سناریوهای احتمالی از انگیزه کره شمالی در سرقت بیت کوین
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛
- سناریوهای احتمالی در حملات کره شمالی می تواند دو مورد زیر باشد:
نشانهای از تنگنای مالی بزرگی است که کیمجونگاون، بهواسطهی برنامهی هستهای بلند پروازانهاش با آن مواجه شده است. درنتیجه برای خروج از بحران مالی، به سرقت بیت کوین روی آورده است و ازآنجاییکه این ارز، قابلشناسایی نیست، درنتیجه هیچ ردپایی نیز از کره برجای نخواهد ماند. شاید به همین دلیل باید که روسیه تا سال 2018 میخواهد بیت کوین را به رسمیت بشناسد یا ژاپن نیز چنین نظری دارد.
فشارهای اقتصادی آمریکا و شروع جنگ اقتصادی علیه کره: تحریمها موجب شده تا کره شمالی، به ارزهای رایج جهانی دسترسی نداشته باشد و درنتیجه برای تأمین بودجه، خصوصاً بخش نظامی، به کسب منافع مالی از طریق حملات سایبری روی بیاورد.
همچنین از سوی دیگر، چین برای رسیدن به قدرت اقتصادی تا سال 2050، به رقابت با آمریکا پرداخته است. ازآنجاییکه پین با تصویب قانونی، فعالیت شرکتهای خارجی در کشورش را منوط به ذخیره دادهها در سرورهای محلی کرد، ممکن است با کاهش عرضه فناوری روبهرو شود. از سوی دیگر برای عقب نماندن از آمریکا در حوزه فناوری اطلاعات که یکی از شاهراههای حیاتی و راهبردهای اصلی پکن برای رسیدن به قدرت اقتصادی برتر است، با افزایش تقاضای فناوری خصوصاً سایبرنتیک مواجه شود و شرکتهای تولیدکننده هوش مصنوعی در آمریکا، از عرضه تولیدات خود در چین امتناع کنند. برای رسیدن به این هدف، شورای دولتی جمهوری خلق چین بهتازگی اعلام کرد این کشور قصد دارد ارزش صنعت هوش مصنوعی به 150 میلیارد دلار افزایش پیدا کند و تا سال 2030 در این زمینه به رهبر جهانی تبدیل بشود.
این تحول در سه مرحلهی ، استفاده از نظریههای هوش مصنوعی در ابزارها، بهکارگیری هوش مصنوعی در صنعت و اقتصاد و درنهایت رسیدن به رهبری هوش مصنوعی در جهان، صورت میگیرد.
جمعبندی
تشنج روابط کره شمالی با آمریکا موجب میشود تا واشنگتن، هزینههای زیادی را صرف افزایش توان دفاعی و حتی تهاجمی خود برای مقابله احتمالی با پیونگیانگ کند. این مسئله سبب میشود تا احتمالاً چین بتواند از درگیری این دو استفاده کرده و این فرصت را سکویی برای خیزش اقتصادی خود قرار دهد. البته این احتمال نیز وجود دارد تا کره شمالی برای رفع مشکلات مالی خود، بهسوی چین روی بیاورد و این کشور نیز برای ایفای یک نقش سازنده و مسالمتآمیز در شرق آسیا و بهمنظور رشد متغیرهای اقتصادی خود، به سمت کره شمالی متمایل شود. با این کار ممکن است آمریکا نیز برای فشار آوردن بر چین، از اهرم تهدید و تحریم استفاده کند.
البته جنگ نظامی با کره شمالی، ممکن است منجر به کاهش سرمایهگذاران در آمریکا و بیثباتی شرق آسیا گردد. در این میان، دولت ترامپ، به نظر میرسد به دنبال گزینههای دیگری ازجمله فشار اقتصادی بر کره شمالی از طریق مخیر کردن شرکتها میان انتخاب کره یا آمریکا بهعنوان شریک سرمایهگذاری باشد. از دیگر گزینههای امریکا، فشار بر شرکای اقتصادی پیونگیانگ ازجمله چین و تحریم آنها است که نمونه آن در مصوبه سازمان ملل برای ممنوعیت واردات زغالسنگ از کره دیده شد که به دنبال آن، کره شمالی حملات سایبری را علیه چین راهاندازی کرد.