سرمایهگذاری کلان گوگل بر روند جذب نیروی کار
گوگل باتوجه به این سرمایه گذاری کلان اخیر خود در حوزه جذب نیرو متعهد شده است که بخش اعظمی از استخدامهایش در دفاتر سیلیکون ولی را به بانوان و افراد غیر بومی و غیر آمریکایی اختصاص دهد.
در مصاحبه اخیری که با معاون عملیاتی گوگل انجام شد، مشخص گردید گوگل در سال 2014، با صرف 114 میلیون دلار از سال پیش قصد انجام این فعالیتها را در حوزه استخدام نیروی کار داشته است و امسال نیز با توجه به افزایش زمینههای فعالیت گوگل در توسعه مراکز این شرکت در جهان، گوگل برآن شد تا در سال جاری این مبلغ را 36 میلیون دلار افزایش دهد تا با صرف این مبلغ به بخشی از اهداف و استراتژیهای خود در این حوزه جامه عمل بپوشاند.
سخنگوی شرکت گوگل علاوه بر تأیید این میزان هزینه در سال جاری، اشاره داشت که این هزینهها و سرمایهگذاریها توسط گوگل در دودسته کلی هزینه خواهد شد، دسته اول به جهت افزایش همکاری با شرکای خارجی و حامیان گوگل و دسته دوم توسعهدهندگانی که در امر گسترش، تنوع زمینههای کاری، ایجاد ابتکار عمل و فراگیرتر شدن فعالیتهایمان به ما کمک میکنند.
شایانذکر است در آماری که اخیراً منتشر گردید، مشخص شد در شرکت گوگل تنها 30 درصد از کارمندان را زنان تشکیل میدهند و بقیه کارمندان را مردان تشکیل دادهاند و از طرفی از کل جمعیت زنان و مردان حاضر در شرکت گوگل فقط 39 درصد را افرادی غیر آمریکایی تشکیل دادهاند.
از دیگر برنامههایی که گوگل در چشمانداز خود برای سال جاری طرح ریزی کرده و در پی محقق ساختن آن است میبایست اشاره داشت به استفاده مستقیم از فارغالتحصیلان دانشگاهها که در طی این طرح قرار است بدون گذراندن مراحل اولیه استخدامی که برای عموم وجود دارد به خدمت گرفته شوند. همچنین در بندهای دیگر این چشمانداز از تعامل با مراکز آموزشی نیز سخن به میان آمده است بهطوریکه گوگل متعهد شده است با مدارس از دورههای متوسطه بهمنظور آموزش برنامهنویسی و کد نویسی به همکاری بپردازد و در بخشی دیگر شرکت گوگل میبایست به جهت بازتاب نقش مؤثر زنان در فناوریهای نوین به سراغ هالیوود برود، زیرا ساخت فیلمها و تصاویری که با مضامین نقش مثبت زنان در فناوری ساخته شود بهطور ناخودآگاه میتواند در آینده نیروهای کار زن را به این سمت سوق دهد.
بخش دیگری از این میزان سرمایهگذاری توسط گوگل قرار است در توسعه دانشگاهها و استخدام دو برابری نیروهای فعال کار در این مراکز هزینه گردد. همچنین قرار است مطالبی که توسط اساتید و معلمان در این مراکز تدریس میشود، مستقیماً توسط این شرکت به صورت رایگان به مدرسین ارائه شود تا در کنار تولید یک زیرساخت نیروی کار از جوانان و دانشجویان، محیطی برای تولید ابتکارات جدید در این حوزه با مشارکت زنان در برنامهریزیها و حتی برنامهنویسیها تشکیل گردد، به طور خلاصه میتوان گفت درنهایت این شرکت قصد دارد استخدام سنتی را از میان بردارد و نیروهای پرورش یافته استخدام نماید.
با تدوین برنامههای ذکرشده میتوان دریافت گوگل براین اعتقاد است که تمامی این هزینهها سالبهسال منجر به تغییرات خیلی کمی در ظاهر خواهد شد ولی این برنامهریزیها از نوع بلند مدت هستند و پس از چند سال ذره ذره نتیجه خواهند داد بهطوریکه خلأهای نیروی کار در سیلیکون ولی وجود دارد با توجه به آمارهایی که اپل، توییتر، فیسبوک و دیگران اعلام کردند؛ در آینده نزدیک با جوانان و دانشجویان متخصص، مبتکر و مستعد پر خواهد شد.
البته این موضوع تنها توسط شرکت گوگل دنبال نمیشود، بلکه شرکت اینتل نیز به گفته مدیرعامل خود برایان کرانچ، این شرکت به جهت افزایش نیروی کار خود 500 میلیون دلار در 5 سال آینده مقرر کرده است تا علاوه برجذب نیروی کار در حوزه زنان و نیروهای غیربومی با اهداف متنوع و ایجاد تساوی حقوق میان آنها جذب نماید.
در این راستا اپل با 50 میلیون دلار برای جذب نیروی کار خانم و فیسبوک و توییتر در رتبههای بعدی جذب نیرو با مدارج علمی در حوزه علوم کامپیوتر و ریاضی هستند.
بهطور کلی میتوان گفت سیاست سیلیکون ولی در راستای بهبود شرایط جذب نیروی کار از میان بانوان و نیروهای غیربومی، تلاش برای تنوع محیط کاری و جذب کارمندانی برای توسعه زمینههای مبتکرانه در حوزه فناوریهای نوین است.