیکهای مخرب، تقویت سیاستها و قوانین داخلی و امنیت روند دموکرات با یکدیگر همکاری کنند.
امنیت بهطور پیشفرض باید به قانونی برای محصولات و خدمات دیجیتالی تبدیل شود و ما باید به یاد داشته باشیم که این درخواست نه فقط برای سازمانها و متخصصان حوزه فناوری اطلاعات، بلکه برای ما نیز هست. همه افراد اعم از : مصرفکنندگان، متخصصان، سازمانها، سیاستگذاران، دانشگاهها یا رهبران سیاسی به اینترنت نیاز دارند.
به گفته استفان هاکینگ (Stephen Hawking)، همه ما باید به صحبت کردن ادامه دهیم، اما باید به مسئولیتهایمان برای حفاظت از فضای دیجیتال نیز عمل کنیم.