زیرساخت های کشورها به حملات سایبری آسیب پذیرند
کارشناس امنیتی و موسس شرکت کسپرسکی، در مصاحبه ای با نشریهی گاردین بیان کرد که یک حملهی سایبری تروریستی، بزرگ ترین ترس در حوزه تکنولوژی است و تمامی کشورها مستعد آسیب دیدن به آن هستند.
یوجین کسپرسکی در مصاحبه خود بیان کرد: " یک حملهی از راه دور به زیرساختهای حیاتی، از جمله تاسیسات برق و سیستمهای حمل و نقل کاملا محتمل بوده و مدتهاست که در مورد آن بحث و بررسی می شود. ما قبل از رخ دادن اینگونه حملات درمورد آنها با کارشناسان امنیتی خود همواره تبادل نظر داشتیم و حتی قبل از به وجود آمدن ویروسی مانند استاکسنت که تاسیسات هسته ای ایران را هدف قرار داده بود، در مورد حملاتی به زیرساختهای حیاتی با دولتها صحبت کرده بودیم.
وی در ادامه اذعان داشت اولین سلاح سایبری که برای آسیب رساندن به زیرساختهای حیاتی طراحی شده، ویروس استاکسنت می باشد و ساخت سلاحهای مشابه از سوی مجرمان سایبری می توانند به راحتی توسعه پیدا کنند.
طبق نظر کسپرسکی، حملات سایبری به سه صورت وجود دارد که میتواند تاسیسات حساس یک کشور را تحت تاثیر قرار دهد، در درجه اول حملات اختلال سرویس توزیع شده موسوم به DDoS می باشد که توسط هکرهای ناشناس صورت می پذیرند.
خطر دوم حمله به اطلاعات حساس و مهم می باشد که این موضوع تهدید بسیار جدی برای شرکت های بزرگ دولتی و خصوصی محسوب می شود و حملات نوع سوم نیز تخریب زیرساختها است که از نظر اجرایی، دشوارترین و مخرب ترین نوع می باشد، مانند ویروس استاکسنت.
برای محافظت از زیرساختهای حیاتی، دولت ها به پلتفرمها و سیستم عاملهای امنیتی نیازمند هستند تا با کمک آنها بتوانند نسبت به حملات عکسالعمل نشان دهند.