سرمایه گذاری در هوش مصنوعی ۵ برابر میشود
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حمایت از توسعه فناوری هوش مصنوعی یکی از اولویتهایی است که در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دنبال میشود. یک فناوری پیچیده و کاربردی که قرار است با تلاش زیستبوم فناوری و نوآوری در کشور گسترش یابد.
ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم با همین هدف به دنبال افزایش ۵ برابری سرمایهگذاریهای دولتی و خصوصی در این صنعت جهانی است.
هوش مصنوعی یک فناوری پیچیده با کاربردهای ساده است که توسعه آن برای هر کشوری ضروری است؛ کشورهای مختلف به اهمیت بالای توسعه هوش مصنوعی پی برده و در حال حاضر ۶۰ کشور، سندی ملی برای توسعه این فناوری کاربردی در کشور خودتنظیم کردهاند.
این ضرورت در ایران نیز درک شده و نخبگان و سرآمدان علمی کشور با ورود به این عرصه در تلاشاند تا زیستبوم فناوری و نوآوری هوش مصنوعی در کشور را ارتقا دهند.
ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای همراهی با این زیستبوم سودمند و خلاق در تلاش است تا تعداد استارتآپهای این حوزه را در آیندهای نزدیک به ۲۰۰ مورد برساند و سرمایهگذاران را به حضور در حوزه هوش مصنوعی ترغیب کند.
یکی از برنامههای این ستاد، ۵ برابر کردن سرمایهگذاری در حوزه شکلگیری استارتآپهای هوش مصنوعی است. درواقع یکی از اولویتهای این ستاد، افزایش سرمایهگذاری در این حوزه است.
مذاکره با ۳ دانشگاه فعال در این حوزه هم از دیگر اقدامات ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی معاونت علمی طی این چند سال اخیر است تا آزمایشگاههای تخصصی هوش مصنوعی در این دانشگاهها راهاندازی شود.
هوش مصنوعی یک فناوری کلیدی در هر کشوری است و ۱۰ کشور چین، ویتنام، اندونزی، آمریکا، تایلند، برزیل، فرانسه، انگلستان، لهستان و ایتالیا در این حوزه رشد قابلتوجهی کردهاند و بیشترین میزان استفاده از این فناوری رادارند.
حجم اقتصادی این فناوری نوظهور در دنیا تا ۲۰۳۰، بیش از ۱۶ تریلیون دلار برآورد شده که یکسوم بازار فعلی جهانی را تشکیل میدهد.
این فناوری کاربردی میتواند در آیندهای نهچندان دور زندگی بیشتر انسانها را تحت تأثیر قرار دهد. بهطوریکه بر اساس آماری جهانی پیشبینیشده که ۴۷ درصد از کل جایگاههای شغلی در سال ۲۰۳۰ به شکل اتوماسیون و بدون حضور انسان انجام شود.