about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

سرقت اطلاعات شخصی و مهم در ios

به گزارش واحد امنیت سایبربان؛ بسیاری از افراد نمی‌دانند در پی خریدن یک گوشی هوشمندی که سیستم‌عامل IOS دارد و دریافت یا با خرید اپل آی‌دی (APPEL ID) از فروشنده یا ارائه‌کننده خدمات، خود را در معرض چه تهدیدهایی قرار می‌دهند.
سرپرست اداره جرم ‌یابی مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا گفت: متأسفانه علاوه بر ایجاد یک بازار کاذب در خصوص فروش اپل‌آی‌دی از سوی برخی دفاتر خدماتی و تعمیراتی گوشی یا فروشندگان گوشی‌های آیفون، شاهد آن هستیم که برخی از این افراد در گام بعدی اقدام به جاسوسی یا باج‌خواهی از خریداران می‌کنند.
سرگرد حمید کیانی با اشاره به این‌که برای استفاده از نرم‌افزارها و امکانات آی‌پد، آی‌مک، مک‌بوک، آی‌پاد و آیفون که سیستم‌عامل IOS دارند نیازمند داشتن یک حساب کاربری فعال اپل یا همان اپل آی‌دی هستیم، افزود: این امر باعث گردیده تا برخی فروشندگان و ارائه‌دهندگان خدمات IOS از نداشتن آگاهی و اطلاعات خریداران سوءاستفاده کرده و برای ساخت یک اپل آی‌دی رایگان رقم‌های چند ده هزارتا صد هزار تومان از خریداران دریافت کنند.
وی یادآور شد: با توجه به این‌که کارکرد اپل آی‌دی باعث می‌گردد تا کسی که این اپل آی‌دی را با توجه به سؤالات امنیتی ساخته است به‌تمامی اطلاعات IOS از طریق شبکه ابری ICLOUD دسترسی داشته باشد، از شهروندان خواست به‌هیچ‌عنوان در خرید IOS ها اقدام به خرید یا دریافت رایگان اپل آی‌دی از فروشندگان نکنند.

سرگرد کیانی ادامه داد: شهروندان خود به‌راحتی می‌توانند اپل آی‌دی بسازند و درصورتی‌که نمی‌توانند یک اپل آی‌دی برای خود بسازند حتماً به افراد مورد اعتماد مراجعه کرده و بعد از ساخت اپل آی‌دی که با ایمیل صورت می‌گیرد حتماً تمامی رمزها و پاسخ سؤالات امنیتی را از سازنده گرفته و سریعاً اقدام به تغییر رمز (سؤالات امنیتی و ایمیل پشتیبان) اپل آی‌دی ساخته‌شده کنند تا دسترسی سازنده را به اطلاعات شخصی گوشی محدود سازند.
وی یادآور شد: با توجه به این‌که ساخت اپل آی‌دی نیاز به ساخت یا دریافت ایمیل از کاربران دارد، حتماً بعد از دریافت اپل آی‌دی یا خرید آن ایمیل آن را نیز دریافت کرده رمز ایمیل و پاسخ سؤالات امنیتی آن را نیز تغییر دهید. تا به‌هیچ‌عنوان سازنده یا فروشنده اپل آی‌دی به اطلاعات شما دسترسی نداشته باشد.
سرپرست اداره جرم‌یابی مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا با اشاره به پرونده‌هایی ازاین‌دست در پلیس فتا گفت: متأسفانه عدم آگاهی شهروندان باعث می‌گردد تا ضمن پرداخت مبلغی برای ساخت اپل آی‌دی، تمامی اطلاعات IOS ها مثل تصاویر، فیلم‌ها، شماره‌های تلفن و هزاران هزار اطلاعات دیگر ذخیره‌شده درگوشی هوشمند با خرید یا دریافت هدیه این اپل آی‌دی‌های کاربری مستقیماً در اختیار سازنده اپل آی‌دی قرار گیرد.
وی حفظ و نگهداری از اطلاعات شخصی در سیستم‌های رایانه‌ای و گوشی‌های هوشمند را یک وظیفه فردی دانست و گفت: عدم دقت در نگهداری مطمئن اطلاعات شخصی و مهم باعث می‌گردد تا به‌راحتی در دام جاسوسان، باج‌خواهان و خرابکاران فضای سایبر بیفتیم که تبعات جبران‌ناپذیر دارد.
سرگرد کیانی به فروشندگان و ایجادکنندگان اپل آی‌دی برای دیگران هشدار داد و گفت: این افراد باید حتماً اگر ایمیلی برای ساخت اپل ای‌دی ایجاد می‌کنند و یا ایمیل و رمز عبور ایمیل شخصی خریدار را برای ایجاد اپل آی دی می‌گیرند حتماً به فرد تأکید نمایند که رمز عبور ایمیل و اپل آی‌دی خود و پاسخ سؤال امنیتی آن‌ها را قبل از استفاده تغییر دهند و به‌هیچ‌عنوان و تحت هیچ شرایطی نباید از این اطلاعات سوء‌استفاده نمایند، چراکه موارد قانونی برای برخورد با مجرمانی که به اطلاعات دیگران در فضای مجازی بدون اجازه و مجوز دسترسی می‌یابند وجود دارد که با آن‌ها برخورد قانونی صورت گیرد.

