ساخت رایانه کوانتومی با الگوبرداری از مغز
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ به نقل از «fossbytes»؛ با وجود پیشرفتهای صورت گرفته در زمینه رایانههای کوانتومی، این سیستمها در حال حاضر تنها در زمینهی اجرای محاسبات، با نمونههای الکترونیکی رقابت میکنند؛ اما پژوهشگران در نظر دارند با الگوبرداری از شبکهی عصبی ذهن انسان، توان پردازشی سامانههای کوانتومی را تا حد فراوانی افزایش دهند.
گروهی از پژوهشگران دانشگاه هریوت-وات اسکاتلند، در قالب پروژهای به نام «رایانش کوانتومی نئورومورفیک، یا کیورومورفیک» (Neuromorphic Quantum Computing/Quromorphic) در حال ترکیب 2 فناوری برتر عصر فعلی با یکدیگر هستند. این حوزهها شبکههای عصبی و رایانش کوانتومی بوده و هدف از این کار شبیهسازی عملکرد مغز است.
دانشمندان برای دستیابی به هدف خود از یک هوش مصنوعی از پیش آموزش دیده استفاده کردند؛ زیرا قصد داشتند روی جنبههای سختافزاری شبیهسازی مغز تمرکز کنند.
میشل هارتمن (Michael Hartmann)، مدیر پروژهی یادشده گفت:
من و گروهم فراتر از این که امیدوارم باشیم اولین نمونه از شبکههای عصبی رایانهای را تولید میکنیم، به جای نرمافزار هوش مصنوعی، از آخرین فناوری کوانتومی موجود بهره گرفتیم.
هارتمن توضیح داد:
چالشهای فنی بسیاری در پروژهی یادشده وجود دارند؛ اما هوش مصنوعی به کار رفته در آنها از آستانه تحمل خطای بالایی بهره میبرد. به همین دلیل نیازی به کیوبیتهایی که به بهترین شکل قرنطینه شده باشند، دیگر نیست.
محققان شرح دادند:
توسعه یک شبکه عصبی کوانتومی و قرار دادن آن در ابزارهای مختلف برای استفاده، ممکن است بیش از 10 سال زمان نیاز داشته باشد؛ زیرا ابتدا باید همهی جنبههای فنی آن به منظور جلوگیری از خطای محاسباتی، مورد بررسی قرار گیرد.