سومین حمله بزرگ سایبری علیه نیروگاههای برق اسرائیل
به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبربان؛ به گفته کارشناسان، زیرساختهای برق رژیم صهیونیستی بار دیگر هدف حمله سایبری قرار گرفتند. این سومین بار است که نیروگاههای برق اسرائیل قربانی چنین حمله ای میشوند. در میان قربانیان این حمله اخیر میتوان به اداره برق اسرائیل، شرکت نوگا (Noga) و نیروگاه دوراد (Dorad) اشاره کرد.
این حمله سایبری چندین مرحله تولید را مختل کرد و منجر به انتشار اسناد محرمانه شد و نمکی بر زخمهای بخش برق اسرائیل پاشید. کارشناسان معتقدند که این یک حادثه مجزا نیست، بلکه بخشی از روند نگران کننده افزایش حملات سایبری با هدف زیرساختهای حیاتی در سراسر جهان بوده است.
مسئولیت حمله به بخش برق اسرائیل را گروه هکری انتقام جویان سایبری همزمان با عملیات طوفانالاقصی برعهده گرفت. با این حال، این ادعا به سرعت از سوی شرکت برق اسرائیل (IEC) رد شد. کمیسیون مستقل انتخابات، قطع برق اخیر را که چندین منطقه از اراضی اشغالی را تحت تأثیر قرار داده، به نقص فنی در نیروگاه برق حیفا نسبت داد. بنابر ادعای سازمان صهیونیستی، خطای سیستم منجر به یک کاهش بار خودکار و باعث افت برق در مناطق خاصی شد. کمیسیون مستقل انتخابات تأکید کرد که این موضوع ناشی از حمله سایبری نیست.
علیرغم انکار کمیسیون مستقل انتخابات، واقعیت این است که بخش برق در اراضی اشغالی بارها هدف حملات سایبری قرار گرفته است. این موضوع نگرانیها را در مورد آسیبپذیری زیرساختهای حیاتی، نه تنها در این منطقه، بلکه در سراسر جهان افزایش میدهد و بر اهمیت اجرای اقدامات امنیت سایبری قوی برای محافظت از سیستمهای حیاتی تأکید میکند.
این اولین بار نیست که بخش برق اسرائیل هدف حمله سایبری قرار میگیرد. گروه هکری سودان ناشناس قبلاً در حملات سایبری علیه وبسایتهای رژیم غاصب از جمله سایتهای دولتی و خبرگزاریها دست داشته است. این تاریخچه حملات سایبری تصویری از تهدیدهای مداوم علیه بخش برق اسرائیل را ترسیم میکند.
پیامدهای بالقوه
پیامدهای این حملات سایبری فراتر از اختلال فوری در خدمات برق است. حملات مکرر روی بخش برق اسرائیل میتواند پیامدهای گستردهای داشته باشد و به طور بالقوه اعتماد عمومی به توانایی دولت در حفاظت از زیرساختهای حیاتی را تضعیف کند. علاوه بر این، حملات سایبری میتوانند به عنوان یک کاتالیزور برای سایر گروههای هکری عمل کنند و آنها را برای هدف قرار دادن زیرساختهای حیاتی در کشورهای دیگر تشویق نمایند.
از آنجایی که جهان به طور فزاینده به هم متصل است، اهمیت امنیت سایبری را نمیتوان نادیده گرفت. کارشناسان صهیونیستی اعلام کردند که دولتها و سازمانهای بخش خصوصی باید برای تقویت دفاع سایبری خود و حفاظت از زیرساختهای حیاتی در برابر حملات احتمالی با یکدیگر همکاری کنند.