سازندگان دستگاههای انتخابات الکترونیک، زیر ذرهبین نمایندگان آمریکایی
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ پسازآنکه دولت آمریکا، نام 21 ایالت که طی انتخابات ریاست جمهوری 2016 توسط هکرهای دولت روسیه مورد هدف قرارگرفته بودند را منتشر کرد، یک عضو مجلس سنا، خواهان دریافت اطلاعاتی در مورد چگونگی مقابله شش تولیدکننده برتر دستگاه رأیگیری الکترونیکی در کشور، با حملات سایبری شد.
سناتور رون وایدن، از نمایندگان ارشد سنای آمریکا، در نامههای جداگانهای به مدیران شرکتهای برتر این کشور، در زمینه فناوری انتخابات الکترونیک، مدعی شد که بر اساس نظریه عموم، هماکنون زیرساخت انتخابات الکترونیک در آمریکا، بسیار مهمتر از گذشته است و همین مسئله، توجه بیشازپیش نهادهای امنیتی را طلب میکند.
در بخش دیگری از نامه وایدن به شرکتهای مذکور آمده است: «اطمینان یافتن از اینکه آمریکاییها میتوانند به امن بودن انتخابات اعتماد کنند، برای حفاظت از فرایند انتخاباتی و دموکرات بودن کشور ما، مهم است و ما باید برای آن تلاش کنیم.»
از مدتها قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، مقامات آمریکایی مدعی بودند که دولت روسیه قصد دخالت در انتخابات این کشور، باهدف رأی آوری دونالد ترامپ را دارد و همین مسئله، روابط دو کشور را از ماهها پیش، وارد تنش کرده است.
برخی نمایندگان شرکتهایی که از مالکان سیستمهای انتخابات الکترونیک در آمریکا محسوب میشوند، مدعی هستند که هنوز نامه وایدن را دریافت نکرده و عده دیگری نیز با رد صحبتهای وایدن، سامانههای انتخاباتی را، سامانههایی امن و بهدوراز هرگونه خطر حمله سایبری قلمداد میکنند.
وایدن در نامه خود، از شرکتها میخواهد تا جزئیات مربوط به پروتکلهای امنیتی داخلیشان را بیان کنند. در بخشی از درخواست وی، نحوه تلاش گروههای امنیتی شرکتهای سازنده دستگاه در برابر حملات بیگانگان مورد تأکید قرارگرفته و اینکه آیا، تمام این شرکتها از قوانین موجود دولت فدرال، برای امن سازی سامانههایشان، تبعیت میکنند یا خیر.
موضوع دخالت روسیه در انتخابات آمریکا، تنها محدود به این کشور نیست و تعدادی از کشورهای اروپایی، نظیر آلمان، فرانسه و انگلستان نیز مدعی هستند دولت روسیه، با دستکاری در انتخابات مهم این کشورها، قصد بر هم ریختن فرایند انتخابات و از بین بردن اعتماد عمومی به دموکراسی را دارند.
به ادعای یکی از مقامات آمریکایی، تغییر نتایج انتخابات در این کشور توسط روسیه، سادهترین نوع دخالت در این کشور محسوب میشود و روسیه از این کار، قصد دارد تا اعتماد به فرایند دموکراسی در آمریکا را خدشهدار نماید.
این اتهامات، تاکنون واکنشهای متعددی از جانب مقامات روس داشته و با تکذیبیههای شدید کرملین همراه شده است.