about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

برخی رسانه‌ها مدعی هستند که اسرائیل به عنوان دومین صادر کننده تجهیزات سایبری در مقیاس جهانی، به یکی از رهبران این حوزه بدل شده است.

به گزارش کارگروه بین‌الملل سایبربان؛ کارشناسان اقتصادی و امنیتی، معتقدند که اسرائیل، به عنوان دومین صادرکننده بزرگ تجهیزات و خدمات امنیت سایبری در مقیاس جهانی، پس از ایالات‌متحده که رتبه نخست این حوزه را در اختیار دارد، یکی از رهبران شاخص امنیت سایبری جهان، به شمار می‌رود.

بریتانیا با در اختیار داشتن حجم کمتری از این بازار، رتبه سوم را در اختیار دارد. این در حالی است که صنعت خدمات مالی بریتانیا، اخیراً ارتباطات نزدیکی با مؤسسات امنیت سایبری اسرائیل، پیدا کرده و طرفین، درگیر امضای سند تفاهم شده‌اند. کارشناسان زمینه‌های اصلی این گفتگو را تقویت نوآوری دیجیتال و همکاری بین دو دولت در حوزه فناوری سایبری ارزیابی کرده‌اند.

متد اسرائیلی

تلاش فعلی رژیم صهیونیستی برای ایجاد یک جریان ثابت از کارآفرینان سایبری با استعداد، همچنان ادامه دارد. دلایل موفقیت آن‌ها کاملاً شفاف و روشن است. دولت فعلی اسرائیل، در این زمینه، دو مسئله سرمایه‌گذاری و پشتیبانی را به عنوان اصولی روشن برای توفیق در این زمینه پذیرفته است.

رژیم اشغالگر قدس در وهله اول، به غربالگری برنامه نویسان با استعداد از میان سربازان وظیفه و انتقال آن‌ها به واحدهای سایبری ارتش، می‌پردازد. این افراد پس از جذب و استخدام در ارتش و نهادهای امنیتی، به عنوان نخبگان سایبری، در ساختار دولت این رژیم به کار گرفته می‌شوند.

برخی از این واحدهای نخبه، از نظر فنی، در جهان بی‌نظیر هستند. به عنوان مثال، واحد 8200 ارتش اسرائیل، همواره به واسطه نقش داشتن در حمله سایبری بزرگی چون استاکس نت، علیه تأسیسات هسته‌ای ایران، یکی از مخوف‌ترین نهادهای امنیتی فعال در زمینه جنگ سایبری، شناخته می‌شود.

هکرهای اسرائیلی، پس از دریافت آموزش‌های تکمیلی در این حوزه، با کسب تجربیات ارزنده، وارد برنامه‌هایی چون سایبر اسپارک (CyberSpark) می‌شوند. این قبیل پروژه‌ها، در ساختار کلی صنعت فناوری اطلاعات اسرائیل، عموماً نقش انکوباتور‌های نوآوری را بر عهده دارند.

این امر سبب شکل‌گیری شرکت‌ها و مؤسسات امنیتی و فناوری مورد حمایت دولت اسرائیل، می‌شود. از سوی دیگر، کارآفرینی و منافع اقتصادی سرشار حاصل از این روند نیز به‌هیچ‌وجه قابل چشم پوشی نیست.

علاوه بر این، شبکه‌های مالی بزرگ و چند وجهی همواره در دسترس شهروندان این رژیم قرار دارد. کارآفرینان سایبری موفق اسرائیل که در دوره‌های گذشته راهی دره سیلیکون شده و سپس به سرزمین‌های اشغالی بازگشته‌اند، در این فضا، به حمایت از همتایان جوان و کم تجربه خود، می‌پردازند.

بی‌شک سیاست‌های یاد شده، سبب شکل‌گیری و تداوم حیات حدود 400 شرکت فعال حوزه امنیت سایبری، در مساحتی کمتر از شهر لندن، پایتخت انگلیس، شده است. شمار زیادی از این شرکت‌ها در مقیاس جهانی بسیار فعال و قدرتمند ظاهر شده‌اند. نکته جالب این است که مدیر و مؤسس غالب این استارتاپ‌های امنیتی، بازنشستگان واحد 8200 اسرائیل، هستند.

