سگ رباتیک و هوشمند هوآوی؛ مجهز به فناوری هوش مصنوعی پیشرفته
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ؛ بسیاری از ما شرکت هوآوی را به واسطه گوشیهای هوشمند و حضور پررنگش در این بازار میشناسیم. اگر از افرادی باشید که با سابقه بیشتری دنیای فناوری را دنبال میکنند مسلماً در مورد تجهیزات مخابراتی رده بالای هوآوی نیز شنیدهاید.
رابط کاربری هوشمند و پیشرفته EMUI هوآوی یک نمونه بسیار خوب برای اثبات این ادعاست و کنار آن تراشههای پیشرفته Kirin هوآوی نیز اولین چیپستهایی بودند که به واحدهای اختصاصی هوش مصنوعی مجهز شده و در بسیاری از بررسیها توانستند بالاترین امتیازات را در بنچمارکهای هوش مصنوعی کسب کنند.
اما اگر تصور کنیم که هوش مصنوعی هوآوی تنها محدود به حوزه گوشیهای هوشمند و زمینههای وابسته است، باز در اشتباه خواهیم بود؛ چراکه اخبار جدیدی از بلاگرهای چینی منتشرشده که نشان میدهد هوآوی در حوزه رباتیکِ مجهز به هوش مصنوعی نیز بسیار پیشرفت کرده و محصولات آزمایشگاهی مدرنی را در این زمینه تولید کرده است.
بنابراین اطلاعات جدید، شرکت هوآوی در آزمایشگاههای پیشرفته خود در چین رباتی شبیه به سگ هوشمند «اسپات» از بوستون داینامیکس را تولید و دریکی از فروشگاههای فیزیکی خود در شهر شنزن برای کمک به مشتریان و ارائه اطلاعات به آنها به خدمت گرفته است.
منبع منتشرکننده این خبر همچنین مدعی آن شده که در برخورد با این ربات هوشمند که ظاهری شبیه به سگهای خانگی دارد، درک شرایط و واکنش به درخواستها به حدی بالا بوده که میتوان آن را در ترازی بسیار بالا درزمینهٔ ادراک و تصمیمگیری جای داد.
در مراسم Huawei CONNECT 2020، این سگ رباتیک که روی صحنه جستوخیز و تعظیم میکرد، توانست توجه مخاطبان را به خود جلب کند. همچنین این سگ میتواند از خطرات شبیهسازیشده در کارخانه جان سالم به در ببرد، دریچههای کنترل گاز را باز و بسته کند وزندگی فردی را در محیط یک کارخانه نجات دهد.
بخش دیگر عملکردی این ربات که Unitree نامگرفته، شبیهسازی بسیار دقیق حرکاتی است که پیشازاین تنها توسط بوستون داینامیکس دیده بودیم و شاید بتوان گفت که هوآوی تنها شرکتی است که محصولی تا به این حد پیشرفته تولید کرده و میتواند رقیب شماره یک بوستون داینامیکس در این حوزه لقب بگیرد.
اگرچه هوآوی تا به امروز در خصوص این ربات اطلاعات رسمی خاصی منتشر نکرده ولی تلاشهای این شرکت در ساخت محصولی متفاوت، بسیار جالبتوجه است. درواقع این سگ هوشمند در دسته فناوریهای پیشرفته هوآوی جای میگیرد که توسط تیم تحقیق و توسعه این شرکت، طراحیشده است.
زیرساختی که در این سگ رباتیک استفادهشدهModelArts 3.0 نام دارد که در رویداد Huawei 2020 معرفی شد. در روند استفاده از سناریوهای هوش مصنوعی در صنایع گوناگون، همواره توسعه پروژه و تکثیر آنها در مقیاس بزرگ دشوار بوده؛ اما زیرساخت ModelArts 3.0، با بهرهمندی از الگوریتمهای سطح بالا، این مشکل را رفع میکند. HUAWEI CLOUD با انجام موفقیتآمیز نزدیک به 600 پروژه هوش مصنوعی، در بیش از 10 صنعت گوناگون؛ نقش مهمی در تحول و ارتقا صنعت هوش مصنوعی داشته است.
همچنین HUAWEI CLOUD EI-Backbone با آموزش مدلها با دقت بالابر اساس دادههای کوچک، الگوی جدیدی برای توسعه هوش مصنوعی فراهم میکند؛ یا در حوزه جداسازی تصاویر پزشکی، صدها سطر داده برای آموزش باید استفاده شود اما اکنون و به لطف EI-Backbone ، تنها دهها سطر از این دادههای موردنیاز است؛ که این به معنی کاهش فرایند برچسبگذاری دادهها به میزان بیش از 90 درصد است. درگذشته، فرآیند انتخاب الگو و استفاده از پارامترهای مناسب میزان زیادی تجربه سطح بالا و سعی و خطا نیاز داشت؛ در زمان حاضر این فرایند میتواند بدون مداخله انسانی و با سرعتبالا انجام شود که دقت را بسیار بالابرده و از هزینههای آن به طرز چشمگیری کم خواهد کرد.
اگرچه هنوز نمیدانیم که هوآوی از چه تراشههایی بهعنوان هسته مرکزی تصمیمگیری و پردازش دادهها در این محصول هوشمند استفاده کرده، ولی با توجه به مدتزمان زیادی که برای توسعه چنین محصولاتی موردنیاز است و سابقه چندساله هوآوی در طراحی و ساخت تراشههای Kirin مجهز به پردازندههای عصبی بعید نیست که هوآوی در مغز این سگ رباتیک نیز از تراشههای داخلی خود استفاده کرده باشد.
ساخت ربات هوشمند، فناوری خاصی است که نیاز به تحقیق و توسعه چندین ساله دارد. بهاحتمال فراوان، مدیران ارشد بخش فناوری کشور چین، این روزها به دنبال آن هستند تا بخشی از سرمایهگذاری کشور خود را به سمتی معطوف کنند که رقمزننده مهمترین اتفاقات در آینده زندگی ما خواهد بود؛ حوزهای که در حال حاضر تنها چند شرکت انگشتشمار توانستهاند به سطوح بالا در آن دست پیدا کنند و میتواند فرصتهای بسیار بزرگی را پیش روی شرکتهایی نظیر هوآوی قرار دهد.