سوءاستفاده نورثروپ گرومن از جنگ فرضی با ایران
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ بیش از یک دهه قبل از شلیک ایران به هواپیمای بدون سرنشین جاسوسی گلوبال هاوک «RQ-4» نظامی آمریکا در 20 ژوئن 2019، سازنده این پهپاد از وزارت دفاع خواست تا ناوگان را با ارائه یک درگیری فرضی با جمهوری اسلامی گسترش دهد.
در سند خلاصه شده سال 2008، شرکت نورثروپ گرومن، محیط امنیتی آینده و نقش کلیدی پهپاد گلوبال هاوک را برای پنتاگون تجزیه و تحلیل کرد..
در بخشی از سند یاد شده آمده است:
بازدارندگی و درصورت لزوم مقابله با یک جنگ سنتی اولویت اصلی فرماندهان نظامی آمریکا است؛ جنگ فرضی با ایران بین سالهای 2015 تا 2020 چارچوبی برای گفتگو فراهم میکند.
سند فوق بهوسیله مرکز تجزیه و تحلیل نورثروپ گرومن، گروهی از متخصصان داخلی تهیه شده است. به گفته وبگاه تخصصی «Quartz»، این سند در وبسایت شرکت یاد شده، همراه با دیگر مطالعات آن، از جمله سلاحهای لیزری یا فناوری محرمانه قرار داده شده است.
مقاله مذکور با قدمتی 11 ساله، دیگر موارد استفاده از گلوبال هاوک از جمله عملیات دریایی و امنیت مرزی را بررسی میکند. در این سند به پنتاگون توضیح شده است 157 پهپاد گلوبال هاوک خریداری کند. 42 مورد از این پهپادها، از سال 2015 عملیاتی بودند. هواپیماهای بدون سرنشین، با ملزومات جدید و بهروزرسانیها حدود 220 میلیون دلار هزینه دارند و بسیار گرانتر از قیمت اصلی آنها با مبلغ 15.3 میلیون دلار هستند که در سال 1999 بهوسیله شرکت نورثروپ گرومن تولید شد.
در این سند شرکت نورثروپ گرومن تخمین زد در جنگ فرضی آتی با ایران، 7 تا 8 مورد گلوبال هاوک برای پوشش نظارتی مورد نیاز است. بهطور گستردهتر شرکت پیشنهاد داد:
حداقل 16 مورد هاوک نیاز است؛ زیرا بیش از یک کشور به دنبال توانایی موشک بالستیک با سلاحهای کشتار جمعی (WMD) هستند و دستورالعملهای برنامهریزی به پیشبینی چندگانه – تقریباً همزمان با عملیاتهای رزمی بزرگ – نیاز دارند.
شرکت نورثروپ گرومن و پنتاگون از ارائه پاسخ نسبت به سند یاد شده خودداری کرده اند.