سلطهجویی آمریکا به بهانه همکاری سایبری با 30 کشور
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ جو بایدن روز جمعه طی بیانیهای اعلام کرد، مشاوران ارشد امنیت ملی آمریکا در راستای مبارزه با باج افزارها و سایر جرائم سایبری نمایندگانی از 30 کشور جهان را این ماه گرد هم خواهند آورد.
وی افزود، در این نشست آنلاین که به میزبانی شورای امنیت ملی کاخ سفید برگزار خواهد شد، همکاری بین مجریان قانون بر سر مسائلی مانند استفاده غیرقانونی از رمز ارزها تقویت خواهد شد.
شرکتهای بزرگ آمریکایی از زنجیره تأمین مواد غذایی و گوشتی گرفته تا شرکتهای توزیع سوخت همگی قربانی حملات باج افزاری شده و صدها هزار و یا میلیونها دلار باج بهصورت رمز ارز که عمدتاً بهصورت بیت کوین بوده به هکرها پرداختهاند.
دولت بایدن اظهار امیدواری کرده این گروه غیررسمی (که از آن بهعنوان ابتکار مبارزه با باج افزار یاد میشود) بتواند تلاشهای دیپلماتیک آنها که شامل مذاکرات مستقیم با روسیه و همچنین متحدان ناتو و کشورهای ثروتمند گروه هفت بوده را تقویت کند.
باوجوداینکه آمریکا خود را پیشگام دنیای فناوری و سایبری مینامد اما از طرفی با بزرگنمایی حملات باج افزاری و سایبری و از طرف دیگر با اتهامات بیاساس علیه کشورهایی نظیر چین و روسیه سعی دارد خود را قربانی اصلی فضای سایبری جلوه دهد تا به بهانه همکاری سایبری سلطهجویی خود را به فضای سایبر نیز بکشاند.
یکی از مقامات کاخ سفید هم گفته آمریکا میخواهد به مسئله سوءاستفاده از رمز ارزها برای پولشویی باجهای پرداختشده بپردازد و قصد دارد خلافکاران باج افزاری را تحت تحقیق و تعقیب قرار دهد.
بهعنوانمثال دولت آمریکا مدعی شده بهطور فزایندهای در حال تمرکز برای مقابله با فعالیتهای مخرب سایبری چین است. اتهامی که بارها پکن آن را رد کرده است.
مقامات کرملین نیز بارها این اتهامات بیاساس را تکذیب کرده و گفتهاند این آمریکا است که علیه سایر کشورها فعالیتهای مخرب سایبری انجام میدهد. در جدیدترین مورد مقامات اطلاعاتی روسیه تصریح کردند انتخابات دومای این کشور بهشدت تحت حملات سایبری بوده و 50 درصد این حملات از خاک آمریکا نشئت گرفته است.
هنوز زمان این نشست و کشورهای شرکتکننده در آن مشخص نیستند.