سقوط بورس آمریکا توسط عکس تقلبی هوش مصنوعی از انفجار پنتاگون
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان،زمانیکه عکس جعلی در حال پخش بود، اس و پی 500 (S&P 500) یک شاخص بازار سهام میباشد که عملکرد سهام 500 شرکت از بزرگترین شرکتهای فهرست شده در بورس ایالات متحده را دنبال میکند،حدود 0.3 درصد کاهش یافت و به پایین ترین حد خود رسید.به دنبال آن، با انتشار اخباری مبنی بر دروغ بودن این تصویر، شاخص به سرعت بازگشت.
این عکس جعلی که برای اولین بار در فیسبوک منتشر شد، توده بزرگی از دود را نشان میداد که به ادعای یکی از کاربران فیسبوک در نزدیکی مقر نظامی آمریکا در ویرجینیا قرار داشت.سپس این خبر در حسابهای توییتری که میلیونها دنبال کننده دارد از جمله شبکه خبری دولتی روسیه RT و سایت خبری مالی زرو هج (ZeroHedge)، منتشر شد.
یک افسر وظیفه از پنتاگون در ایمیلی به بلومبرگ گفت که هیچ حادثه ای گزارش نشده است. اداره پلیس آرلینگتون نیز در توییتی نوشت: هیچ انفجار یا حادثه ای در محل یا نزدیکی ساختمان پنتاگون رخ نداده است و هیچ خطری برای مردم وجود ندارد.
پیش از آنکه منابع رسمی این عکس و حسابهای توییتر و فیس بوک منتشر کننده آن را تکذیب کنند، مردم به این موضوع اشاره کردند که این تصویر ممکن است توسط هوش مصنوعی تولید شده باشد.
نیک واترز، محقق گروه اطلاعاتی بلینگ کت (Bellingcat)، در مصاحبه ای گفت که با شنیدن خبر یک انفجار در نزدیکی پنتاگون شوکه شده و به همین دلیل عکس را بررسی نموده است.
با مشخص شدن حقایق، حسابهای توییتری که مسئول انتشار عکس بودند، شروع به حذف توییت ها و اصلاحات پست خود کردند و یک حساب کاربری در توییتر به نام بلومبرگ فید که این عکس را نیز منتشر کرده بود، به حالت تعلیق درآمد.
یکی از سخنگویان خبرگزاری بلومبرگ گفت که بلومبرگ فید و حساب کاربری توییتر به نام والتر بلومبرگ که این گزارش را توییت کرده است، وابسته به خبرگزاری بلومبرگ نمیباشد.
در حالیکه منشا این تصویر هنوز مشخص نیست، گمانه زنی ها مبنی بر تولید آن توسط هوش مصنوعی این نگرانی را عمیقتر میکند که تکنولوژی های نوظهوری که ایجاد تصاویر و دیگر محتوا را آسان میکنند، گسترش اطلاعات نادرست را نیز تسریع خواهند کرد.