سرویسهای داخلی پاسخگوی نیاز کاربر هستند!
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ چندی پیش خبری در رسانهها مبنی بر تحریم جدید گوگل علیه ایران منتشر شد و به این موضوع اشاره کرد که آنها تصمیم دارند در آیندهای نزدیک سرویس گوگل پلی استور و گوگل مپس را از روی گوشیهای اندرویدی داخل ایران حذف کنند. هرچند که این موضوع بدون استناد به مدرک خاصی عنوان شده بود، اما با واکنش چند تن از مسئولان، از جمله امیر ناظمی، معاون وزیر ارتباطات روبهرو شد. البته او هم با اشاره به جدی نبودن این موضوع عنوان کرد که حتی اگر این اتفاق هم رخ دهد، از لحاظ کاربری مشکلی برای کاربران داخل کشور ایجاد نخواهد شد.
رقبای داخلی خوبی برای گوگل پلی داریم
ناظمی در اظهارات خود اعلام کرده که حتی در بازار داخلی با تقویت در حوزه نقشه و بازار اپلیکیشن، رقبای خود برای سرویس گوگل پلی داریم. او در ادامه افزود:
بررسیها نشان میدهد که امروزه تعداد زیادی از کاربران گوشیهای اندروید، از بازار داخلی اپلیکیشنهای اندرویدی استفاده میکنند و بازار اندروید داخلی، اصلیترین مارکت اغلب کاربرانی است که گوشی اندروید دارند و به همین دلیل وابستگی به گوگل پلی جدی نیست.
رقیبان سرویس نقشه داخلی محدود یا فیلتر نشدند!
معاون وزیر ارتباطات در ادامه اعلام کرد که سرویسهای بومی نقشه و مسیریابی ظرفیت جایگزینی برای رقبای خارجی دارند. او در ادامه مدعی شد که این اپلیکیشنها بدون محدودسازی و فیلتر رقیب خارجی (Waze و گوگل مپس) پیشرفت کردهاند و کاربران بسیاری را به خود جذب کردهاند، از همین رو با توجه به ظرفیتهای ایجاد شده میتوانند پاسخگوی نیاز کاربران باشند.
ناظمی در حالی این اظهارات را مطرح کرده است که سرویس ویز که یکی از محبوبترین سرویسهای نقشهیاب در جهان به حساب میآید بارها در ایران فیلتر شده و حتی امروز رانندگان تاکسیهای اینترنتی اجازه استفاده از آن را ندارند. این یعنی به واسطه محدودیت ایجاد شده برای رقیب خارجی، سرویسهای ایرانی مورد استفاده کاربران قرار گرفتهاند.
با محدودسازی دسترسی برای کاربران مخالفیم!
امیر ناظمی در واکنش به موضوع تحریم گوگل گفته است که آنچه که برای آنها اهمیت دارد، اینست که با هرگونه محدودسازی دسترسی برای کاربران مخالف هستیم و تفاوتی ندارد که این محدودیت از کدام سمت باشد.
براساس گزارشی که مرکز ملی فضای مجازی 2 سال پیش منتشر کرده است، 60 درصد از سرویسهای گوگل در ایران در دسترس هستند و حدود 31 درصد تحریم شدهاند. البته بخشی از آنها، مانند سرویس محبوب YouTube نیز از سمت داخل فیلتر شدهاند. به نقل از مهر، گوگل در رده نخست پربازدیدترین سایتها از سوی کاربران ایرانی، قرار دارد و مشخص شده که ایرانیها پس از آمریکا بیشترین استفاده کننده از گوگل در جهان هستند.