سرپرست اداره جرم‌یابی مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا با اشاره به ماده 12 قانون جرائم رایانه‌ای گفت: هركس به‌طور غیرمجاز داده‌های متعلق به دیگری را برباید، چنانچه عین داده‌ها در اختیار صاحب آن باشد، به جزای نقدی از یک‌میلیون (1.000.000) ریال تا بیست میلیون (20.000.000) ریال و در غیر این صورت به حبس از نودویک روز تا یك سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا بیست میلیون (20.000.000) ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.
به گفته وی در ماده 17 قانون جرائم رایانه‌ای نیز آمده است، هر كس به‌وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر كند یا در دسترس دیگران قرار دهد، به‌نحوی‌که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتك حیثیت او شود، به حبس از نودویک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا چهل میلیون (40.000.000) ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.
سرگرد کیانی با اشاره به ماده 18 قانون جرائم رایانه‌ای افزود: در این ماده‌قانونی آمده است هر كس به‌قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به‌وسیله سامانه رایانه‌ای یا مخابراتی اكاذیبی را منتشر نماید یا در دسترس دیگران قرار دهد یا با همان مقاصد اعمالی را برخلاف حقیقت، رأساً یا به‌عنوان نقل‌قول، به شخص حقیقی یا حقوقی به‌طور صریح یا تلویحی نسبت دهد، اعم از این‌كه از طریق یادشده به نحوی از انحاء ضرر مادی یا معنوی به دیگری وارد شود یا نشود، افزون بر اعاده حیثیت (در صورت امكان)، به حبس از نودویک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا چهل میلیون (40.000.000) ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.
سرپرست اداره جرم‌یابی مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا تأکید کرد: فروشندگان و ارائه‌دهندگان اپل آی‌دی متوجه باشند درصورتی‌که بخواهند از عدم اطلاع کاربران استفاده کرده و علیه داده‌های موجود در سیستم‌های این افراد اقدامی مثل جاسوسی، خرابکاری، اخاذی و باج‌خواهی یا هتک حیثیت کند که باعث هرگونه ضرر و زیانی به آن‌ها یا آبرو و حیثیت آن‌ها گردد با توجه به موارد قانونی گفته‌شده مجرم شناخته‌شده و برابر قانون با آن‌ها برخورد صورت می‌گیرد.

سرگرد کیانی در ادامه بابیان این‌که کاربران IOS ها و گوشی‌های هوشمند حتماً باید خود اپل آی‌دی ایجاد کنند، گفت: برای ساخت اپل آی‌دی آموزش‌های زیادی در فضای سایبر وجود دارد و کاربران می‌توانند بامطالعه آن‌ها خود اقدام به ساخت اپل آی‌دی نمایند. چراکه اگر فرد دیگری برای شما اپل آی‌دی بسازد و شما اقدام به تغییر رمز عبور و سؤالات امنیتی آن نکنید به‌راحتی به تمام اطلاعات موجود درگوشی شما دسترسی دارد و می‌تواند از این اطلاعات سوءاستفاده نماید.
 سرپرست اداره جرم‌یابی مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا بابیان این‌که گوشی‌های هوشمند امکانات فراوانی دارند که اگر کار با آن‌ها را به‌طور کامل بلد نباشیم می‌تواند به‌جای راحتی و آسایش باعث دردسر و گرفتاری گردد، به خریداران گوشی‌های هوشمند توصیه کرد: حتماً قبل از خرید یک گوشی هوشمند از هر برندی نسبت به امکانات و نحوه کارکرد آن اطلاعات دقیق و کاربردی به دست آورند و با نصب دقیق نرم‌افزارهای ضروری مانع آن گردند که اطلاعات شخصی و مهم آن‌ها توسط این گوشی‌ها به‌راحتی در اختیار دیگران قرار گیرد.

تازه ترین ها
هکرها
1403/11/08 - 12:22- جنگ سایبری

هکرها سیستم‌های هشدار حملات موشکی را در ۲۰ مهدکودک رژیم صهیونیستی هک کردند

گروه هکری حنظله سیستم‌های هشدار حملات موشکی را در 20 مهدکودک رژیم صهیونیستی هک و سپس پیام‌های عربی و آهنگ‌های حامی تروریسم را منتشر کردند.

افزایش
1403/11/08 - 11:14- آفریقا

افزایش تهدیدات سایبری در کنیا

کنیا 840 میلیون تهدید سایبری را در 3 ماه ثبت کرده که نشان دهنده استفاده مجرمان از هوش مصنوعی برای افزایش حملات بوده است.

هشدار
1403/11/08 - 10:19- جنگ سایبری

هشدار کانادا در مورد چین و تهدیدات سایبری آن در شبکه‌های زیرساختی آمریکا

یک گزارش جدید از آژانس اطلاعات سایبری کانادا هشدار می‌دهد که هکرهای مرتبط با دولت چین، بسیار محتمل است که به شبکه‌های زیرساخت حیاتی آمریکا نفوذ کرده و در حال پیش‌زمینه‌سازی برای یک درگیری احتمالی با ایالات متحده باشند.