موانع موجود

حال با بررسی وضعیت کلی بریتانیا، می‌توان به نتایج جالبی دست یافت.

قطعاً بریتانیا، همواره در یافتن راهکارهای فناورانه نوین و اختراع تکنولوژی‌های سرنوشت ساز، موفق بوده است. این در حالی است که کشور یاد شده، در مقطع کنونی، با کمبود جدی منابع مالی و آموزش مواجه است. همین امر سبب شکل‌گیری موانع متعدد برای رشد صنعت امنیت سایبری کشوری چون انگلیس شده است.

در کشوری چون بریتانیا، دولت، به واسطه طیف گسترده‌ای از هزینه‌ها که برای پرداخت دارد، نمی‌تواند مسئولیت حمایت مالی از راه‌اندازی چنین شرکت‌هایی را بر عهده گیرد. این امر نیز سبب بروز کمبود کیفی و کمی در نهادهای خصوصی مسئول تأمین امنیت سایبری در بریتانیا می‌شود.  

علاوه بر موارد یاد شده، آموزش اجباری شهروندان نیز بخشی بزرگ از مدل موفق اسرائیلی در توسعه صنعت امنیت سایبری محسوب می‌شود. بی‌شک ایجاد علاقه و گرایش به رشته‌های مربوط به فضای مجازی و امنیت سایبری در میان جوانان انگلیسی، بسیار حیاتی و مهم است.

این در حالی است که دولت بریتانیا گام‌هایی مهم در این زمینه برداشته است. از جمله این اقدامات عملی، می‌توان به طرح‌های آموزشی مدارس این کشور اشاره کرد. بر اساس آمار ارائه شده، هدف اولیه دولت در زمینه تأمین نیروی انسانی فعال در این زمینه، تربیت حداقل، 5700 نوجوان متخصص امنیت سایبری، به شار می‌رود.

کارشناسان حوزه توسعه، بر این باوراند که عدم وجود عزم راسخ در دولت کشورهای مختلف برای پیشبرد چنین طرح‌های کلانی، سبب ایجاد بحران‌های اقتصادی و اجتماعی متعدد برای کشورهای جهان می‌شود. سرمایه‌گذاری در زمینه نوآوری و توسعه فناوری‌های نوین، از ارکان اصلی اقتصاد آینده جهان، به شمار می‌رود.
 

تازه ترین ها
ایتالیا
1403/10/24 - 08:47- سایرفناوری ها

ایتالیا به دنبال استفاده از استارلینک برای ارتباطات محرمانه دولتی

نخست‌وزیر ایتالیا، جورجیا ملونی، اعلام کرد که این کشور ممکن است از خدمات استارلینک برای ارتباطات ماهواره‌ای رمزنگاری‌شده جهت ارتباط نیروهای نظامی خود در سراسر جهان استفاده کند.

همکاری
1403/10/24 - 08:32- امنیت زیرساخت

همکاری ترند میکرو و اینتل برای مقابله با تهدیدات سایبری

شرکت ترند میکرو از همکاری جدید خود با اینتل خبر داد. این همکاری به‌منظور کمک به مشتریان سازمانی مشترک طراحی شده تا سیستم‌های حیاتی خود را در برابر تهدیدات مخفیانه مانند بدافزارهای بدون فایل و باج‌افزارهای پیشرفته محافظت کنند.

حمله
1403/10/24 - 08:19- جرم سایبری

حمله سایبری به دانشگاه آیندهوون؛ توقف آموزش در قلب صنعت تراشه

دانشگاه هلندی تحت حمایت هولدینگ ای اس ام ال که در جنگ تراشه آمریکا-چین موثر است، پس از حمله سایبری کلاس‌ها را متوقف کرد.