سرمایه گذاری انگلیس در راهبرد ملی تهاجم سایبری
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ به نقل از پارلمان انگلیس، در سندی که کمیته امنیت و اطلاعات پارلمان انگلیس منتشر کرده است، تهاجم سایبری میتواند یکی از موارد زیر است:
1.توانایی انتقام بعد از حمله سایبری
2.داشتن ظرفیت اختلال و تخریب سامانههای ارتباطی و تسلیحاتی
3.بستن منشأ حمله سایبری یا منشأ نفوذ
4.داشتن ظرفیتهای حمله به سامانهها و زیرساختها
5.توسعه ابزار هک کردن
6.توسعه توانایی جمعآوری اطلاعات
در این سند بر این نکته تأکید شده که GCHQ و وزارت دفاع انگلیس، باید ظرفیتهای فوق را برای این کشور ایجاد کنند.
همچنین در این سند آمده است که دولت باید در «برنامه ملی تهاجم سایبری» (National Offensive Cyber Programme) سرمایهگذاری کند؛ این برنامه بهصورت مشترک توسط ستاد ارتباطات دولتی انگلیس و وزارت دفاع این کشور در سال 2014 ایجاد شد. در سال 2015، در بررسی هزینه که توسط خزانهداری انگلیس صورت گرفت، این برنامه به معنای توانایی ضد حمله در فضای سایبری، تعریف شد. البته GCHQ، این معنا را نپسندید و بهجای آن، از اصطلاح بهرهبرداری از شبکه رایانه، استفاده کرد؛ زیرا قصد داشت جنبه قانونی و مشروعیت بخشی کار این ستاد در بهکارگیری توانایی تهاجم سایبری، حفظ شود.
برنامه ملی تهاجم سایبری در راهبرد امنیت سایبری 2016 انگلیس آمده است. در این برنامه چند محور وجود دارد:
1.اختصاص ظرفیتها و منابع به کنش در فضای سایبری
2.اطمینان از در اختیار داشتن ظرفیتهای مناسب آفندی بهمنظور بازدارندگی و اهداف عملیاتی
3.لزوم همکاری میان وزارت دفاع و ستاد ارتباطات دولتی انگلیس، برای توسعه ابزارهای سایبری و افزایش توانایی نیروهای مسلح بهمنظور بهکارگیری آفند سایبری، بهعنوان جزئی از عملیات
نکته قابلتوجهی که در این سند وجود دارد این است که ستاد ارتباطات دولتی انگلیس، سرمایهگذاری خود در حوزه آفند سایبری را از سال 2015 تا 2016 افزایش داده ولی مبلغ این سرمایهگذاری در این سند بهصورت *** آمده است.
نکته مهم دیگر، خلأهای قانونی بینالملل برای استفاده از ظرفیتهای تهاجم سایبری است. به همین دلیل کشورها سعی میکنند با استناد به اصل دفاع مشروع، از این ظرفیت بهره گیرند.