رونمایی از فاز دوم شبکه ملی اطلاعات
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ امیر خوراکیان در نشست خبری بابیان اینکه همه متولیان مصمم هستند که شبکه ملی اطلاعات بهطورجدی و به دور از بازیهای سیاسی و کارهای غیر کارشناسانه پیگیری شود، افزود: الزامات فرهنگی این شبکه از مهمترین اولویتهای این معاونت است که بهعنوان سند تدوینشده و بهطورجدی آن را پیگیری میکنیم.
معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به اینکه مرکز ملی فضای مجازی نقش نظارتی خود را بهطورجدی ایفا خواهد کرد، بیان داشت: مرحلهبهمرحله مستندات فنی از وزارت ارتباطات اخذ خواهد شد.
خوراکیان اظهار کرد که شبکه ملی قفلشده بود و اصلاً کار پیش نمیرفت اما در دوره جدید فعالیت شورای عالی فضای مجازی قفلشکسته و مرحله اول این شبکه راهاندازی شد.
فاز نخست شبکه ملی اطلاعات هفتم شهریورماه با حضور معاون اول رئیسجمهور و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به بهرهبرداری رسید.
یکی از اهداف راهاندازی شبکه ملی اطلاعات این است که کاربران ایرانی در سطح کشور بتوانند در هر زمان و مکانی و با هر نیازی به این شبکه دسترسی داشته و از ظرفیتهای آن برای انجام خواست ارتباطی خود استفاده کنند.
محورهای سه فاز نهایی این شبکه ملی به شرح زیر است:
1. فاز نخست دسترسی به خدمات
خدمات دولت الکترونیک و سایر خدمات دیجیتال، خدمات ویدئویی داخلی در کشور، دسترسی به اینترنت، انواع خدمات نوین از قبیل پرداخت موبایل.
2. فاز دوم
خدمات ویدئویی HD داخلی با هزینه مقرونبهصرفه در کلانشهرها، خدمات الکترونیکی عمومی.
3. فاز سوم
خدمات ویدئویی HD و خدمات ابری پهن باند، داخلی با هزینه مقرونبهصرفه در شهرهای بزرگ.
** پیامرسانهای خارجی ساماندهی میشوند
معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به اینکه سند ملی ساماندهی پیامرسانهای خارجی آماده طرح در شورای عالی فضای مجازی است، افزود: حمایت از پیامرسانهای داخلی و ساماندهی پیان رسانهای خارجی از اولویتهای اصلی این سند است.
وی ادامه داد که بر این اساس، پیامرسانها با هماهنگی و اخذ مجوز و در چارچوب مقررات و ضوابط جمهوری اسلامی اقدام به فعالیت میکنند.
خوارکیان افزود: در شرایط فعلی پیامرسانهای متعددی آمادگی حضور براساس قانون کشور رادارند که ما منتظر تصویب این سند هستیم تا نحوه فعالیت آنها بهدقت مشخص شود.
وی گفت: صیانت هویت فرهنگی، اعتمادسازی، صیانت از حقوق شهروندی، حفظ حریم خصوصی و توسعه و تسهیل تولید محتوی از مهمترین سیاستهای این سند است.
** پیگیری 15 رویکرد جدید در حوزه فضای مجازی
خوارکیان با اشاره به اینکه در دوره جدید فعالیت این معاونت 15 رویکرد جدید و اولویت موضوعی را دنبال خواهیم کرد، گفت: سیاستها و اقدامات ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی برخط، برنامه ملی فعالیت تشکلهای فضای مجازی، آموزش عمومی و فرهنگسازی و پیوست فرهنگی ازجمله رویکردهای جدید آن مجموعه است.
وی اظهار کرد: این چهار سند آماده طرح در شورای عالی فضای مجازی است.
خوراکیان ادامه داد: صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی، فضای مجازی ایمن، سالم و مفید و نهضت تولید محتوا، الزامات فرهنگی شبکه ملی اطلاعات از دیگر اولویتهای مهم این مجموعه در دوره جدید است.
معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی ادامه داد: خط و زبان فارسی در فضای مجازی، کتابخانههای دیجیتالی و بانکهای الکترونیکی، آسیبهای اجتماعی در فضای مجازی بازیهای رایانهای از دیگر رویکردهای جدید این معاونت است.
معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی به مهمترین فعالیتهای این مرکز در دوره جدید فعالیت خود اشاره کرد و گفت: توسعه فعالیتهای بخش خصوصی، نگاه فرصت محور به فضای مجازی و انجام فعالیتهای به هنگام و متناسب با مناسبتها از مهمترین فعالیتهای این معاونت در دوره جدید بود.
وی به حمایت از فعالیت بخش خصوصی در این حوزه اشاره کرد و گفت: برای فعالیتهای بخش خصوصی نقش جدی قائل شدیم و با تصویب این طرح اتفاقات خوبی در زمینه تسهیل از فعالیت تشکلها در حوزه فضای مجازی رخ خواهد داد.
خوراکیان تأکید کرد که با اجرای شدن این طرح برخی از موانع و مشکلات تشکلهای مردمی برطرف میشود و میتوان از این ظرفیت به نحو مطلوبتری استفاده کرد.
وی به تهیه بسته آموزشی ویژه مبلغین دینی اشاره کرد و گفت: با توجه به نزدیک شدن ایام محرم و افزایش فعالیتهای تبلیغات دینی و برگزاری محافل فرهنگی درصدد تهیه این بسته فرهنگی هستیم. این بسته فرهنگی در قالب کتاب همیار مبلغ در 6 فصل تهیه و در اختیار مبلغان دینی قرار خواهد گرفت.