سوءاستفاده از فناوری موقعیت یابی جهت دستیابی به اهداف سیاسی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ؛ سوء استفاده از فناوری موقعیتیابی ممکن است منجر به ایجاد اختلافات سیاسی شدید شود. بنا به گزارشات دریافتی، SkyWatch و Global Fishing Watch مطالعاتی انجام دادهاند که نشان میدهد از آگوست ۲۰۲۰ تاکنون بیش از ۱۰۰ موقعیت مکانی برای کشتیهای جنگی جعل شده است که شامل ناو هوانوردی بریتانیایی ملکه الیزابت و ناوشکن آمریکایی Roosevelt می شود.
در برخی موارد دادههای نادرست نشان می دهد که کشتی ها وارد آبهای مورد مناقشه شده یا به پایگاههای دریایی سایر کشورها نزدیک شدهاند؛ این حرکات میتوانند باعث بروز حوادث بینالمللی شوند.
این تیم تحقیق با مقایسه کاربردهای سیستم شناسایی خودکار )همان AIS که یک سیستم مبتنی بر GPS است و به جلوگیری از برخورد کمک می کند (با داده های موقعیت قابل بررسی با استفاده از یک الگوی شناسایی، این موارد جعلی را شناسایی کرد.
تمامی اطلاعات نادرست از گیرندههای AIS آمده است در حالیکه ماهوارهها موقعیت های واقعی را نشان میدهند. شرکت Global Fishing Watch سالها در حال بررسی موقعیت های جعلی AIS بود اما این بار اولین باری بود که داده های جعلی را برای کشتیهای واقعی مشاهده میکرد.
مشخص نیست چه کسانی و چرا مکانها را جعل می کنند. با این حال تحلیلگران می گویند که این اطلاعات مربوط به یک عامل مشترک است که ممکن است روسیه باشد.
تقریباً همه کشتیهای جنگی که تحت تاثیر قرار گرفتهاند از کشورهای اروپایی یا اعضای ناتو بودند و دادهها شامل حملات ساختگی در اطراف Kaliningrad ، دریای سیاه ، کریمه و سایر مناطق مورد علاقه روسی بوده اند. روسیه از نظر تئوری می تواند اروپا و ناتو را متجاوز نشان دهد و ادعا کند که رقبای آن، کشتیهای جنگی خود را به دریاهای روسیه فرستادهاند.
روسیه ادعاهای مربوط به هک را انکار کرده است. این کشور سالها سابقه استفاده از حسابهای جعلی و اطلاعات نادرست برای برانگیختن تنشهای سیاسی جهت رسیدن به اهداف خود را دارد. و اگر این اتفاقات کار روسیه باشد مکان های ساختگی برای کشتیهای جنگی ممکن است به دلیل افزایش قابل توجه این استراتژی باشد. اگرچه چنین رویکردی نمی تواند منجر به ایجاد جنگ شود اما میتواند وقوع آن را بهطور ناراحتکنندهای نزدیک سازد.