about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

دانشمندان در حال ایجاد الگوریتم‌های جدیدی برای بیت‌کوین هستند تا از آن در برابر پردازشی بسیار بالای سامانه‌های کوانتمی محافظت بکنند.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ ارزش و محبوبیت بیت‌کوین روزبه‌روز در حال افزایش است و الگوریتم آن به گونه‌ای عمل می‌کند که معاملات و دارندگان آن ناشناس باقی بمانند. در مقابل بسیاری از دانشمندان در حال تحقیق روی فناوری رایانش کوانتومی هستند و معتقدند اولین کشوری که به آن دست پیدا کند به حکمران فضای سایبری تبدیل خواهد شد؛ زیرا می‌تواند به سادگی بیشتر الگوریتم‌های رمزنگاری را مورد هدف قرار داده و بشکند.
به تازگی بر پایه‌ی استاندارد بیت‌کوین، نوعی رمزنگاری کوانتومی مطرح شده است که می‌تواند در برابر توان پردازشی رایانه‌های کوانتومی از این ارز دیجیتالی محافظت بکند. بیت‌کوین‌های امروزی توسط کلید رمزنگاری عمومی سنتی رمزنگاری می‌شوند که در آینده می‌توان آن را با بهره گرفتن از یک رایانه‌ی کوانتومی قدرتمند از بین برد. با وجود این انتظار می‌رود استفاده از رمزنگاری کوانتومی -که به جای وابستگی به مسائل پیچیده‌ی ریاضی، از قوانین فیزیکی پیروی می‌کند- به مقاومت در برابر این گونه حملات کمک بسیاری می‌کند.
رویکرد مذکور که «کیوبیت‌کوین» (qBitcoin) نام دارد کلید رمزنگاری کوانتومی را بین فرستنده و گیرنده جابه‌جا می‌کند. در این روش سامانه برای توزیع کلید کوانتومی از پروتکل‌های امنی مانند «1BB84» مانند استفاده می‌کنند.
برای تبادل کیوبیت‌کوین باید شبکه‌ی انتقالی به وجود آید که توانایی ارسال و دریافت بیت‌های کوانتومی حاوی اطلاعات را داشته باشد.
هم‌اکنون 5 شبکه‌ی توزیع کلید کوانتومی در آمریکا، سوئیس، استرالیا، ژاپن و چین وجود دارد. به علاوه کشور چین در حال کار روی کانال ارتباطی مختص به خود به طول 2 هزار کیلومتر است. همچنین دانشمندان در حال توسعه‌ی تعدادی شبکه توزیع کلید رمزنگاری کوانتومی ماهواره به ماهواره و ماهواره به ایستگاه زمین هستند.
مفهوم کیوبیت‌کوین یا چیزی مانند آن در دنیای امروز قابل‌لمس نیست؛ اما اگر قرار باشد رایانه‌های کوانتومی قدرتمند در چند سال آینده به وجود آمده و الگوریتم‌های رمزنگاری‌ها را تهدید کنند، بهتر است به آن توجه شود. در نتیجه ممکن است شبکه‌های رمزنگاری کوانتومی امروزی در شبکه‌ی کوانتومی جهانی گسترش پیدا کند.
احتمالاً بعضی از ویژگی‌های کیوبیت‌کوین برای کاربران امروزی آن آشنا هستند.
کازوکی ایکدا (Kazuki Ikeda)، مخترع کیوبیت‌کوین و دانشجوی دکترای فیزیک در دانشگاه اساکای ژاپن، گفت: «بیت‌کوین و کیوبیت‌کوین بر پایه‌ی ارتباطات همتا به همتا (peer to peer) کار می‌کنند.»
ایکدا ادعا کرد کیوبیت‌کوین سطح بالاتری از حریم خصوصی، ناشناسی و امنیت را در مقایسه با بیت‌کوین دارد.
معاملات امروزی همچنان باید به صورت امن و تأیید شده صورت بگیرند؛ اما برخلاف تراکنش‌های فعلی که از سامانه‌ی رمزنگاری بهره می‌گیرند، در کیوبیت از رویکرد امضای دیجیتالی کوانتومی که در سال 2001 مطرح شد استفاده می‌گردد. این امضا برای محافظت از کیوبیت‌کوین در برابر حملات هکری از قوانین فیزیکی پیروی می‌کنند.
این اولین بار نیست که راه‌کارهایی برای مقابله با هک شدن بیت‌کوین توسط رایانه‌های کوانتومی، ارائه می‌شود. برای نمونه در سال‌های 2010، 2016 و حتی اوایل 2017 نیز پیشنهادهای مختلفی در این زمینه ارائه شد.
البته همه‌ی راه‌حل‌های ارائه شده امیدبخش نیستند و حتی طرح ارائه شده توسط ایکدا، مورد انتقاد آملوتا (amluto) قرار گرفته است.
آملوتا ادعا می‌کند یکی از ارائه‌دهندگان طرح‌های رمزنگاری کوانتومی ارزهای دیجیتالی در سال 2010 است و عده‌ای معتقدند وی همان اندرو لاتومیرسکی (Andrew Lutomirski) است.
آملوتا گفت: «روش یاد شده کاملاً بی‌معنی است. درست مانند این می‌ماند که شما یک فایل را با استفاده از USB Stick انتقال دهید که تضمین می‌کند فرستنده دیگر محتوای اصلی را ندارد. این مسئله کاملاً اشتباه است، تمام چیزی که USB Stick تضمین می‌کنند این است که شما دیگر هیچ USB Stick نخواهید داشت؛ اما به این معنی نیست که یک نسخه از محتوای خود را ذخیره نخواهید داشت. همچنین گفته نمی‌شود که آیا حالت‌های ورودی ذخیره می‌شوند یا خیر.»
ایکدا با مقایسه‌ی انجام شده مخالف بوده و گفته است از آنجایی که هیچ کپی دیگری از حالت‌های ورودی وجود ندارد، کلیدهای کوانتومی کیوبیت‌کوین مانند نمونه‌های امروزی امن هستند.

__________________________________

1- پروتکل BB84 اولین پروتکل رمزنگاری کوانتومی است و به عنوان طرح توزیع کلید کوانتومی در سال 1984 به وجود آمد.
    

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.