سیستم انتقال برق مدرن هند برای مبارزه با حملات سایبری
به گزارش واحد امنیت خبرگزاری سایبربان، هندوستان به زودی دارای یک سیستم انتقال برق مدرن و هوشمند با ویژگی هایی مانند نظارت لحظه ای و بهره برداری خودکار از شبکه، ارزیابی موقعیتی بهتر، قابلیت افزایش سهم ظرفیت تجدیدپذیر در ترکیب نیرو، افزایش استفاده از ظرفیت انتقال، انعطاف پذیری بیشتر در برابر حملات سایبری و همچنین بلایای طبیعی، تصمیم گیری متمرکز و مبتنی بر داده و نیز کاهش خاموشی های اجباری از طریق سیستم های خود اصلاحی خواهد شد.
قابل توجه است که فناوری مدرن نقش کلیدی در کل این فرآیند انتقال خواهد داشت.
گزارش این کمیته پس از مذاکراتی که اخیراً به ریاست وزیر نیرو و انرژی های نو و تجدیدپذیر، آر کی سینگ (RK Singh) انجام شد، توسط دولت پذیرفته شده است. وزیر در این دیدار تاکید می کند که یک شبکه انتقال مدرن برای دستیابی به چشم انداز دولت برای تامین برق دائمی قابل اعتماد و مقرون به صرفه برای مردم و همچنین تحقق اهداف پایداری، امری حیاتی است. سینگ می گوید که یک شبکه کاملاً خودکار، کنترل دیجیتال و پاسخگو سریع که در برابر حملات سایبری و بلایای طبیعی مقاوم باشد، نیاز روز است.
وی در ادامه افزود که چنین سیستمی باید از ایزوله شدن مناطق خاص در صورت بروز هرگونه حادثه اطمینان حاصل کند تا از شبکه حفاظت شود و از قطعی های بزرگتر جلوگیری شود. سینگ با قدردانی از تلاشهای گروه ضربت، به سازمان مرکزی برق (CEA) دستور داد تا استانداردها و مقررات لازم را برای اتخاذ راهحلهای فنآوری شناساییشده و تعیین سطوح عملکرد معیار به منظور ایجاد یک شبکه انتقال قوی و مدرن در کشور تدوین کند.
گروه ویژه در گزارش خود مجموعه ای از راه حل های تکنولوژیکی و دیجیتالی را توصیه کرده است که می تواند برای آماده سازی شبکه های انتقال دولتی در آینده مورد استفاده قرار گیرد. این توصیهها تحت دستههای نوسازی سیستمهای انتقال موجود قرار گرفتهاند: استفاده از فناوری پیشرفته در ساخت و ساز و نظارت، عملیات و مدیریت؛ سیستم های انتقال هوشمند و آماده آینده؛ و ارتقاء مهارت نیروی کار.
کارگروه نظارت از راه دور متمرکز، بهره برداری از ایستگاه های فرعی از جمله نظارت کنترل و اکتساب داده ها، دستگاه های انتقال برق متناوب انعطاف پذیر، سیستم بارگذاری دینامیک خط، سیستم اندازه گیری منطقه وسیع با استفاده از PMU (واحد اندازه گیری فازور) و تجزیه و تحلیل داده ها، سیستم هیبریدی AC / HVDC، تکنیک های تعمیر و نگهداری پیش بینی با استفاده از الگوریتم های AI/ML، رساناهای HTLS، اتوماسیون حفاظت مبتنی بر گذرگاه فرآیند و پست کنترل GIS/Hybrid، امنیت سایبری، سیستمهای ذخیرهسازی انرژی و هواپیماهای بدون سرنشین و رباتها در ساخت و بازرسی داراییهای انتقال را توصیه کرده است.
انتظار می رود استفاده از ربات ها نه تنها دخالت انسان را به حداقل برساند و خطرات جانی را به حداقل برساند، بلکه در زمان نیز صرفه جویی کند و در حین ساخت و نگهداری، از دقت لازم به کار برده شده، اطمینان حاصل کند. کارگروه همچنین معیارهایی را برای در دسترس بودن شبکه انتقال و کنترل ولتاژ بر اساس عملکرد ابزارهای انتقال جهانی توصیه کرده است.
این موضوع و سایر توصیهها بخشی از گزارش کارگروهی است که توسط وزارت نیرو در سپتامبر 2021 به ریاست رئیس هیئت مدیره پاورگرید (POWERGRID) برای پیشنهاد راههایی برای نوسازی بخش انتقال و هوشمند و آیندهسازی آن ایجاد و آماده شده است.
در حالی که توصیههای کوتاهمدت تا میانمدت طی یک تا سه سال اجرا میشود، مداخلات بلندمدت پیشنهاد میشود در یک دوره سه تا پنج ساله اجرا شوند.