about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

ظاهراً انویدیا در حجمی انبوه از TSMC خواسته است پردازنده‌های گرافیکی ۷ نانومتری نسل بعد یعنی خانواده‌ی امپر را تولید کند. این پردازنده‌ها احتمالاً همین هفته معرفی می‌شوند.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ، انویدیا طبق اعلام پیشین قصد دارد طی هفته‌ی جاری و به‌طور دقیق‌تر روز ۱۴ مه ۲۰۲۰ (۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۹) مراسمی ویژه تحت عنوان GTC 2020 برگزار کند. تیم سبز احتمالاً در جریان برگزاری مراسم موردبحث به‌صورت رسمی از معماری نسل بعد پردازنده‌های گرافیکی خود بانام امپر (Ampere) پرده‌برداری خواهد کرد؛ معماری جدیدی که گفته می‌شود با اتکا بر لیتوگرافی ۷ نانومتری طراحی‌شده است. ظاهراً انویدیا به‌تازگی سفارشی عظیم در شرکت صنایع نیمه‌رسانای تایوان (TSMC) ثبت کرده است تا این شرکت به تولید پردازنده‌های گرافیکی ۷ نانومتری بپردازد.

انویدیا در حال حاضر تنها به معماری امپر فکر نمی‌کند و برنامه‌های بیشتری نیز در سر دارد. آن‌طور که از گوشه و کنار شنیده‌ایم این شرکت از همین حالا کار روی پردازنده‌های نسل بعد از امپر که فعلاً از آن‌ها با کد نام هاپر (Hopper) یاد می‌شود را نیز آغاز کرده است. پردازنده‌های مبتنی بر معماری هاپر از لیتوگرافی ۵ نانومتری استفاده خواهند کرد. گفته می‌شود انویدیا برای کم کردن حجم کاری TSMC بخشی از وظیفه‌ی کار روی پردازنده‌های امپر را به سامسونگ داده است.

بر اساس گزارش‌های جدیدی که دو خبرگزاری چاینا تایمز و دیجی‌تایمز منتشر کرده‌اند، انویدیا مدت‌ها است به‌عنوان یکی از مشتریان اصلی لیتوگرافی ۷ نانومتری TSMC شناخته می‌شود. این گزارش‌ها به‌نوعی تأیید می‌کنند که پردازنده‌های گرافیکی مورد انتظار خانواده‌ی امپر قرار است مبتنی بر این لیتوگرافی باشند. در بین این خانواده، پردازنده‌هایی نظیر RTX 3080 هم به چشم می‌خورند که مخصوص کاربران عادی هستند؛ این یعنی به لطف خانواد‌ه‌ی امپر استفاده از کارت‌های گرافیک ۷ نانومتری در رایانه‌ی کاربران معمولی نیز فراهم می‌شود. با درنظرگرفتن این حقیقت که رقیب اصلی انویدیا یعنی AMD از اوت گذشته و با معرفی پردازنده‌های سری اپیک روم (EPYC Rome) به استفاده از لیتوگرافی ۷ نانومتری روی آورده است، انتشار گزارش‌های جدید منتسب‌به انویدیا با منطق جور درمی‌آیند.

به دنبال عرضه‌ی کارت‌های گرافیک سری امپر، انویدیا سراغ معماری نسل بعد خود یعنی هاپر خواهد رفت که تاکنون برخی شایعات در مورد آن شنیده‌ایم. انتظار داریم انویدیا تا آن زمان بتواند به فناوری‌های لازم برای استفاده از لیتوگرافی ۵ نانومتری در پردازنده‌های گرافیکی سری هاپر دست پیدا کند. بااین‌حال گزارش‌های جدید می‌گویند که تولید تراشه‌های ۵ نانومتری موردبحث قرار نیست صرفاً توسط شرکت صنایع نیمه‌رسانای تایوان انجام شود.

دیجی‌تایمز در گزارشی جدید مدعی شده است که انویدیا به‌منظور کاهش حجم کاری TSMC و آزاد گذاشتن بخشی از ظرفیت این شرکت به‌منظور تولید تراشه‌های ۵ نانومتری در سال ۲۰۲۱، قصد دارد بخشی از وظیفه‌ی تولید پردازنده‌های خانواده‌ی امپر را به سامسونگ بدهد. آن‌طور که دیجی‌تایمز می‌نویسد سامسونگ قرار است پردازنده‌های پایین رده‌ی سری امپر را تولید کند که احتمالاً به‌منظور تولید آن‌ها از لیتوگرافی ۷ نانومتری EUV یا ۸ نانومتری استفاده خواهد شد.

