about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

سامانه‌ رسیدگی به تخلفات اینترنت و موبایل

در سامانه ۱۹۵ سازمان تنظیم مقررات می‌توانید شکایت‌های خود مبنی بر کندی سرعت اینترنت، گران‌فروشی بسته‌ها، پیامک‌های تبلیغاتی، تشعشعات و... را ثبت و پیگیری نمایید.

به گزارش کارگروه بین‌الملل سایبربان؛ یکی از تخلفاتی که به شکل نزدیک و روزمره با آن سروکار داریم به گران‌فروشی و بی‌کیفیتی اینترنت پر سرعت (ADSL- همراه) و همچنین نارضایتی از نحوه خدمات اپراتورهای تلفن همراه مربوط می‌شود. سامانه 195.cra.ir به همین منظور و در راستای شفافیت اداری و مبارزه با فساد زیر نظر سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی شکایات مردمی در حوزه اختلالات صوت و دیتا را رسیدگی و بررسی می‌کند. در هنگام ورود به سامانه ثبت شکایات 195، چهار گزینه «ثبت شکایات»، «پیگیری شکایات»، «رؤیت شکایات سایر مشترکین» و «سایر راه‌های ثبت شکایات» وجود دارد.

بر اساس آخرین آماری که از سازمان تنظیم مقررات موجود منتشر شده است:

اینترنت ثابت: شکایت‌های مربوط به حوزه اینترنت در پنج بخش پشتیبانی، مالی، مشکلات مربوط به قرارداد، کیفیت سرویس و عدم ارائه خدمات دسته‌بندی می‌شوند که بیشترین شکایت درباره این شرکت‌ها به مشکلات قرارداد شامل عدم جمع‌آوری سرویس و کیفیت سرعت اینترنت پرسرعت اختصاص دارد.

اینترنت تلفن همراه: در حوزه اینترنت اپراتورهای تلفن همراه، بیشترین شکایت مشترکین از اپراتور همراه اول مربوط به بسته‌های اینترنتی و عدم اطلاع مشترکین از فعال‌سازی بسته، در اپراتور ایرانسل مربوط به کیفیت سرویس و سرعت پائین ارسال و دریافت دیتا و در اپراتور رایتل مربوط به بسته‌های اینترنتی و تفاوت حجم استفاده شده با هزینه در نظر گرفته‌شده، بوده است.

اپراتورهای تلفن همراه: بیشترین شکایت از اپراتورهای تلفن همراه درباره عدم آنتن دهی، قبض و صورتحساب بوده و در شرکت ایرانسل و رایتل نیز بیشترین شکایت درباره ترابردپذیری و عدم امکان برگشت به اپراتور قبلی ثبت شده است.

از چه تخلفاتی شکایت کنیم؟

همان‌گونه که اشاره شد تخلفات متنوعی موجود است که مشترکان با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند، در اینجا به چند مورد از تخلفات رایج اشاره و حق قانونی هر مشترک برای شکایت تبیین می‌شود.

عدم جمع‌آوری سرویس: مشترکان اینترنت َADSLمی‌توانند در صورت نارضایتی از خدمات، شرکت سرویس‌دهنده خود را تعویض کنند و از اپراتور دیگری خدمات دریافت کنند. لازمه این قضیه جمع‌آوری سرویس از خط تلفن مشترک از سوی شرکت فعلی است تا مشترک بتواند شرکت موردپسند خود را بر خط تلفن خود جایگزین کند. اما این مسئله برای خیلی از مشترکان به این سادگی‌ها نیست چراکه برخی شرکت‌های ADSL برای از دست نرفتن مشتری خود با ترفندهای مختلف خلف وعده و امروز و فردا می‌کنند و از خالی کردن خط مشتری طفره می‌روند و اسباب آزار مشترکان را فراهم می‌کنند.

بر اساس مقررات سازمان تنظیم مقررات اپراتورها پس از دریافت درخواست تخلیه خط از سوی مشترکین خود، موظف‌اند بلافاصله موضوع را به شرکت‌های مخابراتی اعلام کنند و شرکت مخابرات نیز باید حداکثر ظرف مدت 72 ساعت پس از دریافت درخواست، خطوط مشترکین متقاضی را تخلیه کند.

کاهش سرعت: مشکل دیگری که مشترکان با آن درگیر هستند اختلال‌ها و کاهش سرعت پی‌درپی است. بر اساس مصوبه 266 کمیسون ارتباطات باید سرعت(بیت) بسته خریداری شده در 95درصد مواقع و زمان‌ها تضمین شده باشد. مشترکان می‌توان با سنجش سرعت اینترنت خود توسط وبگاه‌های سنجش سرعت از تخلف شرکت‌های ADSL آگاهی پیدا کنند و در صورت قطعی و نوسان‌های مکرر سرعت، در سامانه 195شکایت کنند.

پیامک تبلیغاتی: راه‌های مختلفی برای جلوگیری از ارسال پیامک‌های مزاحم وجود دارد، از جمله استفاده از سامانه #800* است که برای ساماندهی پیامک‌های تبلیغاتی که سامانه‌های ارسال پیام کوتاه و با سرشماره‌های مختلف برای مشترکان ارسال می‌شود. سامانه 195  نیز برای ساماندهی پیامک‌های تبلیغاتی که با شماره‌های شخصی ارسال می‌شدند، راه‌اندازی شده است. به گفته وزیر ارتباطات مشترکان اپراتورهای تلفن همراه باید هنگامی که با پیام‌هایی با مضمون وعده شارژ رایگان و یا بهره‌مندی از جوایز ویژه مواجه می‌شوند به‌خصوص با سر شماره‌های متفرقه و یا شخصی هوشیار باشند و آن را گزارش بدهند.

