سنگاپور در رتبه سوم رقابت دیجیتال جهان
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ سنگاپور پس از کسب رتبه پنجم در سال 2021 در طول همهگیری کووید-19، در رتبهبندی رقابتپذیری دیجیتالی اقتصادها در جهان سوم شد.
براساس نظرسنجی جدید که 64 اقتصاد را با رویکردهای دیجیتالیسازی مقایسه کرده، عملکرد بهبود یافته این کشور به دلیل جایگاه قوی آن در سیاستگذاری، آموزش و پژوهش، از جمله عوامل دیگر بود.
هفتمین ویرایش گزارش رقابتپذیری دیجیتال جهانی در 30 نوامبر امسال منتشر شد. این گزارش توسط مرکز رقابت جهانی (WCC)، یک مرکز تحقیقاتی در مؤسسه بینالمللی توسعه مدیریت، یک مؤسسه دانشگاهی مستقل مستقر در سنگاپور و سوئیس، گردآوری شد.
عملکرد هر اقتصاد براساس 3 حوزه شامل طیف وسیعی از شاخصها مورد قضاوت قرار میگیرد.
در زمینه دانش، تجربه بینالمللی اقتصاد، مهارتهای ریاضی و فنی ارزیابی میشود. سرمایهگذاریها و زیرساختهای اینترنتی به دلیل قدرت تکنولوژیکی آن در نظر گرفته میشود؛ و آمادگی آینده، پذیرش دیجیتال و امنیت سایبری را از جمله عوامل دیگر در نظر میگیرد.
سنگاپور پس از ایالات متحده و هلند، در رتبه سوم قرار گرفت.
دانمارک پس از اینکه در سال 2022 در صدر فهرست قرار گرفته بود، به رتبه چهارم سقوط کرد.
این گزارش نشان میدهد که رتبهبندی بهبود یافته سنگاپور به دلیل رتبه اعتباری کشور پیشرو در جهان و امتیاز سرعت پهنای باند اینترنت است که به آن کمک کرد تا در بخش فناوری رتبه اول را کسب کند.
سنگاپور در اجرای قراردادها در رتبه اول قرار گرفت با اطمینان از اینکه قراردادهای بین شرکتها و دولتها رعایت میشود.
خوزه کابالرو (Jose Caballero)، اقتصاددان ارشد مرکز رقابت جهانی، گفت که این نشانه قدرت نهادی است زیرا برای نتایج اجتماعی، اقتصادی و سیاسی ثبات ایجاد میکند.
نرخ پذیرش پهنای باند بیسیم و مالکیت تبلت نیز از بالاترین نرخهای جهانی در سنگاپور است؛ همچنین در تحقیقات و دستاوردهای آموزش عالی، از جمله ریاضیات، عملکرد خوبی داشت.
زمینههای بهبود سنگاپور شامل خط لوله نازک آن از مدیران ارشد با تجربه بینالمللی قابل توجه است که به این کشور کمک میکرد تا در رتبهبندی سال 2023 جایگاه بالاتری کسب کند.
این گزارش همچنین کمبود محققان زن در سنگاپور و قوانین ناکافی حفاظت از حریم خصوصی را نشان میدهد.
سنگاپور در سال 2021 به دلیل کاهش سرمایهگذاری و ادغام دیجیتال در آن زمان به رتبه پنجم سقوط کرد و در سالهای 2019 و 2020 در جایگاه دوم قرار گرفت.
کابالرو در پاسخ به این سؤال که آیا کاهش در سال 2021 به دلیل تأثیرات اقتصادی همهگیری بوده است، اظهار داشت :
«از نظر در دسترس بودن سرمایه، احتمالاً دولت مجبور شد سرمایهگذاری در سایر جنبههای اقتصاد را فراتر از فناوری اولویتبندی کند. بازگشت سنگاپور به 3 رتبه اول به دلیل عملکرد مستمر قوی آن در عامل فناوری و بهبود مستمر در عامل دانش بوده است.»
رتبهبندی دورهای توسط مرکز رقابت جهانی به گونهای طراحی شده که به کشورها نگاهی اجمالی به رویکردهای تحول دیجیتال، به ویژه در عصر هوش مصنوعی (AI) بدهد.
به گفته آرتورو بریس (Arturo Bris)، مدیر مرکز رقابت جهانی، در حالیکه این رتبهبندی شاخصهای هوش مصنوعی خاصی را اندازهگیری نمیکند، هوش مصنوعی در پس زمینه بسیاری از شاخصهای ارزیابی شده کار میکند.
بریس خاطرنشان کرد که امنیت سایبری در بین اقتصادهای مورد بررسی اهمیت پیدا کرده، به طوری که 95 درصد اقدامات جدید امنیت سایبری را در سال گذشته اجرا کردهاند.
وی توضیح داد :
«هوش مصنوعی و جرایم سایبری همزمان وجود دارند؛ امنیت سایبری به نمونهای واضح از نیاز به ارزیابی معاوضههای هوش مصنوعی و اتخاذ رویکردی بسیار آگاهانه برای استفاده بهینه از آن تبدیل میشود. کشورها نمیتوانند این کار را به تنهایی انجام دهند، اما برای انجام این کار باید به نهادهای منطقهای، نه جهانی، تکیه کنند.»