ماه گذشته در شایعه‌ای تأیید نشده مطلع شدیم که انویدیا در حال ثبت سفارش در TSMC برای تولید نوعی محصول ۵ نانومتری مرموز است. در آن زمان گفته‌شده بود محصول موردبحث یکی از پردازنده‌های گرافیکی خانواده‌ی هاپر به شمار می‌آید. در نظر داشته باشید که سامسونگ سال گذشته در اطلاعیه‌‌ای اعلام کرد توانسته است توسعه‌ی لیتوگرافی ۵ نانومتری EUV اختصاصی خود را به اتمام برساند. این شرکت در گزارش مالی مربوط‌به سه‌ماهه‌ی نخست سال ۲۰۲۰ اعلام کرد که روند تولید پردازنده‌های مبتنی بر لیتوگرافی ۵ نانومتری EUV قرار است در سه‌ماهه‌ی دوم سال جاری میلادی به‌صورت رسمی آغاز شود. ظاهراً انویدیا از مدتی پیش مذاکرات با سامسونگ را آغاز کرده است تا بتواند بخشی از وظیفه‌ی تولید پردازنده‌های ۵ نانومتری سری هاپر را نیز به این شرکت واگذار کند.

جنسن هانگ، مدیرعامل انویدیا، قرار است ۲۵ اردیبهشت‌ماه امسال شخصاً مراسم GTC 2020 را برگزار کند. تجربه نشان داده است جنسن هانگ تنها زمانی به روی استیج می‌آید که انویدیا خبر بسیار مهمی برای رسانه‌‌ای کردن داشته باشد. بر همین اساس پیش‌بینی می‌شود تیم سبز درنهایت بخواهد طی همین هفته از کارت‌های گرافیک نسل بعد مبتنی بر معماری امپر پرده‌برداری کند. انتظار می‌رود آن دسته از کارت‌های گرافیک سری امپر که مخصوص کاربران معمولی هستند در سه‌ماهه‌ی سوم سال جاری میلادی روانه‌ی بازار شوند. گفته می‌شود AMD نیز قصد دارد رقیب این پردازنده‌ها را در سه‌ماهه‌ی سوم امسال عرضه کند. گفته می‌شود این کارت‌های گرافیک AMG بانام RTX 3000 معرفی و عرضه خواهند شد.

انویدیا در بیانیه‌ی مطبوعاتی که در آن تاریخ برگزاری GTC 2020 را مشخص کرد، گفته بود «کاربران باید خودشان را برای جدیدترین دستاوردهای انقلابی در حوزه‌ی هوش مصنوعی، یادگیری عمیق، خودروهای خودران، رباتیک و پردازش‌های گرافیکی پیشرفته آماده کنند». در نظر داشته باشید که به‌احتمال‌زیاد نخستین نسل از پردازنده‌های گرافیکی مبتنی بر معماری امپر از نوع پردازنده‌های گرافیکی سرور خواهند بود. ناگفته نماند کنفرانس آنلاین GTC امسال، ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۷:۳۰ به‌وقت‌تهران از طریق کانال رسمی انویدیا در یوتیوب برگزار خواهد شد.

منبع:

تازه ترین ها
اشتباه
1403/10/24 - 09:35- هوش مصنوعي

اشتباه خنده‌دار هوش مصنوعی گوگل / بچه فیل کف دست جا می‌شود!

قابلیت هوش مصنوعی AI Overview گوگل که خلاصه‌ای از نتایج وب درمورد موضوع خاصی را ارائه می‌کند و به سؤالات پاسخ مستقیم می‌دهد، در اشتباهی جدید تصویری نمایش داده که بچه فیل کوچکی را نشان می‌دهد. این بچه فیل کف دست انسان جا شده است.

قوانین
1403/10/24 - 09:32- سایرفناوری ها

قوانین اتحادیه اروپا برای پلتفرم‌های آنلاین اجرا می‌شوند

معاون اجرایی کمیسیون اتحادیه اروپا در امور تکنولوژیک، امنیت و دموکراسی، از اجرای مداوم قوانین برای پلتفرم‌های آنلاین خبر داد.

تحریم
1403/10/24 - 09:28- سایرفناوری ها

تحریم کاربران ایرانی توسط گوگل؛ صدای پای ترامپ می‌آید

ابتدا گوگل اقدام به مسدود کردن حساب کاربران ایرانی در گوگل آنالیتیکس کرد و حالا سایت ایسوس هم به IP ایران اجازه دسترسی نمی‌دهد.