سیستم راداری آلمانی با قابلیت رهگیری جنگنده های پنهانکار مانند F-35
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان ؛ کمپانی Hensoldt ادعا می کند که جدیدترین جت های جنگنده آمریکایی را تقریباً ۱۰۰ مایل رهگیری و تعقیب کرده است. با این وجود این موضوع بدان معنا نیست که جنگنده های ۹۲ میلیون دلاری پنهانکار دیگر کارآیی ندارند، دستکم فعلاً نه. رادارهای مرسوم با انتشار امواج رادیویی و سپس مطالعه امواج برگشتی که پس از برخورد با سطوح پرنده انعکاس می یابند اشیائی که در آسمان هستند را شناسایی می کنند.
این اطلاعات به اپراتور رادار امکان می دهد که مقادیری مانند سرعت هواپیما یا موشک، ارتفاع و مسیر پروازی آن را تعیین نماید. سپس می توان از این رادارها برای فرستادن جنگنده ها به منظور رهگیری هواپیماهای دشمن یا شلیک هدفمند و دقیق موشک های سطح به هوا استفاده کرد. هواپیماهای پنهانکاری مانند F-35 آمریکایی و J-20 چینی طوری طراحی شده اند که بازگشت راداری آن ها در کمترین حد ممکن باشد که شناسایی آن ها برای سیستم های راداری امروزی را بسیار دشوار و تقریباً غیرممکن می سازد. سیستم پنهانکاری در امکان عبور از سیستم های دفاعی راداری بسیار موثر بوده و قابلیت بقای آن ها در آسمان دشمن را به مقدار قابل توجهی افزایش داده است.
به همین دلیل ایالات متحده نیز میلیاردها دلار صرف مطالعه سیستم های پنهانکار و طراحی و ساخت هواپیماهای پنهانکار کرده است. قابلیت پنهانکاری چنان برای بقای هواپیماهای نظامی حیاتی است که نیروی هوایی ایالات متحده به احتمال فراوان دیگر هیچ جت جنگنده غیرپنهانکاری در آینده نخواهد خرید.
اما اکنون کمپانی آلمانی Hensoldt ادعا می کند که یک سیستم راداری غیرفعال جدید به نام TwInvis طراحی کرده که با مطالعه تراوش ها و امواج انتشاری الکترومغناطیسی در اتمسفر مانند سیگنال های ایستگاه های رادیویی، سیگنال های تلویزیونی، سیگنال های برج های تلفن های همراه و رادارهای تجاری می تواند اهداف پرنده را به شکل بی سابقه ای شناسایی نماید. این سیستم قادر است که هواپیمایی که در این دریای نامرئی از سیگنال ها در حال حرکت است را با «خوانش سیگنال های بازگشتی که با سطح این پرنده ها برخورد می نمایند» شناسایی کند.