about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

ساده‌سازی پردازش موازی در رایانش کوانتومی

محققان ژاپنی معماری جدیدی برای رایانه‌های کوانتومی ایجاد کرده‌اند که می‌تواند بیش از یک‌میلیون کیوبیت را به‌صورت موازی پردازش بکند.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ امروزه محققان بسیاری روی توسعه‌ی رایانه‌های کوانتومی کار می‌کنند؛ زیرا این‌گونه از رایانه‌ها از سرعت پردازش بسیار بیشتر برخوردار بوده و می‌توانند رایانش موازی را به شکلی بهتر پیاده‌سازی بکنند. در محاسبات کوانتومی به جای بیت‌های دیجیتالی که تنها صفر و یک را در خود نگاه می‌دارند، از کیوبیت یا بیت کوانتومی (Qubit) استفاده می‌شود؛ زیرا علاوه بر دو حالت صفر و یک، قابلیت ذخیره‌سازی ترکیبی از هر دو را نیز دارد و به علت افزایش تعداد حالت‌ها، سرعت عمل آن به شدت افزایش می‌یابد.

با وجود همه‌ی مزایای محاسبات کوانتومی، این دستاورد با چالش‌های سخت‌افزاری بسیاری همراه است؛ زیرا داده‌های آن بسیار شکننده بوده و با کوچک‌ترین تغییری جامعیت و قابلیت اعتماد سامانه از بین خواهد رفت.

به تازگی گروهی از پژوهشگران دانشگاه توکیو ادعا کرده‌اند موفق به طراحی روشی ساده‌تر برای ایجاد «رایانه‌های کوانتومی نوری1» (Optical Quantum System) شده‌اند.

پژوهشگران روی چگونگی قرار دادن فوتون‌ها در یک حلقه‌ی جریان بی‌نهایت تحقیق می‌کردند. این معماری می‌تواند چندین وظیفه را به صورت همزمان انجام داده، از هر پالس نوری برای خواندن و پردازش اطلاعات استفاده کند.

محققان پیش‌بینی می‌کنند دستاورد آن‌ها ظرفیت پردازش بیش از 1 میلیون کیوبیت را به صورت همزمان دارد. این ادعا بسیار بلند پروازنه است؛ زیرا هم‌اکنون با استفاده از ابررساناها تنها می‌توان 12 کیوبیت را مدیریت کرد.

محققان گفتند:

ما شروع به توسعه‌ی یک سخت‌افزار کرده و هم‌اکنون همه‌ی چالش‌های موجود به غیر از ایجاد یک طرح برای تصحیح خطای خودکار را بر طرف ساخته‌ایم.

دانشمندان در سال 2013، یک رایانه‌ی کوانتومی نوری ایجاد کردند که دارای ابعاد 4.2 در 1.5 متر بوده و بیش از 500 آینه و لنز در ساخت آن به کار رفته بود. این وسیله پیچیده تنها می‌توانست یک کیوبیت را پردازش بکند و برای تعداد بالاتر باید فضایی بسیار بزرگ در نظر گرفته می‌شد؛ اما طرح جدید مذکور از یک مدار واحد به‌جای این سامانه‌ی پیچیده استفاده کرده و از لحاظ نظری می‌تواند بیش از 1 میلیون بیت را به صورت موازی پردازش کند.

در صورتی که تحقیقات بالا به نتیجه برسد جهش بزرگی در رایانش کوانتومی ایجاد شده و می‌توان سامانه‌هایی بسیار قدرتمندتر از ابررایانه‌های سنتی امروزی ایجاد کرد.

___________________________________

1 - در سامانه‌های کوانتومی نوری از فوتون به عنوان کیوبیت استفاده می‌شود و  هر یک از عملکردهای ورودی و خروجی توسط عناصر نوری خطی ساخته می‌شوند.

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.