سخنگوی وزارت خارجه آلمان: روسیه، مسئول حمله سایبری به پارلمان این کشور
به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبربان؛ سخنگوی وزارت خارجه آلمان در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد که روسیه مسئول حمله سایبری به پارلمان این کشور می باشد.
وی گفت:
دولت آلمان اطلاعات موثقی دارد که این فعالیت های مخرب را به حامیان سایبری اداره اصلی اطلاعات روسیه ارتباط می دهد.
او افزود:
این نوع رفتارها برای آلمان غیر قابل پذیرش بود و به عنوان یک تهدید محسوب می شد. دولت فدرال به طور رسمی از روسیه درخواست کرده است تا به سرعت این فعالیت ها را پایان دهد.
قضیه از این قرار است که حمله هکرها باعث آلوده شدن بیستهزار کامپیوتر در پارلمان آلمان شده است، وزارت کشور آلمان اعلام کرد که حملههای سایبری کار هکرهای روسی میباشد.
روزنامه Bild آلمان با استناد به منابع اختصاصی خود در سرویسهای اطلاعاتی غربی مدعی شد طی روزهای اخیر بخشهای بانکی و برخی از زیرساختهای حیاتی آلمان هدف یک حمله سایبری گسترده قرار گرفته و دفتر فدرال امنیت فناوری اطلاعات جمهوری فدرال آلمان نیز وقوع این حمله را تأیید کرده است.
بنابرادعای این روزنامه، حمله اخیرا رخ داده و گروه هکری (Fancy Bear) آن را سازماندهی کرده است. سرویسهای اطلاعاتی غربی این حمله را انتقامی در برابر سیاست تحریم روسیه قلمداد کردهاند که به دنبال اتهامات حمله سایبری به بوندستاگ آلمان مطرح شده است.
اوایل ماه می سال 2020 دادستان کل آلمان و FBI شهروند روس به نام دمیتری بادین را به اتهام مشارکت در حمله به بوندستاگ این کشور تحت پیگرد بینالمللی قرار دادند.
سازمانهای انتظامی آلمان مدعی شدند بادین عضو گروه هکری فنسی بیر بوده و اقدام به جاسوسی و سرقت دادههای رایانهای کرده است.
اما این موضوع واکنش مقامات روس را در پی داشت. ولادیمیر تیتوف (Titov Vladimir Gennadievich)، معاون اول وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه با خبرگزاری ریا نووستی اعلام کرد آلمان تاکنون شواهدی مبنی بر دست داشتن روسیه در حملات سایبری بوندستاگ ارائه نداده است.
تیتوف اعلام کرد:
گمانهزنیهای بیاساس در خصوص دخالت موهوم روسیه در حملات سایبری به بوندستاگ آلمان 5 سال است که از برلین شنیده میشود. این واقعه ظاهراً در سال 2015 و پس از بسته شدن ناگهانی پرونده مربوط به شنود تلفن آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان توسط سرویسهای اطلاعاتی ایالاتمتحده آمریکا رخداده است. در طول تمام این مدت مقامات آلمان هیچگونه شواهدی مبنی بر مقصر بودن کشور ما ارائه ندادهاند. ما بارها به همتایان آلمانی پیشنهاد کردهایم، بر اساس حقایق، ادعایشان را در چارچوب مذاکرات دوجانبه موردبحث و رسیدگی قرار دهیم، اما آنها از این گفتگو شانه خالی کردهاند. در حال حاضر برلین به شواهدی مبنی بر دست داشتن روسیه در حمله سایبری استناد میکند که طبق گزارش رسانههای آلمان ظاهراً از سرویسهای اطلاعاتی آمریکا دریافت کرده است. اگر طرفین آلمانی مستندات مربوط به مقصر بودن یک کسی را که از واشینگتن دریافت کردهاند، در اختیاردارند، ما حاضریم آنها را موردبررسی قرار دهیم. عدم ارائه آنها را نیز اتهامی بزرگ و بیاساس به روسیه تلقی خواهیم کرد.
چندی بعد آلمان از اتحادیه اروپا درخواست کرد تحریمهایی علیه عاملان این حمله اعمال کند که 22 اکتبر 2020 دو شخص حقیقی و یک شخص حقوقی روس تحریم شدند.
روسیه نیز در پاسخ به این تحریمها اقدام به مقابله به مثل کرده و برخی شهروندان و کارکنان ارشد ساختارهای اطلاعاتی و انتظامی را که از اعضای وزارت دفاع آلمان نیز بودند، در لیست سیاه تحریمها قرار داده و ورودشان را به خاک روسیه ممنوع کرد.
و حالا سخنگوی وازت خارجه روسیه با مسئول خواندن روسیه در این حملات، باری دیگر به این موضوع دامن زد.