بسته‌های اینترنتی: در حال حاضر 60 تا 70 درصد درآمد اپراتورها از اینترنت موبایل و 30 تا 40 درصد آن از حوزه صوت و مکالمه است. بنابراین عمده تخلفات هم در این حوزه مشاهده می‌شود. ازجمله آنان می‌توان عدم اطلاع‌رسانی فعال‌سازی بسته، تمدید خودکار بسته بدون اطلاع‌رسانی قبلی، پایین بودن کیفیت سرعت و... اشاره کرد. جدیداً هم تخلفی جدید رایج شده که اپراتورها به خاطر سود بیشتر اقدام به حذف بسته‌های بلندمدت می‌کنند تا بتوانند میزان بیشتر دیتا به فروش برسانند. در حقیقت اپراتورها باعرضه آن دسته از بسته‌هایی که سود بیشتری عایدشان می‌کند و حذف بسته‌های کم سود که غالباً مربوط به بسته‌های بلندمدت با مقدار گیگ کم هست به‌نوعی طعم ورزی می‌کنند.

در مورد قیمت‌هایی بسته اینترنت متأسفانه قانون‌گذار و وزارت ارتباطات رویکرد رقابتی را پیش‌گرفته و دست اپراتورها را برای قیمت‌گذاری باز گذاشته است. کف تعرفه اینترنت 2800 تومان برای هر گیگابایت است ولی درصورتی‌که اپراتورها مایل باشند حتی اجازه دارند تا 40 هزار تومان برای هر گیگابایت هم تعرفه اینترنت را بالا ببرند و همچنان مطابق قانون رفتار کرده باشند.

راه‌حل: البته راه چاره مفیدی هم برای این قضیه هست و آن چیزی نیست جز امکان ترابرد پذیری و انتقال از یک اپراتور به اپراتور دیگر برای دریافت خدمات بهتر. بررسی‌های تسنیم نشان می‌دهد در حوزه متنوع بودن بسته‌ها و  طرح‌های تشویقی، فعلاً رایتل در نسبت با سایر رقبا قدرت انتخاب بیشتری را برای مشترکانش فراهم کرده است.

مقادیر تشعشعات رادیویی و مایکروویو در مناطق مسکونی و اماکن عمومی باید از حدودی که در استاندارد ملی ایران با عنوان «پرتوهای غیر یونساز-حدود پرتوگیری» آمده است، کمتر باشد. بااین‌وجود در ایران هیچ استانداری برای فاصله آنتن‌های مخابراتی وجود ندارد. حال شهروندان در صورت نگرانی از برپایی، سازه، استحکام پایه و محل نصب دکل‌های اپراتورهای تلفن همراه و وایمکس چه اقدامی باید انجام دهند؟

باید موضوع از طریق ثبت شکایت در سامانه شکایات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی پیگیری شود تا پس از انجام اندازه‌گیری‌های لازم رأی نهایی درباره مجاز یا غیرمجاز بودن حدود پرتودهی آنتن مورد نظر از سوی سازمان انرژی اتمی ایران صادر شود.

شکایت از کدام اپراتورها بیشتر است؟

آخرین آمار بیشترین شکایت از شرکت‌ها و اپراتورها در سامانه 195 ثبت شده است. این آمار هرروزه بر اساس شکایت‌های مشترکان به‌روزرسانی می‌شود و آخرین تعداد شکایت‌های جاری را به نمایش می‌گذارد.

بر اساس آمار فروردین‌ماه  بیشترین شکایات در حوزه اینترنت و دیتا به ترتیب مربوط به شرکت‌ها و اپراتورهای: مخابرات ایران- های وب- پارس آنلاین-همراه اول-صبانت-ایرانسل-آسیاتک است.

در حوزه تلفن همراه بیشترین شکایات به ترتیب مربوط به: همراه اول-ایرانسل- رایتل- شاتل است.

در حوزه شکایات مربوط به تشعشعات نیز به ترتیب: ایرانسل-همراه اول- رایتل بیشترین شکایات را به خود اختصاص داده‌اند.

ادعای ارزان بودن اینترنت؛ از وزارت ارتباطات اصرار از مجلس انکار

مسئولین وزارت ارتباطات دائماً نه تنها گرانی اینترنت را رد می‌کنند بلکه بارها اذعان کرده‌اند اینترنت ایران در مقیاس‌های جهانی جزو  ارزان‌ترین‌های دنیا محسوب می‌شود و همچنین گرانی دلار و  وابستگی شدید به واردات تجهیزات مخابراتی را باعث فشار بر اپراتورها می‌دانند.

درحالی‌که به عقیده محمدرضا منصوری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ایران ازنظر ارائه خدمات اینترنت جزو کشورهای گران دنیاست و این موضوع با توجه به درآمد سالانه افراد که-بین 11 تا 12 میلیون تومان است- قابل‌قبول نیست. وی دلیل مدعای خود را هزینه هنگفت تبلیغات اپراتورها در صداوسیما و سایر رسانه‌ها می‌داند.

همچنین حمیده زرآبادی عضو دیگر کمیسیون صنایع و معادن معتقد است که کیفیت و سرعت اینترنت ارائه‌شده توسط شرکت‌ها متناسب باقیمت این سرویس‌ها نیست و قوانینی که در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مصوب می‌شود و نظارت‌های این سازمان به نفع اپراتورها و نوعی برداشت از جیب مردم است.

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.