about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

ساخت اولین شبکه عصبی فوتونی در جهان

به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ فناوری هوش مصنوعی به مرور زمان در حال ورود به زندگی انسان‌ها است و شرکت‌های بسیاری مانند گوگل، مایکروسافت، اپل و آی.بی.ام در حال تحقیق و توسعه‌ی آن هستند.
محققان از مدت‌ها قبل در حال کار روی تولید فناوری هوش مصنوعی با تقلید از عملکرد مغز انسان و شبکه‌ی عصبی آن هستند. به تازگی گروهی از پژوهشگران دانشگاه پرینستون آمریکا (Princeton University) اعلام کردند اولین شبکه‌ی عصبی فوتونی در جهان را طراحی کرده‌اند. پژوهشگران  موفق به تولید نخستین تراشه‌ی  سیلیکونی نرومورفیک1 نوری یکپارچه (integrated silicon photonic neuromorphic chip) با توانایی انجام محاسبات با سرعت بسیار بالا شده‌اند. تراشه‌های نرومورفیک، مدارهای الکترونیکی هستند که از مغز انسان و شبکه‌ی عصبی بیولوژیکی در سامانه‌ی عصبی خود تقلید می‌کنند.
تحلیلگران معتقدند علت استفاده از شبکه‌ی عصبی فوتونی، پهنای باند و سرعت پردازش بیشتر فوتون نسبت الکترون است. با وجود این به علت هزینه‌ی بالای تحقیقات در این زمینه، تا کنون تحقیقات مناسبی روی آن صورت نمی‌گرفت.
پژوهشگران پرینستون یک سامانه‌ی فوتونی ایجاد کرده‌اند که هر گره‌ی موجود در آن در نقش یک نورون عمل می‌کنند. در این سامانه گره‌ها به شکل یک مدار موج‌بر2 (waveguides) کوچک در زیر لایه‌های سیلیکونی قرار گرفته و به نوری اجازه‌ی عبور و گردش دایره‌ای شکل می‌دهند. به طور خلاصه لیزرهای خروجی و پردازش شده از هر گره در یک چرخه دوباره به آن وارد می‌شوند و یک طبیعت بازخوردی غیرخطی ایجاد می‌کنند.
نتیجه‌ی آزمایش ذکر شده در بالا نشان داد که در یک سامانه‌ی متشکل از 49 گره‌ی فوتونی، 1960 برابر سریع‌تر از پردازنده‌ی امروزی محاسبات را انجام می‌دهند.
پژوهشگران اعلام کردند نمی‌توان انتظار جایگزینی شبکه‌ی عصبی فوتونی را با پردازشگرهای مرکزی امروزی در آینده‌ای نزدیک داشت؛ با وجود این ادامه‌ی تحقیقات در زمینه‌ی محاسبات نوری ممکن است آن را در آینده به بخشی کلیدی از محاسبات تبدیل کند.

__________________________________

1- تراشه‌ی نرومورفیک، به تراشه یا محاسباتی گفته می‌شود که عملکرد مشابه مغز انسان داشته و با تقلید از آن محاسبات را انجام می‌دهند.
2 - موج‌بَر یا هادی موج ساختاری است که امواجی چون الکترومغناطیسی و صوتی را هدایت می‌کند. برای هر نوع موج انواع گوناگونی هادی وجود دارد. نوع اصلی و معمول آن یک لوله‌ی فلزی توخالی است که به این منظور به کار می‌رود.

 

 

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.