سوق هزاران نفر در فیلیپین به سمت جرایم سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ پلیس فیلیپین با حمایت کماندوها یورش گستردهای را انجام داد و گفت که بیش از 2700 نفر را که گفته میشود برای سایتهای بازی آنلاین تقلبی و سایر گروههای جرایم سایبری کار میکردند، نجات داده است.
تعداد قربانیان قاچاق انسان که از 7 ساختمان در لاس پیناس، در جنوب مانیل نجات یافتند و وسعت حمله شبانه پلیس، نشان میدهد که چگونه فیلیپین به پایگاه اصلی عملیات برای سندیکاهای جرایم سایبری تبدیل شده است.
کلاهبرداریهای سایبری با گزارشهایی مبنی بر اغوای افراد از منطقه و فراتر از آن برای استخدام در کشورهایی مانند میانمار و کامبوج، به یک موضوع اصلی در آسیا تبدیل شده است.
با این حال، بسیاری از این کارگران خود را در دام بردهداری مجازی گرفتار میکنند و مجبور میشوند در کلاهبرداریهایی که مردم را از طریق اینترنت هدف قرار میدهند، شرکت کنند.
سیدنی هرنیا (Sydney Hernia)، پلیس ارشد فیلیپینی، گفت که پلیس طبق دستورات حوالی نیمه شب به ساختمانها در لاس پیناس یورش برد و به جستجو پرداخت و 1534 فیلیپینی و 1190 خارجی را از حداقل 17 کشور نجات داد.
آنها شامل 604 چینی، 183 ویتنامی، 137 اندونزیایی، 134 مالزیایی و 81 تایلندی بودند. همچنین افرادی از میانمار، پاکستان، یمن، سومالی، سودان، نیجریه و تایوان نیز حضور داشتند.
هنوز مشخص نیست که چه تعداد از رهبران مظنون این سندیکا دستگیر شدهاند.
ماه گذشته، پلیس به یک پایگاه دیگر مشکوک به جرایم سایبری در شمال مانیل یورش برد و نزدیک به 1400 کارگر فیلیپینی و خارجی را که ظاهراً مجبور به کلاهبرداری با ارزهای دیجیتال شده بودند، بازداشت کرد.
پلیس فیلیپین اعلام کرد که برخی کارگران به بازپرسان گفتند زمانی که میخواستند از کار کنار بروند، به دلایل نامشخص مجبور به پرداخت مبلغ هنگفتی شدند یا میترسیدند به سندیکاهای دیگر فروخته شوند و کارگران همچنین مجبور به پرداخت جریمه به دلیل تخلفات در محل کار شدند.
به گفته مقامات فیلیپینی، کارگران با پیشنهادات دستمزد بالا و شرایط کاری ایدهآل در تبلیغات فیسبوک فریب خوردند، اما بعدا متوجه شدند که این وعدهها فریبکاری بوده است.